local-stats-pixel fb-conv-api

Nedaudz aritmētikas sistēmas apmātajiem nodokļmaksātājiem10

Tad tā... var jau būt, ka es kaut ko galīgi šķērsām rēķinu, vai dati ir greizi (man pat gribētos, lai tā arī būtu, jo no skaitļiem mati slienas stāvus), bet pievienotajā bildē ir attēlots, cik 9 gados ir (2008./09. būs) pārmaksāts pedagogu algās, ja pieņem, ka puslīdz "normāla" skolēnu/pedagogu attiecība ir 11. Anglijā skolēnu/pieaugušo attiecība skolā esot 12. Dati par vidējo mēnešalgu izglītībā no CSP; tas, kā rēķināts, ir atrodams te. EXCEL fails te.

Tātad, skaitlis 9 gados man sanāk... Ls 226 miljoni. Tās ir tikai algas, un izmaksnefektīvie tēriņi aug katru gadu.

Pat ja esmu kļūdījies par visiem 50%, bet ir tiesa, ka diskusijas par skolu tīkla "optimizāciju" sākās TIKAI pēc Pasaules Bankas pētījuma noslepenošanas, izejas jautājums par visādu NAPu un nebeidzamo koncepciju rakstītājiem: vai šie cilvēki gadījumā nav ārā no viņu s********** prātiem? Ja tā situācija ir tik bēdīga, "normāls" cilvēks to nevarēja neieraudzīt... Tur būs viena Gaismas pils tikai algās!

Mūzika atbilstoša rēķiniem - visu škrobīgo nodokļmaksātāju himna.
8 1 10 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 10

0/2000
un cik parmaksats uz ieredniecibu ? cik parmaksats uz skjiibo tiltu ? cik ministriishi un ko sabazushi sev kabataas? ai nu beidz.. ticu, ka nav efektiva sistema, bet tikpat neefektiva ir visa parejaa valsts un jaoptimizee viss kopa !!
0 0 atbildēt
un apgriezt skolotajiem algas nav risinajums, tas nav efektivitates uzlabojums
0 0 atbildēt
Protams, skolas jāslēdz (citādi atkal būs "tŗjūkst skolotāju!"), busiņi lauku skolām/pašvaldībām jāpērk. Bet algas arī nost... piedodiet. Tilts vismaz stāv, ir aptaustāms, pa to vēl gadu desmitiem brauks! Te ir pārmaksāts cik - absolūtos skaitļos 8 reizes vairāk kā par tiltu? Un ne čiku, ne grabu. NRA šodien atkal kaut kur bija pieminēts pedagogu trūkums... Bet atrodi, cik ir uz ierēdniecību pārmaksāts... Ir vēl kāda nozare, kura izskatās tik bēdīgi? Kamēr neredzu - neticu. Kopā ar citiem vai ne kopā (kuram no tā kā vieglāk kļūs, ja kopā), bet te ir jāgriež bezmaz trešā daļa cilvēku.
0 0 atbildēt
Bet paklau' - ja krīzes nebūtu, jūs uzskatiet, ka tad tur NEKAS nebūtu jāgriež?
0 0 atbildēt
ierednieciba izskatas visbedigak. baigais brinums, ka par ieredniecibu nav skaitlu. LOL un n-to reizi saku: skolotajs nav atbildigs par izglitibas sistemas efektigumu.
0 0 atbildēt
ja tu tici tikai tam ko redzi, tad tu vel dzivo alu limeni ! acis ir viens no neprecizakajiem sensoralajiem organiem
0 0 atbildēt
Nu, es piekrītu. Vajag latviešu, bet ar normālu skolēnu/pedagogu attiecību. IZM saka, ka Eiropas valstu rādītāji esot apmēram 11-14 skolēni uz pedagogu: http://www.tribine.lv/upload/9802/images/Blast-from-the-past-1.jpg Tiesa IZM, lai diletantiem nebūtu pārliecības par kuru skaitli kad ir runa un vai/kā to var salīdzināt ar citām valstīm, ir statistika par skolotājiem un tad ir arī par pedagogiem. Tāpēc paņēmu Angliju - jo tur ir nosaukta skolu skolēnu/pieaugušo attiecība. Arī ja pārrēķinās ar skolotājiem nevis pedagogiem, Latvijas rezultāts būs slikts. Vai tad latviešu sistēmai obligāti būtu jābūt kaut kādā veidā nenormālai? :(
0 0 atbildēt
nu bet kā skolotājs pie tā ir vainīgs ???
0 0 atbildēt
Bet kur es rakstīju, ka pat tāds skolotājs, kurš tikai dara savu darāmo un ne par ko citu zinis neliekas (un neapgalvo arī blēņas, ka viss viņa sistēmā ir kārtībā) pie kaut kā būtu vainīgs? Žurnālistus un administratorus, kuri kā papagaiļi atkārtoja publikai, ka trūkstot skolotāju -- jā, atceros, nosunīju. Sistēmisko gara nabadzību - jā atceros. Ministri un sekretāru - jā, atceros. NAPa, kurā visā izglītības sadaļā skolu tīkla optimizācija ir pieminēta laikam 1 reizi, bet veicamajos uzdevumos - nekur neatradu, un nenosauktus citus koncepciju rakstītājus - jā, ir. Skolotājus - neatceros. Jāatlaiž nozīmētu vainīgi? Nevainīgos atlaist nedrīkst?
0 0 atbildēt
Labs topiks. 1. SVF ir ieintereseets izniicinaat visu labo, kas ir Latvijaa, lai vareetu dikteet noteikumus sheit. Vinji ir ieintereseeti sagraut nevis vadiit - vinji cer, ka mees neattdosim. Tad varees paarnjemt Latvijas iipashumus, izvietot sheit raidoaktiivos atkritumus, kaa arii eksperimenteet ar GMO un citaam kropliibaam. 2. Izgliitiibas sisteema ir jaamaina - tas nenoziimee, ka ir jaaapgriezj finaseejums. Ir jaamaina rezultaats - cilveekiem beidzot vidusskolu ir jaabuut paarlicinaatiem par sevi, par savu naakotni, par savu izveeli, jaapzinaas reaalaa iespeejas bez iluuzijaam. Shobriid videni pabeidz lupatas - neviens neko nezin ko dariit taalaak - jaunieshi ir kaa apjukushas skudras, kas skraida no viena skudru puuzjnja uz otru meegjinot atrast dziives jeegu. Ir jaabeidz redzeet dziivi strap rozaa suuda brillem. Palasiet vinju rakstiito - viss ko vinji saka skan aptuveni taa: Latvija peec 10 gadiem attiistiita ar gudriem un saticiigiemn iedziivotaajiem. Es braukshu ar Audi, man buus viens beerns un es buushu preceejies ar skaistaako un gudraako cilveeku pasaulee. Visi Latvijas iedziivotaaji buus laimiigi un paarticiigi. Man gribas kliegt - āāāāāāāāāāāāāāāāāāāāāāāāāāāāāāāāāāāāāāāāāāāāāā āāāāāāāāāāāāāāāāāāāāāāāāāā 3. Valdiiba nav domaata un nekad nespees buut efektiiva - ir jaariikojas mums pashiem bez visaadu pashsludinaatu liideru un vadonju padomiem, kam aiz aadas ir tikai ieraust naasii kaadu ljimonu. Punkts.
0 0 atbildēt