local-stats-pixel fb-conv-api

Parex akcijas nepiederot valstij... + blast from the past0

Nepiederot valstij, lūk, un viss, ziņo BNS caur Dienu. :) Air Baltic akcijas pieder, bet Parex - nē.

"Viņa [Finanšu ministrijas Komunikācijas departamenta direktore Diāna Bērziņa] skaidroja, ka likums par valsts un pašvaldību kapitāla daļām un kapitālsabiedrībām noteic, ka valsts kapitālsabiedrība ir kapitālsabiedrība, kurā visas kapitāla daļas vai balsstiesīgās akcijas pieder valstij. "Parex banka" nav valsts kapitālsabiedrība, jo galvenais akcionārs nav valsts, bet gan valstij piederoša kapitālsabiedrība, līdz ar to "Parex bankas" valdes un padomes locekļi nav valsts amatpersonas un uz tiem neattiecas prasība sniegt deklarācijas un publiskot savus ienākumus, īpašumus utt. atbilstoši prasībām, kas noteiktas likumā par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā."

Šeit vismaz daļēji zināms "kas, ko" arī ja ne "kāpēc":

"Izskatīsim likumprojektu “Par valsts un pašvaldību kapitāla daļām un kapitālsabiedrībām”. Trešais lasījums. Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vārdā - deputāts Kārlis Leiškalns.

K.Leiškalns (frakcija “Latvijas ceļš”).

Priekšsēdētāja kungs! Tribīnei [juhū :)] garām neaizskriesim un noziņosim par likumprojektu, kura numurs ir 4946. Uz deputātiem parasti iedarbojas pilnmēness, taču 5.oktobris tomēr ir vēl stiprāks.

Mēs tagad runāsim par likumprojektu, kas ir izstrādāts Ekonomikas ministrijā [ministrs Aigars Kalvītis (TP)], bet iesniedzis to ir Ministru kabinets [Andra Bērziņa (LC)]. Parlaments otrajā lasījumā kopā ar atbildīgo komisiju pēc būtības ir pārstrādājis likumprojektu “Par valsts un pašvaldību kapitāla daļām un kapitālsabiedrībām”, ko Latvijas sabiedrība vairāk pazīst kā Pilnvarnieku institūcijas likvidācijas likumu, lai gan šajā likumā ir arī ārkārtīgi daudz citu nopietnu lietu.
(..)
Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta pieņemšanu trešajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu rezultātu!
Par - 81, pret un atturas - nav [un 8 feisi sačko]. Likums pieņemts."

Līdzīgā stilā bez kādām tur debatēm un pret balsotājiem (gan ar vairāk sačkotājiem) likumprojekts izgāja arī pirmos divus lasījumus. Arī amatpersonas definīciju likumā par interešu konflikta novēršanu pieņēma 7. Saeima.
2 1 0 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 0

0/2000