local-stats-pixel fb-conv-api

Karantīnas plusi un mīnusi9

161 0

Strādājot no mājām pavadīts jau mēnesis un saprotams, ka sāk iezīmēties visa šī pasākuma labās un sliktās puses. Tā kā man pārāk nepatīk cilvēki, tad kā lielāko trūkumu darbam no mājām izjūtu to, ka tagad daudz vairāk naudas aiziet uz kafiju un tualetes papīru.

Viss pārējais, principā, ir vieni vienīgi finansiāli plusi. Piemēram – normālu kaudzi naudas ietaupu tikai tāpēc vien, ka ikdienā nav jātērē degvielu un jāpērk sabiedriskā transporta biļetes. Tāpat – paēst pusdienas mājās ir daudz lētāk, nekā iet pusdienās ārā, kas vidēji tāpat ir kādi 5–6 € dienā. Pusdienas vien mēnesī savāc 5x5x4=100, braukāšana – vismaz pusi no tā. Piemetam vēl klāt naudu, kas regulāri tika iztērēta, lai pēc darba izdzertu kādu alu un mēs jau runājam par vismaz 200 € profitu mēnesī.

Nākamā lieta, kas ir lieliska – ja iepriekš veikalā gāju praktiski katru dienu un uz vietas domāju, ko pirkt, lai pagatavotu vakariņas, tad tagad visas ēdienreizes tiek saplānotas nedēļu uz priekšu, tādējādi izslēdzot jebkādus spontānus pirkumus. Un izrādās, ka cilvēks tiešām ir spējīgs pilnvērtīgi eksistēt iepērkoties tikai reizi nedēļā.

Vēl viens nenoliedzams pluss – karantīnas laikā neviens nenosodīs, ja izskatīsies pēc loha. Kā pajolam atauguši mati un nekopta bārda pilnīgi nevienu nepārsteigs videokonferencē. Tāpat – caur kameru neviens nejutīs, ka tu neesi mazgājies jau trīs dienas.

Ejam tālāk – braukāšana uz un no darba, kā arī bāra vai veikala apmeklēšana katru dienu prasa nejēgā daudz laika. Nezinu kā cietiem, bet man, šķiet, ka atmetot šīs lietas katru dienu esmu laimējis loterijā kādas 3 papildu brīvas stundas. Nemaz nerunājot par reizēm, kad izgāju ārā ar draugiem, kas nozīmēja vismaz reizi nedēļā padirstu visu vakaru. Sekojoši – parādījies daudz vairāk brīva laika, ko bezmērķīgi notriekt blenžot seriālos vai konsolē.

Šo visu apkopojot, man nav skaidra tikai viena vienīga lieta – KUR IR PALIKUSI VISA MANA IETAUPĪTĀ NAUDA? Man šobrīd bija reāli jāpeldas naudā, WTF? Kategoriski noliedzu maldus, ka varētu būt to iztērējis viskijā.

Un kā pārējiem sokas ar kovidnieku?

161 0 9 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 9

0/2000

Es visu mūžu strādāju TIKAI no mājām un NEVIENU mīnusu šajā sakarībā nesaskatu! Šādu praksi sen vajdzēja ieviest pasaulē, vismaz sfērās, kur to mierīgi var darīt. Diez, cik darba devēji var ietaupīt, ja nav jāīrē dārgas ofisa telpas?

9 0 atbildēt

Plusu strādāšanai no mājām ir daudz un dikti līdz brīdim, kad arī sīkie sāk dzīvoties pa mājām. Tad ir videokonferencēs piekliegti mikrafoni, fonā lidojošas mantas (un bērni). Iegūtās brīvās stundas tiek notriektas, sēžot virsstundas un darot to, ko tu būtu paspējis izdarīt darba laikā, ja vien sīkie ļautu koncentrēties un papildus nauda (varbūt ne visa bet anyway) tiek notriekta sīkajiem kaut vai, lai nopirktu tās končas, ko iedot brīdī, kad darba dēļ tev fonā vajag klusumu ātri, šeit un tagad un bez kašķiem. Un šādi uzvedas arī labi audzinātie bērni, jo bērni ir un paliek bērni, it īpaši pavisam mazie 😁

7 0 atbildēt

Ja cilvēks ir disciplinēts un atbildīgs, tad nav nekādas starpības, kur viņš strādā. Bet, liela daļa cilvēku nespēj sevi piespiest strādāt tādā pašā režīmā, kā tas ir birojā.

6 0 atbildēt
swm avatarsswm

Uz doto brīdi joprojām strādāju ofisā, nekas daudz nav mainījies, ir iespēja arī strādāt no mājām, bet to daru tādā pašā apjomā kā pirms tam, 1-3x mēnesī. Reāli nekas manā ikdienā nav mainījies, tā kā esam ģimenē četri cilvēki, tad jebkurā gadījumā gājām uz veikalu 1-2x nedēļā, arī pirms tam pirkām pārtiku un citas lietas domājot vairākas dienas vai pat nedēļu uz priekšu. Uz bāriem nestaigāju jau vairākus gadus, tur nekas nav mainījies, vakarus pirms tam pavadīju kopā sanākot ar brāļa ģimeni un māti, tagad šad tad to izdarām Zoomā, tādēļ arī tur nekas nav mainījies. Vislielākās izmaiņas ir tas, ka vairs nevar iet uz sporta zāli un ar čomiem uzspēlēt basi vakaros, ka arī nav vairs visādu pasākumu, kā izrādes, koncerti u.t.t., reāli brīvdienās un vakaros ir vairāk laika bērniem un mājas sakopšanai. Kopumā brīžiem pat jūtos labāk nekā pirms tam.

5 0 atbildēt

Tas ir pilsetnieka skatijums.

4 0 atbildēt

Lielākais ieguvums ir tas, ka šī situācija piespiež cilvēkus pārvērtēt to, kas ir svarīgs un bez kā var iztikt.

2 0 atbildēt

Manā dzīvē pilnīgi nekas nav mainījies, es jau aptuveni 5-6 gadus dzīvoju sava veida "pašizolācijā". 😂Nekad nav patikusi cilvēku burzma, lieli pasākumi.

1 0 atbildēt