local-stats-pixel

''KFC Latvija'' aizkadri123

2686 11

Sveiki.
Droši vien liela daļa no jums ir ēdusi mūsu slavenajā KFC ēstuvē kas ir Rīgā , blakus galerija centrs.

Esmu bijušais tās vietas darbinieks.
Viss sākās pagājušo gadu ap šo laiku, kad vieta atvērās.
Viss bija forši, jo tas bija kaut kas jauns, bija daudz darba un bija daudz ko mācīties.
Tajā vietā nostrādāju diezgan ilgi, apmēram 9 mēnešus, jo alga tur tiešām ir laba, salīdzinot ar citām ātrajām ēstuvēm.
Tad nu vēlējos pastāstīt par aizkadriem, kas notiek virtuvē un vispār iekšienē.
Godīgi sakot, tā ir viena liela un pretīga vieta kur atrasties.
Ja klienti redz tikai dažas lietas, kas nav kā vajag, tad tur ir miljons tādu.

Laikā kad atvērās KFC , tad viss daudz, maz bija kārtībā.
Ar laiku viss sāka jukt un brukt.
Tad nebija siltā ūdens, tad kanalizācija nestrādāja.
Vismaz produkciju mēs uzturējām svaigu un tādu kādai tai jābūt.

Ar laiku kļuva trakāk. Algas sāka neizmaksāt laikā, pienākumus sāka kraut lielākus.
Bija pat laiks kad mums izsita logu un vajadzēja strādāt 0 grādos.
Tas tika novērsts...
Tad sākās uzņēmuma mīnusu lauks.
Sāka piegriest daudz ko, bet trakākais laikam bija tas, ka lika klientiem barot vecu gaļu.
Ja termiņš vistai bija beidzies, tad tik un tā lika viņu marinēt un taisīt, jo mīnusu nedrīkstēja būt.

Tas bija mans punkts KFC karjerai. Aizgāju no tās vietas, bet pēc kādiem 4 mēnešiem biju atpakaļ.
Jauns priekšnieks, daudz jaunu kolēģu, domāju, ka viss savests kārtībā.
Kļūdījos.
Ienācu virtuvē pirmo reizi un sajutos kā tirgū, jo ar mani runāja krieviski.
Viss bija netīrs un visiem bija uz visu vienalga.
Tad nu gāju apgaitā.
Skatījos kas ir mainījies. Apstaigāju ap vietu kur panē vistu. Atradu vietas kur ir pelējums, gan ap galdu, gan aiz galda.
To es tajā pašā dienā satīrīju, jo man pašam nepatīk strādāt netīrā vietā.
Nospriedu pavērot vistas ledusskapi.
Atklāju, ka nu mēs vecāku vistu saldējam. Ja atved daudz un nespēj izlietot, tad vecāko vistu iesaldē un pēc tam atsaldē karstā ūdenī. Tajā mirklī viņa paliek maigi vārīta.
Bet tas nekas, viņu tā pat drīkst taisīt un barot klientiem, jo viņi jau atsķirību neredz.
Termiņi, katastrofa. Ja svaigajai gaļai termiņi ir uzrakstīti labi, tad marinētai gaļai nevar saprast.
Tu reāli nezini cik ilgi viņa tajā kastē stāv, jo pēc smakas liekas, ka tā gaļa jau nedēļu ir beigta.
Ierosināju norakstīt bojāto preci un mest ārā.
Man atbildēja to, ka '' mēs nedrīkstam radīt mīnusus, citādi mums no algas atvilks naudu.''
Pie šīs tēmas laikam pēc tam, jo manuprāt atvilkt no algas par tādām lietām nevar.

Gāju tālāk pie zonas kur tiek cepta vista. Iedomājos paskatīties vai kanalizācija salabota.
Nē. Tiklīdz atvelc fritieri tā uzreiz tev uz kājām līst kaut kāds šķidrums. Kas nāk no tā cauruma kur jāiet visam lejā.
Prasīju jaunajam priekšniekam kāpēc nav sataisīts un kad sataisīs.
Uz ko man atbildēja:''Mani tas neinteresē, man vajadzīgi ieņēmumi.''
Nodomāju: ''Nu burvīgi, naudu vajag, bet darbiniekus jātur kā suņus.''

Tad sāku skatīties uz gatavo vistu.
Nu tur jau man vairs nebija ko teikt. Vitrīnā kas ir domāta klientiem stāvēja jau vairākas stundas vecas ''kraukšķīgās filejas'' , kurām tur būtu jāstāv max 45 minūtes.
Ierosināju, ka jāmet šīs ārā un jāstrādā pēc termiņiem, tad arī saldētavā nenāktos likt vistu.

Man atkal atbildēja, ka mēs vairs tā nevaram darīt, jo ja tā darīs tad uzņēmumam radīsies mīnusi un mums atvilks no algas.

Vairākas reizes gāju pie priekšnieka runāt par šīm lietām.
Viena vienīga atbilde : ''Mani tas neiteresē, man vajag ienākumus.''
Dažreiz viņš to atbildēja krieviski, neskatoties uz to, ka esmu Latvietis.

