local-stats-pixel fb-conv-api

Mēness vai citplanētiešu kuģis? Milzīgs ledus disks upē ASV2

32 0

Upē Menas štatā ASV šonedēļ novērojams iespaidīgs un rets dabas fenomens - Presumpskotas upē Vestbrukā izveidojies milzīgs ledus disks, kas lēnām griežas, vēsta Lielbritānijas raidsabiedrība BBC.

Neparastā parādība kļuvusi par apspriestu tematu sociālajos tīklos visā pasaulē, cilvēkiem ledus disku nodēvējot par karuseli, citplanētiešu kuģi vai pat Mēnesi.

Kā vēsta izdevums «Live Science», ledus diska diametrs ir aptuveni 100 metru un tas griežas pretēji pulksteņrādītāja virzienam. Novērots, ka uz šā «karuseļa» vizinājušās arī pīles.

Ar dronu uzņemtajā video redzams, kā apbrīnojamais ledus veidojums lēnām rotē upes līkumā, un to pavada nelieli ūdens virpuļi.

 
32 0 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 2

0/2000

Nekā pārdabiska. Ja ūdenstilpnē ir lēns atvars, lēna rinķveida ūdens cirkulācija, tad šī atvara centrā ūdens praktiski ir nekustīgs un tur tas sāk sasalt. Arī ārpuss atvara izveidojas ledus. Sprugā staro abiem leduslaukiem ūdens kustības ātrums pieaug un  tas iegriež centrālo leduslauku. Rotējot, tas beržas gar nekustīgo ledāju un tā izveidojas rotējošais ledus aplis. Ledus apļa malās nebūtu vēlams atrasties, jo tur ledus krietni plānāks nekā centrā.

1 0 atbildēt
Kaut kur lasīju ka Igaunijā kāda upe arī izveidojies tāds aplis kur cilvēki vizināja uz, viņa tik bija daudz tuvāk malai varēja mierīgi uzlekt virsū.
0 0 atbildēt