Chartreuse (55°)
Leģendārais franču zaļais liķieris. Radījuši kartēziešu ordeņa mūki viduslaikos no apmēram 130 zālītēm.
Maraschino (32°)
Itāļu bezkrāsains sausais liķieris ar izteiktu mandeļu garšu. Radīts apmēram pirms 200 gadiem.
Chartreuse (55°)
Leģendārais franču zaļais liķieris. Radījuši kartēziešu ordeņa mūki viduslaikos no apmēram 130 zālītēm.
Maraschino (32°)
Itāļu bezkrāsains sausais liķieris ar izteiktu mandeļu garšu. Radīts apmēram pirms 200 gadiem.
Аmaretto (28°)
Izgatavošanas tehnoloģija iekļauj mandeļu nostādināšanu konjakā un dažadu zālīšu un garšvielu pievienošanu. Sastāvs kopš 1525. gada tiek turēts noslēpumā.
Campari šķiet ir aperatīvs ne liķieris,bet 1alga raksts liks man labāk orentēties šmigas bodē.Paldies!
Es ar dažiem karvīriem strādāju darbā, šie stāstot ka dienējot visus šos smagos alko dzēruši un visāda veida, ko pat nēesi dzirdējis, būdams alko mīlulis
kampari kopā ar džinu ir vēl krutāks liķieris.
Bet vislabākais liķieris (kuru var saukt arī par līķieri) ir spainī sajaukts šņabis (vēlams sļivovicu), džins, rums, irish viskijs, kapmari, martini vermuts, martini asti, un samet apelsīnus, greifrūtus, mandarīnus, vīnogas, un tiek dzerts no graņonkām. Galvenais neliet vīnu, jo tas saporķī dzērienu un skoču viskiju, jo garša vēl pretīgāka kā slapjam paklājam (dēļ kūdras filtra). Tā nav sangrija, tas ir liķierītis, jo ir stipro dzērienu sajaukums. Kamēr pie samaņas, iedzert ne vairāk kā 10 glāzes un pālis uz divām sutkām garantēts.
Esmu tikai vienu dzeris. Man tie nepopularie ari tiri labi iet ieksa.
Vot, šeit ir brokastis katrai nedēļas dienai!🍷🥃🍸🥂
😂
Ko tik neatradīsi Ezkina vecajos rakstos!😁
A kur tad Moka?
Mūsu pašu Moka?
Un Piparmētru, un Šartrēze ?
Nu vai zini, tā nevar...