local-stats-pixel fb-conv-api

Kas notiktu ja visi aizbraucēji atgrieztos Latvijā.82

812 11

Daudzi domā ka aizbraucēji ir laimes meklētāji un vieglas naudas tīkotāji Daudzi domā ka svešumā aizbraukušie dara tikai melnos darbus ko neviens rietumu cilvēks nedara, bet tas tā nav. Jo daudzi ir jau tu tīri labi iekārtojušies un dzīvo ļoti labi. Jo tur svešumā oficiāli strādājot tos aizsargā to valstu likumi un garantijas. Nav jāuztraucas vai saņemsi algu vai ne, jo to uzņēmējs nedrīkst neizmaksāt, ja tā notiek tad vienalga tur iejaucas atiecīgās iestādes.

Pieraduši pie cilvēcīgas dzīves un tās dzīves kvalitātes tie cilvēki nemaz nedomā atgriezties uz valsti no kuras tie bija spiesti aizbraukt dēļ nabadzības......

812 11 82 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 82

0/2000

respektīvi, šis ir ieteikums aizbraukušajiem neatgriezties, paldies, es to jau sen esmu sapratis :) sesto gadu jau Anglijā dzīvoju, uz Latviju vidēji reizi gadā aizbraucu brīvdienās, un tas ir ļoti labs variants - satikt draugus pēc gada ir daudz patīkamāk kā satikt draugus no rīta un vakarā :D un tad pāris nedēļu laikā notērēt kādu mazo tūkstotīti un šauties atpakaļ pie karalienes, līdz nākamajām brīvdienām ;D

0 0 atbildēt
Yup... Pati esmu vaciete bet kadu laiku dzivojos Latvija, tagad esmu laimiga ka atgriezos Berline. :)
0 0 atbildēt

FORŠS rakstiņš !!! arī es biju spiests aizbraukt no latvijas . un atpakaļ netaisos vienīgi ja piespiedu kārtā . latvijā par cilvēkiem ņirgājas valdība - šeti par cilvēkiem rūpējas valdība .

0 0 atbildēt

Njā, tik nesaprotu kā tie cilvēki ārzemēs gadiem spēj dzīvot pa bariem vienā mājā/dzīvokli. Jā, pelni naudu, saņem pietiekami, bet vai tu esi gatavs visu savu t;a dzīvi pavadīt? 5 purni 3 istabu dzīvoklī, nekāds privātums, mājīgums utt... lai tu tiešām normāli dzīvotu viens vai ar otu pusīti, tev nākās teju vienu algu atstāt īrei un rēķiniem vien(protams, atkarīgs kur dzīvo)...

0 0 atbildēt

Nu kur tad ir tie uzņēmumi??? Vai tu domā tos kur algu izmaksā reizi trijos mēnešos un tad vēl minimālo????

0 0 atbildēt

Lielākā problēma ir tā, ka Latvijā ir pārāk ļoti iesakņojusies PSRS domāšanas veids. Tagad tikai jaunā paaudze ir ar izteiktu rietumniecisku domāšanu un revolucionārām idejām, kā arī nav korumpētības un muļķīgas idealoģijas, psiholoģijas un filozofijas sabojātu (PSRS viss bija vienkārši - bija augstākās amatpersonas, kuras dievināja varu pār tautu. Lai saglabātu varu, tauta ir jādzen tumsonībā, līdz ar to, deva augsni milzīgai korumpētībai utml. Rietumi atkal rīkojās citādāk - vairāk saprata, ka lietas ir jābīda ilgtermiņā un, visiem uzlabojot dzīves kvalitāti, ieguvēji būs ne tikai pārējā tautas daļa, bet arī pats). Tāpēc domāju, ka ir vēl jāpaciešās, lai kārtīgi Latvijas valdībā nomainās paaudze, kas būs ar izteiktu rietumniecisku domāšanu. Manuprāt, Saeimā un MK sēdošie vecie PSRS partizānu buki un komunistu Saskaņas centrs drīz vien beigs pastāvēt pats no sevis, jo nespēs noturēt komunistisko domāšanas veidu iepretīm ar rietumu kultūru apveltītajiem cilvēkiem. Runājot par LV dzīvojošajiem Ļenina un Georga lentīšu diršlaižām, viņi tāpat savā tumsonībā pārstās eksistēt ar laiku. Ja tagad liekās, ka varētu izveidoties pilsoņu karš, tad pēc 5gadiem eiropeiskie krievi paši noēdīs komunistiskos krievus un Latvija iegūs klasisku Rietumeiropas izskatu. Ir tikai 24 gadi pagājuši. Protams, ka LV viss vēl ir dirsā un kādu laiku vēl tā arī būs. 

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

"2gadus nedeljaa stradaaju 70 stundas" Kaut ko te lej. ja noņem svētdienu un pieņem, ka strādāji arī sestdienā, tad sanāk, ka strādāji 12 h diennaktī? Vārdu sakot - no 8:00-20:00 bez pārtraukumiem. A ja noņem vēl sestdienu (jo pats minēji, ka esot bijuši tādi mēneši, kuros nav brīvdienu - tātad pārējos mēnešos tomēr bija brīvdienas), tad sanāk, ka strādāji 14 h diennaktī. Nepārtraukti smags fizisks darbs tādā režīmā un tikai 370 paundi nedeelja? Tu esi pamatīgs "dempings", lai par tādu ģošu tā plēstos. Nesen pārvācos. 2 strādniekiem par mēbeļu pārvešanu samaksāju 100 LVL par pusi no dienas darba. Šie pēc tam teica, ka esot vēl viens pasūtījums, arī tāds pats par aptuveni 100 LVL. Puišiem tiešām tas bija ļoti smags fizisks darbs, jo jāstibī uz n-tajiem stāviem visas mēbeles, veļasmašīna, ledusskapis u.t.t.. Bet to viņi nopelna tepat Latvijā. Katram pa 100 LVL dienā, nav slikti. Prikols tāds, ka pēc sludinājumiem neko īpaši lētāku neatradu. Nu protams, ja visi tie, kuri tagad raujas pa ārzemēm tagad sāktu Latvijā kraut mēbeles, tad jau cenas nokristos, bet tā - tie puiši Latvijā, salīdzinot ar jums ārzemēs ir bagātnieki, bet jūs lētuči.

0 1 atbildēt

valsts var pelnīt bez ražošanas arī,piem,  turīsms ,finanses u.c. kā luxenburga, manoko .

1 2 atbildēt

pārspīlēts, nekas nau tik balts vai melns ,kā mums gribētos....tik jāmāk saskatīt arī labo pusi....

2 3 atbildēt

Tas nav nemaz tik labi, ka radinieki no ārzemēm sūta naudu uz Latviju.

0 2 atbildēt

Nesaprotu, ko emigranti var gaudot? Mums te tagad viss mierīgi, minimālais nu ir pacelts uz 320eur (225ls), apsteidzām Lietuvu. Cenas nav kāpušas vairs, vismaz es nemanu. Bezdarba nav, es uzdrīkstos teikt. Vismaz ne lielpilsētās. Cik dzirdu, tieši UK ir grūti atrast darbu.. Labu auto ir nopirkt grūti, bet arī daudzi emigranti no paziņām brauc ar grabažām. Te Rīgā parādās skaistas aziātes, saule spīd biežāk, nekā UK. Drīz varēšu apciemot Lucavsalu.. Ja godīgi, ir labi. Vismaz man. Ja jau jums tur ir labi, palieciet. Es personīgi jūs negaidu. Zinu, ka tie, kuri atbrauc, daudz gaudo, bet tad es jautāju, kāpēc viņi ir te.. Kā jau teicu, nav te tik traki. Arī konkurence uz labiem amatiem ir maza. Ja kaut ko zini un esi enerģisks, tad vari tālu tikt. Ja ļoti ļoti gribi, kurpes nebūs jālaiza. Vismaz ne daudz. Kā jums tur ar to? :)

Ja salīdzina pakotāja spējas apmaksāt dzīvi te un UK, tad atšķirība ir liela, bet, ja ir labs amats te, tad vari nopirkt tieši tik pat daudz pārtikas, kā UK, ja tur esi pakotājs. Protams, ja esi labā amatā UK, tad ir savādāk, bet nesmīdiniet tautu. :)

0 3 atbildēt
Zin avatarsZin

Apsveicu tevi ar tavu "cilvecisko dziivi" un tavas prata speejas paraada tavi izteikumi par ES kvotaam, it kaa tava "paundu zeme" nebuutu ES :) Tieshi lauksaimniekiem Latvija saacis ir pat ljoti labi iet :)

0 5 atbildēt
Zin avatarsZin
Latvijaa nav izniicinaata razhoshana, protams vinja nav kaa kjiinaa un adv, bet ir, otrais ir tad, ka mees dzivojam paarmainju laikaa, kad "zila gaisa razhishana" kljuust par galveno razhoshana - informacija ir kljuvusi veertiigaaka par materiaalu... otrkaart pats esi bijis tur? Labklaajiibu tur bauda labi ja 10% no aizbrauceejiem... Dzivosjana iireeta istabaa, nopirkt botas un lonsdale jaku sportsdirektaa, iedzerr 0,7 smirnoff sestdienaas neskaitaas labklaajiba... Esmu tur dzivojus pietiekami ilgi, Lai secinaatu, ka vismaz puse no aizbraukushajiem ir sabiedriibas pabiras un taisa ljoti negativu telu par latvieshiem.. treshkart - paskatisimies savadak - atbrauc daudz cilveku atpakalj, vinjiem vajag pakalpojumus, paartiku utt, taataf rodas pieprasijums, attieciigu vajag vairaak darbinieku... dzivoju tur, pelniju savus 350-450 nedeeljaa, bet ja gribeji dziivot kaa cilverks, visa alga arii gandriiz aizgaaja (neeedot Tesco value, aizejot uz kadu kino vai koncertu, braukajot ar sabiedrisko, negjerbjoties kaa urla)
5 13 atbildēt