Tagad kolektīvs ir gandrīz kā krievu tautības, tāpēc Latviski tur runā reti.
Sajutos diezgan nepatīkami, ka man speciāli jāatbild krieviski tāpēc, ka ir darbinieki kas Latviešu valodu nezin vispār. Arī tas, ka dažu mirkli pats priekšnieks aizmirst, ka kolektīvā ir arī Latvieši, sāk ar mums runāt krieviski.
Par mīnusiem runājot, tas ir ''p*zģets'' , jo kad bija pirmais vadītājs, tas nebija tik svarīgi, jo klientiem NEDRĪKSTĒJA barot vecu produkciju.
Tagad tas ir pofig.
Atvilkt no algas par tādām lietām vispār nedrīkst.
Dažreiz uz mūsu kopējās tāfeles bija paziņojums par sapulci.
Un draudi: ''Ja neieradīsies, tad naudas sods 50 eiro.''
Par ko?

Pagāja 2 nedēļas darbā , cīnoties un mēģinot kaut ko uzlabot.
Mani atlaida...

Līdz galam neesmu sapratis iemeslu, jo man teica, ka es taisu nekārtību, es pārāk daudz izrunājoties un neievērojot darba kārtību.
Kādu kārtību?
Kādus noteikumus?
Tur tādu vispār vairs nav, jo galvenais ir neradīt zaudējumus.

Reāli nesaprotu kāpēc tā vieta vēl pastāv , ja PVD ir izteicis vairākus brīdinājumus, bet tik un tā neredz kas tur darās.
Kanalizācija, veca gaļa, prusaki, peles.
Man ir visādi pierādījumi bilžu un video formātā ko varētu jums parādīt, bet vēlējos tikai pateikt cilvēkiem, ka šajā vietā valda haoss un netīrība, maigi izsakoties.
Un katru Latvieti kas tur mēģina cīnīties pret to, atlaiž.

Vēlētos, lai kāds no lielākiem uzņēmumiem ierauga šo rakstu un uzraksta man, jo es uzskatu, ka šo vietu ir jātaisa ciet.

Bildē būs redzams fritieris kurā lielāko daļu laika tiek cepta oriģinālā vista. Un tādu bilžu man ir vēl daudz.

Reklāma
Reklāma
Reklāma
2686 11 123 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 123

0/2000

Ko lai saka, bomba. Uzspridzināji.

7 1 atbildēt
Es pielūdzu visus dievus, lai uz turieni aizved Gordonu Ramziju.🙏 Tik pretīgi😷😖
5 0 atbildēt

es strādāju labā restorānā,mēs fritīerī mainam eļļu katru otro dienu,bet ar tādiem daudzumiem kādiem strādajat,jums būtu jāmaina eļļa katru dienu...skatoties šīs bildes,paliek slikti,esmu strādājis daudz restorānos un kautvienā manā darba vietā būtu tāda nekārtība prieksniecība būtu vairāk kā dusmīga

5 0 atbildēt
Varbūt tevi atlaida tapēc ka photogrāfēji, bet labi ka tā jo tādā vuetā nestrādātu. Un paldies kapadalījues. Ceru ka kautkas sāks skatįtie un kautko darīt!
8 3 atbildēt

Aiziešu no uzņēmuma, ļoti iespējams man arī taps patiesības raksts...

4 0 atbildēt
Vajadzēja valsts valodas inspekciju uzsūtīt un viss tur būtu kārtībā!!!Bet pēc maniem vērojumiem visādās ēstuvēs tiešām strādā daudz krievu okupanti, kas latvietim Latvijā liek justies kā krievu sādžā!!!DEKOLONIZĀCIJU!!!
3 0 atbildēt

necik, man zem galda divi četrkājaini pušelnieki tā vien gaida nokrītam savu daļu emotion

3 0 atbildēt

Cimdus nemazgā, cimdus izmet un pēc tam ņem jaunus. emotion Nezinu, ko saka PVD, bet tur nu tu izgāzies, bet jā, protams, ja rokas mazgātas, par to sīkums, nejau vienīgā virtuve, kurā tā strādā.

3 0 atbildēt

kas ir ''toletes''?

4 1 atbildēt

Zinu pāris no kojām, kas  tur strādāja. Neko sliktu neteica.

3 0 atbildēt

Interesanti, vai tagad kanalizācija ir sataisīta?! Kad strādāju tur (Taisīju remontu pirms atvēršanās) tad jau kanalizācija bij ciet, un izrādījās tas "korķis" veidojas kautkur uz ielas, līdz ar ko lai to labotu bij jāuzplēš iela, un jāmaina trubas... neesmu pārliecināts vai maz kas tāds ir darīts, jo pēc izmaksām tas ir ellīgi dārgi...

2 0 atbildēt

 emotion 

2 0 atbildēt
Diez vai kādreiz vēl iešu uz fast food.
4 2 atbildēt
emotion
2 0 atbildēt
Informē pvd
2 0 atbildēt

Daudz anonīmo   emotion   

2 1 atbildēt

smird pa gabalu, dauni.

1 0 atbildēt

bet ja viņi ir stulbi, tad tas ir jāpiemin.

1 0 atbildēt

Par eļļas izlietni ir tiešām ļoti pretīgs skats, nemaz nezināju, ka fritējamā izlietne izskatās tāda...

Bet par pārējiem "netīrumiem", man rodas jautājums - A JŪS PAŠI CIK REIZES GADĀ TĪRAT ZEM SAVA MĀJAS LEDUSSKAPJA VAI PAT PARASTA SKAPJA?! 

Baigi gudri, nobildēt to, kas atrodas aiz tā, ko parasti nemaz TIK bieži arī savās mājās nebīda. 

5 4 atbildēt

Taisījos jau iet tur pirmo reizi paēst, bet izlasot šo rakstu izlēmu labāk palikt mājās. Pretīgi..  emotion 

1 0 atbildēt
« 1  2  3  4  5 »