local-stats-pixel

Kā "notīrīt" grafitti izmantojot savu viedtālruni15

152 6

Jā, tu izlasīji pareizi. Tev ir iespēja, izmantojot tikai savu mobilo tālruni un uztaisot pāris klikšķus sakopt pilsētu un tikt vaļā no grafitti (mākslas darbiem), kas rotā mūsu pilsētas fasādes.

Ievadam. Rīgā ir spēkā, tā saucāmie "Pilsētas teritorijas kopšanas un būvju uzturēšanas saistošie noteikumi", kuros ir minēts, ka tiklīdz kāds ir uzķēpājis grafitti uz nama, īpašniekam ir pienākums to nekavējoties notīrīt. Diemžēl praksē mēs redzam, ka tas tiek darīs ļoti reti. Par grafitti nenotīrīšanu pat ir paredzēts sods - fiziskajām personām no brīdinājuma līdz 350 eiro, un juridiskām personām no brīdinājuma līdz 1400 eiro.

Izklausās nelāgi. Kāpēc gan būtu jāsoda cilvēks par to, ka viņam piederošu namu nakts laikā kāds apķēpāja ar grafitti? Atbilde slēpjas tajā, ka ja visi ēku īpašnieku ievērotu šos noteikumus un tīrītu grafiti no ēku fasādēm, tad grafitti "mākslinieki" padomātu divreiz, vai ir jēga tērēt naudu pērkot baloniņus un riskēt būt pieķertam ķēpājot sienas, ja tāpat ēkas īpašnieks viņu zīmējumus notīrīs. Pietam, ja ēkas īpašnieks piekritīs labprātīgi sakopt savu ēkas fasādi un notīrī no tās grafitti, ir ļoti liela iespēja, ka viņš tiks sveikā ar brīdinājumu. Jāņem vērā arī tas, ka apķēpātas fasādes "piesaista" papildus ķēpājumus.

Labi, pietiks ieslīgt sīkumos, te būs instrukcija:

Izmantojot savu mobilo tālruni ieej GooglePlay vai iTunes veikalā, atkarībā no tā vai tavs tālrunis ir uz Android vai Apple bāzes. Sameklē aplikāciju, kas saucās "Rīgas pašvaldības policija". Atrodot aplikāciju, lejupielādē to (loģiski). Lai izmantotu šo aplikāciju, tev būs nepieciešams ieslēgt GPS un mobilo internetu.

Kad esi visu sagatavojis, nospied aplikācijā pogu "UZŅEMT pārkāpuma foto", un nofotografē ēku, kas ir apķēpāta ar grafiti. Tagad atliek tikai ierakstīt pareizo adresi, kur atrodas šī ēka, un pārkāpuma aprakstā ierakstīt "Ēkas fasāde nav savlaicīgi atjaunota - netiek notīrīti grafitti ķēpājumi. Lūdzu uzsākt lietvedību pēc RDSN Nr.146 punkta 13.10."

Tuvākajā laikā jāierodās policijas busiņam, kura darbinieki pārliecināsies, ka ēka ir apķēpāta ar grafitti, veiks papildus fotografēšanu, un tālāk meklēs personu, kas ir atbildīga par grafitti notīrīšanu. Pēc kāda laika grafitti ir jāpazūd.

Reklāma
152 6 15 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 15

0/2000
Kā tad! Stučīsim, lai īpašnieks maksā par to ko nav izdarījis? Varbūt uztaisam reģistru, kurā var reģistrēt visus apskādētos objektus ar konkrētu "parakstu"? Un tad, ja tomēr izdodas noķert "godājamo mākslinieku", piestādam rēķinu par visu "ekspozīciju"? Vai otrādi, tiklīdz noķerts krāsotājs, tā policija publicē viņa darbus un pārējie cietušie, ja tādi ir, arī piesakās uz atlīdzību?
24 0 atbildēt
Stukaču aplikācija...
23 0 atbildēt
Atdauzit tos slulbos kepatajus lai savus kompleksus un uzmanibas trukumus liek kur grib ne boja skatu...
22 0 atbildēt

BET VAI JŪS ZINĀJĀT KA ŠĪ APLIKĀCIJA PĒCTAM IZSEKOS JŪS, UN IERAKSTA VISU KO TU DARI SAVĀ VIEDTĀLRUNĪ, VISAS LAPAS KO APMEKLĒ U,T,T?????

8 0 atbildēt
Šeit ir runa par māju īpašniekiem, viņus jau ar šīs aplikācijas palīdzību soda. Valstij naudu vajag. Ne jau visi namu īpašnieki ir bagāti, un var atļauties pārkrāsot fasādi.
7 0 atbildēt
Tikai tas nekas, ka tā vietne tevi izsekos caur telefonu, vusur.
6 0 atbildēt

Labak kameras uzstādīt. Kas liedz no jauna uzzīmēt?  emotion 

3 0 atbildēt

ok te ir bilde pec menesha pec tam kad kads nostuchija, tad varbut kads ieliks vel bildi pec menesha kaa izskatas shii buudinja? karoch ja man kads apzimetu manu ipashumu, Es to neparkrasotu, tikai del ta ka man draudetu soda nauda, bet ja tomer man uzliktu soda naudu, nakamie butu tiesu darbi un tie kas man to soda naudu butu likushi tie ari parkrasotu manu ipashumu... pirmamkartaam ir taada lieta kaa policija kurai ir jaakersta tadi apzimetaaji, ja vini nespej to izdarit tad jaasaak domaat, kapec man jamaksaa nodokli un jauztur shii parazitsisteema, kura vel mani par to ka maksaju viniem algas par sudigi padaritu darbu, mani draaziis? Protams te umniki var meginat braukt man auguma ka tiesa neko nedos, varbut... bet tad jau tikpat labi ari Es varu sakt apziimeet visu iesaistito personu ipashumus, lai ta teikt parkraso vai maksa soda naudu un to turpinat tik ilgi kamer likums stradas godpraatiigu pilsonu labaa nevis vnk slinku un korumpeetu amatpersonu labaa.

4 1 atbildēt

Nesen skatījos video kā Brazīlijā policija cīnās ar šo problēmu. Ja ''mākslinieks'' tiek pieķerts darbībā tad ar atlikušo krāsu baloniņu saturu tiek apgleznots pats + bonusā tiek arī mutē, degunā , acīs un iespējams arī kādā citā atverē  emotion  

3 0 atbildēt
es nezinu kaa citiem, bet tie zimejumi man patiik. Pieskir kkadu dzivibu eekai. Haters gonna hate
2 0 atbildēt

Jābūt ieslēgtam GPS, bet adrese tāpat jāraksta ar roku. Secinām ka GPS tai aplikācijai ir paredzēts tikai lai izsekotu tevi - būtu vismaz pacentušies to noslēpt zem funkcionalitātes, kurai adrese nav jāraksta vispār.

1 0 atbildēt

Nedomāju ka daudz līdzēs. Nokrāsos un tad, kāds daikts noteikti, ka gribēs paradīt savu "talantu". Un krāsa un darbs būs pa velti... emotion 

1 0 atbildēt
Sodi ir namu īpašniekiem...
0 0 atbildēt

Pārkrāsota tika Latvenergo piederoša ēka - tātad visi elektroenerģijas patērētāji sametās un par to samaksāja, t.sk. arī visi, kas te sēž Spokos un kurina savus kompīšus ar elektrību.

0 0 atbildēt