local-stats-pixel fb-conv-api

Latviešu izcelsmes britu zinātnieka petīcija "iziet tautās"5

Latviešu izcelsmes britu zinātnieka Kalvja Jansona aicinājums premjeram Gordonam Braunam atkāpties ir savācis vairāk kā 31 tūkstoti parakstu un tādējadi kļuvis par populārāko tekošo uzsaukumu britu valdības mājas lapā.

Atšķirībā no Latvijas petīciju rakstītājiem, Jansona kungs necenšas aizkaitināt daļu potenciālo parakstītāju -- piemēram, rosinot pievienot nekam nederīgo, parādos iestigušo Lielbritāniju kādai citai valstij, -- kā arī ir uzsvērti lietišķs un lakonisks. Petīciju šablona tekstam "We the undersigned petition the Prime Minister to…" pievienots viens vienīgs vārds - resign. Tāpat atšķirībā no dažādās neatkarīgās vietnēs veidotajām petīcijām, Dauningstrītas lapā vismaz 200 parakstus savākušajiem tiek solīta arī valdības atbilde.

Būtisks petīcijas popularizēšanas "motors" līdz šim ir bijs pazīstamais britu libertāriešu polit-blogeris Guido Fawkes, kura pēdējais panākums bija ar "pārtvertu" kompromitējošu e-pastu palīdzību radītu skandālu izdabūt no Dauningstrītas Gordonam Braunam pietuvinātu padomnieku, politisko oponentu nomelnošanas un "lobijžurnālistu" diriģēšanas speciālistu Damienu Makbraidu. Vakar, kļūstot par visvairāk atbalstīto petīciju, ziņas par to ir iekļuvušas arī tradicionālajos medijos.
6 0 5 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 5

0/2000
Kuru tas interesē? Latvijai pašai smeļas mēsli mutē, pa kuriem peld Repše ar saviem saņemtiem ziedojumā 300 000 Ls. Jāraksta petīcija?
0 0 atbildēt
What is your want at tribine.lv? Are You seek for a ward?
0 0 atbildēt
Tad čau un uz redzēšanos!
0 0 atbildēt
Thanks Kalvis, and best of luck driving Prime Mentalist out! :)
0 0 atbildēt
I have no clue, but even The Ecomm ..., I mean, The Economist have given up on him now. So how long can the Labor continue hanging on to huge political liability...
0 0 atbildēt