local-stats-pixel fb-conv-api

LETA, TVNet, NRA kā demolētāju aksesuāri un karsējmeitenes1

Tad nu ir nonākts tik tālu, ka noziedznieki savus paziņojumus un aicinājumus uz vardarbību var izplatīt ar laipno, mediju pašu vārdos, "nacionālas ziņu aģentūras" un "plašākā multifunkcionālā informatīvā portāla" starpniecību. Zem virsraksta, kas runā par "jaunām protesta akcijām", vārdu pa vārdam citētus, tādā veidā, ka šie slimie murgojumi aizņem apmēram 80% no "ziņas", kurai šķietami būtu jāpavēsta kāds gluži vai neticams jaunums - ka Drošības policija pārbaudīs aicinājumus uz tālāku vardarbību.

Ar karšanu līdzi "līdz izmisumam novestajiem" demolētājiem, vai ar falša patosa pilnām videomontāžām šiem "demokrātijas sargsuņiem" vairs nepietiek. Ir taču jāļauj anonīmajiem "protestētājiem" pienācīgi pagozēties sabiedriskās uzmanības centrā, sajusties svarīgiem, un jāgādā, lai to murgi sasniegtu iespējami daudzus acu pārus. "Laba" starptautiskās prakses pārņemšana, kur ziņu aģentūras un citi mediji labprāt parāda kādu gabaliņu jukušo islāmfašistu propagandas.

Ispējamie motīvi? Atmetot kā mazticamu izklausošos ideju, ka DP palūdza šādu "ziņu" šādā veidā izplatīt, manuprāt, pirmkārt jau alkatība. Proti, dzīšanās pēc apmeklētājiem (reklāmnaudas) jebkuriem līdzekļiem. Otrs - šiem aso izjūtu un paziņojumu cienītājiem kā ēst vajag kaut ko, lai paklaigātu kā valdība pret viņiem un brīvībām vēršoties.

Visa tā vidū klibo precizitāte, jo meklējums google parāda, ka aicinājumi internetā ir izplatīti jau vakar - izmantojot savu virtuālo "māju" negribīgi kopjošo bmwpower.lv, tv3.lv un gign.lv forumu sadaļu.

Papildināts:

Demolētājiem, kuriem pārsūtīt un izplatīt kaut ko tagad vajadzēs mazāk, vakarā ir ienākusi jauna dāvana - par viņu aksesuāru ir kļuvis arī nra.lv.

TVNet galvenā redaktore ir Zita Lunde.
"Neatkarīgās Rīta Avīzes" galvenā redaktore ir Anita Daukšte, viņas vietniece ir Elita Veidemane; to, vai par internetversiju atbild citi cilvēki, atrast neizdevās.

Tie mediji, kuri, sūkstoties par sabojāto miermīlīgo akciju, valdībai velta gan iznīcinošu kritiku, gan konspirāciju teorijas par grautiņu izdevīgumu tai, nevar cerēt ilgi sēdēt uz diviem zirgiem reizē - vienlaikus vārdu pa vārdam izplatot arī uz jauniem grautiņiem saucošo murgus. Vienkārši neizskaidrojama labvēlība... vai nu pret demolētājiem, vai valdību, kurai esot izdevīgi organizēt ko tādu, lai diskreditētu "tautas protestus".

Papildināts I:

Plus delfi.lv
9 8 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 1

0/2000
Labs jautājums. Ir - un, ja aicinājums policistiem, caur kuriem tiek reralizēts valsts monopols uz likumīgu spēka pielietošanu, kādu nopērt, ir domāts nevis pārnestā nozīmē, bet tieši (kā izrēķināšanās, vai atriebība, nevis noslānīt likumpārkāpējus to savaldīšanai), tad tas ir visnotaļ nosodāms.
0 0 atbildēt