Digitālā satura veidotāja Kristina Andža savos sociālajos tīklos publicējusi videoklipu, kurā parāda, kā pārvērst visiem labi zināmo «Siļķi kažokā».
Latvijā populāra satura veidotāja parāda, kā pagatavot modernu «Siļķi kažokā»6
Paralēli ierastajām sastāvdaļām un piederumiem tev būs vēl nepieciešams želatīns, blenderis un kūkas forma ar maināmu diametru.
Sastāvdaļas ierastās: kartupeļi, sīpoli (var nelikt, protams), siļķe, burkāni, olas, bietes un mērcei arī majonēze un krējums.
Kas jādara?
Visas sastāvdaļas sagatavo, kā esi ieradis, un kārto kūkas formā, sākumā mazākā izmērā. Saliec visas kārtas, kā esi ieradis, izņemot pēdējo – biešu, jo tieši te jānodarbojas ar nelielu maģiju.
Kā pagatavot skaisto biešu masas virskārtu?
Uzbriedini želatīnu. Sablendē bietes ar nelielu daudzumu majonēzes un skābā krējuma. Tad želatīnu izkausē, sajauc ar nelielu daudzumu blendēto biešu un tad iejauc atlikušajā biešu masā.
Te grūtākā daļa – tev jāatbrīvo salātu formā vieta. Ir divi varianti:
1. noņemt mazāko formu un uzlikt apkārt lielāku;
2. ja nav, tad mazāko atver, it kā ņemtu formu nost, un centies tur ieliet biešu masu.
Atceries: ar foliju notin trauka apakšu, lai šķidrā masa nevar iztecēt!
Tad atliek salātu kūku likt ledusskapī un gaidīt, līdz garšas savienojas un želatīns paveic savu darbiņu. Pirms pasniegšanas rotā ar zaļumiem, granātābola sēklām vai kā citādi pēc savas patikas.
Tu vari pārsteigt pats sevi un ciemiņus, galdā ceļot īpaši elegantu salātu «Siļķe kažokā» versiju. Noskaties video: