local-stats-pixel fb-conv-api

Kas rada ietekmi uz visiem dzīves aspektiem?1

13 0

Citāti par prātu, ķermeni un dzīvi no medicīnas zinātņu filozofijas doktora profesora Tonija Neidera.

Ar prāta un apziņas palīdzību mēs gūstam pieredzi un plānojam savu dzīvi, speram progresa soļus un radām prieku visās savas dzīves jomās.

Realitāte iekļauj sevī dažādus līmeņus. Viens ir fiziskais ķermenis. Tad līmenis, kas uztur ķermeni – elpošana, endokrīnais, limfātiskā sistēma utt.

Tas dod iespēju funkcionēt centrālajai nervu sistēmai, kas nepieciešama normālai prāta aktivitātei.

Prāta aktivitāte uztur intelektu, kas pieņem lēmumus, atšķir, palīdz, novēro sajūtas un domas, seko līdz kas notiek ar ķermeni.

Svarīgs līmenis – mūsu iekšējais “ES”, tīrā apziņa, kas var sniegt mums absolūtu laimi.

Visi līmeņi ir ļoti saistīti savā starpā un visam ir aktīvi jāattīstās.

Visam – prātam, ķermenim, saitēm, intelektam, iekšējam ES ir nepieciešams barības avots. Tas uztur līdzsvaru mūsu dzīvē. Tas viss ir uzrakstīts Vēdās daudzu tūkstošu gadu atpakaļ un no tās arī iztek meditācija un joga.

Paņemsim par piemēru ēšanu, ir skaidrs ka šeit ir nepieciešama daudzveidība, jo dažādi ēdieni baro savādāk...

Elpošana – lai to uzlabotu ir nepieciešams izmantot elpošanas tehniku – pranajama...

Arī prātam vajadzētu baudīt pozitīvismu, skaistumu, savu radošo ideju piepildījumu un tajā pat laikā iepriecināt apkārtējos. Intelekta attīstīšana palīdz.

Savu iekšējo ES var attīstīt ar meditācijas palīdzību. Transcendentālā meditācija ir pats vieglākais ceļš pie augstākās apziņas stāvokļa.

Cilvēkam nevajadzētu bēgt prom no sava iekšējā ES, bet gan saprast, ka apzināt savu iekšējo ES, savu apziņu, jo tas pabaro visas mūsu dzīves sfēras.

13 0 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv