local-stats-pixel fb-conv-api

Kādas svešvalodas ir noderīgi apgūt?48

948 0

Lielākā daļa lasītāju sakarīgā līmenī prot angļu valodu. Krievu, kā kurš. Šis rakstā, protams, būs runāts arī par daudzām citām valodām.

Pats vidusskolas angļu valodas eksāmenā dabūju B līmeni un kopš pabeidzu vidusskolu - turpinu uzlabot savas zināšanas.

Krievu valodu pašlaik apgūstu. Pamati bija jau sen, taču man krievu valoda vajadzīga darbā. Tagad es ņemu privātstundas un mēģinu skatīties filmas un seriālus. Tā kā mans krievu valodas līmenis nav diezgan augsts, es daru tā, ka noskatos filmas vai seriāla fragmentu 5min angļu valodā un pēc tam 5min krievu valodā. Es varētu skatīties arī ar titriem, bet domāju, ka esmu atradis labāko kombināciju sev.

Kad atklāju šo kombināciju sapratu, ka mācīties valodu nav tik grūti un nospriedu, ka varu mācīties vēl kādu valodu. Tāpēc es sāku pētīt kādas valodas mācīties vislabāk.



948 0 48 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 48

0/2000

Pārmaiņu pēc kāds kvalitatīvs un ar interesi lasāms raksts.emotion

P.S. Veiksmi jauno valodu apguvē emotion

 

24 0 atbildēt

Lai veicas mācoties!

Starp citu, par tēmu, bet no cita skatu punkta: Kāpēc ir jāzina krievu valoda? Tas tā.. ja nu nav redzēts.

15 2 atbildēt

Labs raksts. emotion Man patika un, iespējams, ka šis ir labākais, ko pēdējā laikā esmu lasījusi.

Tā kā esmu topošais tulks/tulkotājs, tad īpaši patika šis raksts. :) Manas pašreizējās valodu zināšanas: Latviešu (protams), angļu, krievu; vācu valoda ir sarunvalodas līmenī pašlaik, bet lēnām cenšos pati pamācīties, jo augstskolā grūti pievienot vēl vienu valodu klāt obligātajām, jo īpaši, ja strādā kā to daru es. :) Ir pamatzināšanas spāņu valodā, domāju nākamgad ņemt klāt franču valodu.

Valodas, kuras vēlos iemācīties ir mūsu tuvākie kaimiņi - lietuviešu, igauņu, protams, Skandināvu valstu (un Somijas) valodas. Arī poļu un portugāļu valodas varētu klāt paņemt. 

10 0 atbildēt

Kādu dienu es gribētu Japāņu val. iemācīties, vnk tik forši izklausās kad skatos Anime emotion

7 0 atbildēt

Lai veicās! Un ja ir ķēriens valodās, tad vēl jo labāk.

4 0 atbildēt

vis vienmer ko cilveks dara liela mera noder dzīvē :)

3 0 atbildēt

ak... tik daudz valodu, kuras gribētu iemācīties! emotion

bet esmu tak slinks! emotion

3 0 atbildēt

Man ir tāda situācija, ka es iemācījos itkā nekam nevajadzīgu valodu- poļu valodu, bet es domāju, ka šī valoda noder pat daudz vairāk nekā citas, jo braucu uz Lielbritāniju, klausos un dzirdu visur poļu valodu, ieeju bankā runāju poliski, braucu uz Poliju un  runāju poliski, Latgalē ir nežēlīgi daudz poļu un šī valoda ir arī nedaudz līdzīga vecajai latgaļu valodai (daudzi aizguvumi) arī lasu sastāvu poļu sulām- Kubuš, Tymbark, utt., tad es braucu uz citām valstīm un tu ar satieku šīs valsts pārstāvjus. :))) Nu tāpēc ar tām valodām ir dažādi

3 1 atbildēt

Starpcitu, tiem, kas vēl mācās līdz 9.klasei, un pieņemamā līmenī pārvalda krievu vai vācu valodu, un vēlas mācīties citas - varu ieteikt doties uz Rīgas Kultūru vidusskolu(ķip reklāma), kur var apgūt spāņu/franču valodu(pēc izvēles. krievu/vācu valodas vietā) + vēl ķīniešu/japāņu/arādu, ja ir vēlme doties uz valodu novirzienu. Un, vēl ir arī Ziemeļvalstu ģimnāzija, kur var apgūt skandināvu valodas. Tā, ka iespējas ir, pašiem tikai jāmeklē.

2 0 atbildēt

Sabilē ļoti pieprasīta ir čigānu valoda, obligāti pievieno savam wishlist-amemotion 

2 0 atbildēt

man šķiet, ka latviski to svahili sauc par suahili. Jāskatās, ar kādu nozari gribi saistīt savu nākotni, daudzus gadus atpakaļ tiem, kas studēja ģeoloģiju, bija izdevība braukt uz Dienvidamerikas raktuvēm (precīzi valsti neatceros), vajadzēja tikai grādu, pieredzi darbā, angļu val, un... spāņu valodu.

2 0 atbildēt
Kādu laiku mācījos franču valodu, manuprāt, viena no skaistākajām valodām. Domāju atsākt mācības, jo ļoti patika :)
2 0 atbildēt

Labs raksts! Pašlaik māku angļu un krievu valodu. Gribētos vēl spānu valodu kādreiz iemācīties, bet tad tā visulaiku jāizmanto lai neaizmirstu.. Uzskatu, ka valodu zināšanas ir bagātība un ir labi tās zināt :) 

2 0 atbildēt

Zinu , protams, latviešu valodu, labā līmenī man ir krievu valoda(ar ļoti minimālu akcentu), samērā labi zinu vācu valodu, bet tā kā ļoti reti sanāk lietot, tad ir piemirsusies, un saskaroties ar vāciešiem, pirmās dienas sanāk stostīties, bet pēc tamatkal ir viss ok. Samērā labi zinu arī angļu valodu, bet tā kā dzīvoju vairākus gadus Dānijā un dāņu valodu īpaši nemācos(zinu ļoti minimāli), tad man ir angļu valoda sajaukusies ar dāņu valodu. Runājot angliski, izmantoju daudz dāņu vārdus.

0 0 atbildēt

 Zinot angļu, krievu, spāņu valodu, tu varētu sazināties ar cilvēkiem gandrīz visā pasaulē. 

0 0 atbildēt

Latviešu valoda, tur laikam nekad nebūs. emotion

0 0 atbildēt

Mācos Angļu val. jau no bērnu dārza, sāku iet Vācu val., jo Krievu val. jau no bērnības zinu

0 0 atbildēt

ļoti labs raksts, domraksts!

runājot par krievu valodu - tas ir vairāk principa nekā valodas jautājums. savukārt mums paveicies, ka pasaulē gandrīz jebkur var iztikt ar angļu valodu. tikpat varēja būt situācija, ka ir vairākas lielās valodas un nevisur visas tiek lietotas.

0 0 atbildēt

Šogad mūsu skolā sāka mācīt Zviedru valodu. Īpaši noderīga nav,bet ir interesanti

0 0 atbildēt

Jebkura valoda ir noderīga. Protams, ja tu mācies tikai ar domu, ar kādiem cilvēkiem runāsi tajā valodā, tad nē, bet valodas ļoti attīsta domāšanu, prātu, tāpēc, pat kkādas āfrikāņu cilts valodas iemācīšanās dos tikai un vienīgi labumu. Pati šobrīd ļoti vēlos iemācīties zviedru un ķīniešu valodu, šī diskusija pamudināja mani atsākt. :D

0 0 atbildēt