local-stats-pixel fb-conv-api

Pierādīts! - ekofanātiķi ir noslīcinājuši polārlāčus!0

No "nu tad vienreiz būs ko pateikt, vairoties no uzbāzīgajiem Greenpeace misionāriem" sērijas.

Jauns NASA pētījums vedina domāt, ka pēdējo gadu desmitu sasilšanas tendence Arktikā tiešām varētu būt cilvēku rīcības rezultāts. Vienīgi, atšķirībā no patlaban izplatītā uzskata, nebūt ne tās, kuras palielina CO2 emisijas - ziņo The Register.*

Tā vietā, Dr. Drew Shindell no Goddard Kosmosa Izpētes institūta vadītā pētījuma rezultāti norāda, ka daudz no temperatūras paieauguma tendences kopš 70-tajiem gadiem varētu būt attiecināma uz cieto "aerosolu" daļiņu skaita samazināšanos atmosfērā. Kuru, ironiskā kārtā, varētu būt izraisījuši ASV un Eiropas ieviestie pasākumi sēra izmešu mazināšanai.

Sulfāti, kuri lielākoties rodas dedzinot akmeņogles un naftu, izkliedē ienākošo saules radiāciju un rada dzesējošu efektu. Pēdējās trijās desmitgadēs ASV un Eiropas valstis ir izdevušas virkni likumu, kuri ir samazinājuši sulfātu emisiju par 50%. Lai gan tas ir līdzējis gaisa kvalitātes un sabiedriskās veselības uzlabošanā, cits rezultāts ir mazāk sulfātu radītās dzesēšanas atmosfērā, teikts NASA pētījumā.

Tai pašā laikā, galvenokārt uz Āzijas industrializācijas rēķina, ievērojami ir audzis melnā oglekļa, jeb vienkāršāk kvēpu izmešu daudzums. Atšķirībā no sulfātiem, kuri atstaro siltumu, kvēpi saules enerģiju iesloga atmosfērā, radot sasilšanas efektu.

Gore lied, bears died! Tiesības uz lāča cienīgu dzīvi ikvienam polārlācim (t.i. nekavējoties būvēt Liepājas ogļu staciju)!
_______
*Neticu - līdzīgi kā neticu, ka cilvēks spēj stūrēt Zemes klimatu ar CO2 izmešiem.
9 2 0 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 0

0/2000