local-stats-pixel fb-conv-api

Latgales gaismas pils0

Par gadsimta būvi un gaismas pili dēvētais Austrumlatvijas reģionālā daudzfunkcionālā centra (Rēzeknes akustiskās koncertzāles) projekts dažādās sabiedrības grupās ir gan klaji noliegts, gan kvēli atbalstīts.

Katrai no šīm grupām ir savi argumenti: vieni uzskata, ka šāda objekta būvniecībai patlaban nav īstais laiks ekonomiskās krīzes dēļ, citi savukārt norāda, ka Rēzeknē kā reģiona kultūras un izglītības centrā jau sen nepieciešamas vērienīgas investīcijas infrastruktūras objektu būvniecībai, lai radītu šeit pievilcīgu vidi, sekmētu uzņēmējdarbības un tūrisma attīstību, rosinātu jaunus un aktīvus cilvēkus saistīt savu nākotni tieši ar Rēzekni.

Diemžēl pilsētā pēdējo desmit un pat vairāk gadu laikā kultūras infrastruktūra pozitīvi nav mainījusies. Tas, ka koncertiem, teātra izrādēm un citiem sabiedriskiem pasākumiem, kā arī profesionālo un amatiermākslas kolektīvu mēģinājumiem un darbībai patlaban pieejamās telpas ir gan tehniski, gan morāli novecojušas ar augstu nolietojuma pakāpi un par šauru, neapšaubāmi kavē profesionālās mākslas piedāvājumu un pieprasījumu Rēzeknes reģionā. Bet pieprasījums un interese ir, spriežot, piemēram, pēc vienas dienas laikā iepriekšpārdošanā iztirgotajām biļetēm un pārpildīto zāli vieskolektīvu koncertos un izrādēs Rēzeknes kultūras namā.

lasīt tālāk
6 0 0 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://www.i-rezekne.lv
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 0

0/2000