local-stats-pixel

''KFC Latvija'' aizkadri123

2686 11

Sveiki.
Droši vien liela daļa no jums ir ēdusi mūsu slavenajā KFC ēstuvē kas ir Rīgā , blakus galerija centrs.

Esmu bijušais tās vietas darbinieks.
Viss sākās pagājušo gadu ap šo laiku, kad vieta atvērās.
Viss bija forši, jo tas bija kaut kas jauns, bija daudz darba un bija daudz ko mācīties.
Tajā vietā nostrādāju diezgan ilgi, apmēram 9 mēnešus, jo alga tur tiešām ir laba, salīdzinot ar citām ātrajām ēstuvēm.
Tad nu vēlējos pastāstīt par aizkadriem, kas notiek virtuvē un vispār iekšienē.
Godīgi sakot, tā ir viena liela un pretīga vieta kur atrasties.
Ja klienti redz tikai dažas lietas, kas nav kā vajag, tad tur ir miljons tādu.

Laikā kad atvērās KFC , tad viss daudz, maz bija kārtībā.
Ar laiku viss sāka jukt un brukt.
Tad nebija siltā ūdens, tad kanalizācija nestrādāja.
Vismaz produkciju mēs uzturējām svaigu un tādu kādai tai jābūt.

Ar laiku kļuva trakāk. Algas sāka neizmaksāt laikā, pienākumus sāka kraut lielākus.
Bija pat laiks kad mums izsita logu un vajadzēja strādāt 0 grādos.
Tas tika novērsts...
Tad sākās uzņēmuma mīnusu lauks.
Sāka piegriest daudz ko, bet trakākais laikam bija tas, ka lika klientiem barot vecu gaļu.
Ja termiņš vistai bija beidzies, tad tik un tā lika viņu marinēt un taisīt, jo mīnusu nedrīkstēja būt.

Tas bija mans punkts KFC karjerai. Aizgāju no tās vietas, bet pēc kādiem 4 mēnešiem biju atpakaļ.
Jauns priekšnieks, daudz jaunu kolēģu, domāju, ka viss savests kārtībā.
Kļūdījos.
Ienācu virtuvē pirmo reizi un sajutos kā tirgū, jo ar mani runāja krieviski.
Viss bija netīrs un visiem bija uz visu vienalga.
Tad nu gāju apgaitā.
Skatījos kas ir mainījies. Apstaigāju ap vietu kur panē vistu. Atradu vietas kur ir pelējums, gan ap galdu, gan aiz galda.
To es tajā pašā dienā satīrīju, jo man pašam nepatīk strādāt netīrā vietā.
Nospriedu pavērot vistas ledusskapi.
Atklāju, ka nu mēs vecāku vistu saldējam. Ja atved daudz un nespēj izlietot, tad vecāko vistu iesaldē un pēc tam atsaldē karstā ūdenī. Tajā mirklī viņa paliek maigi vārīta.
Bet tas nekas, viņu tā pat drīkst taisīt un barot klientiem, jo viņi jau atsķirību neredz.
Termiņi, katastrofa. Ja svaigajai gaļai termiņi ir uzrakstīti labi, tad marinētai gaļai nevar saprast.
Tu reāli nezini cik ilgi viņa tajā kastē stāv, jo pēc smakas liekas, ka tā gaļa jau nedēļu ir beigta.
Ierosināju norakstīt bojāto preci un mest ārā.
Man atbildēja to, ka '' mēs nedrīkstam radīt mīnusus, citādi mums no algas atvilks naudu.''
Pie šīs tēmas laikam pēc tam, jo manuprāt atvilkt no algas par tādām lietām nevar.

Gāju tālāk pie zonas kur tiek cepta vista. Iedomājos paskatīties vai kanalizācija salabota.
Nē. Tiklīdz atvelc fritieri tā uzreiz tev uz kājām līst kaut kāds šķidrums. Kas nāk no tā cauruma kur jāiet visam lejā.
Prasīju jaunajam priekšniekam kāpēc nav sataisīts un kad sataisīs.
Uz ko man atbildēja:''Mani tas neinteresē, man vajadzīgi ieņēmumi.''
Nodomāju: ''Nu burvīgi, naudu vajag, bet darbiniekus jātur kā suņus.''

Tad sāku skatīties uz gatavo vistu.
Nu tur jau man vairs nebija ko teikt. Vitrīnā kas ir domāta klientiem stāvēja jau vairākas stundas vecas ''kraukšķīgās filejas'' , kurām tur būtu jāstāv max 45 minūtes.
Ierosināju, ka jāmet šīs ārā un jāstrādā pēc termiņiem, tad arī saldētavā nenāktos likt vistu.

Man atkal atbildēja, ka mēs vairs tā nevaram darīt, jo ja tā darīs tad uzņēmumam radīsies mīnusi un mums atvilks no algas.

Vairākas reizes gāju pie priekšnieka runāt par šīm lietām.
Viena vienīga atbilde : ''Mani tas neiteresē, man vajag ienākumus.''
Dažreiz viņš to atbildēja krieviski, neskatoties uz to, ka esmu Latvietis.

Tagad kolektīvs ir gandrīz kā krievu tautības, tāpēc Latviski tur runā reti.
Sajutos diezgan nepatīkami, ka man speciāli jāatbild krieviski tāpēc, ka ir darbinieki kas Latviešu valodu nezin vispār. Arī tas, ka dažu mirkli pats priekšnieks aizmirst, ka kolektīvā ir arī Latvieši, sāk ar mums runāt krieviski.
Par mīnusiem runājot, tas ir ''p*zģets'' , jo kad bija pirmais vadītājs, tas nebija tik svarīgi, jo klientiem NEDRĪKSTĒJA barot vecu produkciju.
Tagad tas ir pofig.
Atvilkt no algas par tādām lietām vispār nedrīkst.
Dažreiz uz mūsu kopējās tāfeles bija paziņojums par sapulci.
Un draudi: ''Ja neieradīsies, tad naudas sods 50 eiro.''
Par ko?

Pagāja 2 nedēļas darbā , cīnoties un mēģinot kaut ko uzlabot.
Mani atlaida...

Līdz galam neesmu sapratis iemeslu, jo man teica, ka es taisu nekārtību, es pārāk daudz izrunājoties un neievērojot darba kārtību.
Kādu kārtību?
Kādus noteikumus?
Tur tādu vispār vairs nav, jo galvenais ir neradīt zaudējumus.

Reāli nesaprotu kāpēc tā vieta vēl pastāv , ja PVD ir izteicis vairākus brīdinājumus, bet tik un tā neredz kas tur darās.
Kanalizācija, veca gaļa, prusaki, peles.
Man ir visādi pierādījumi bilžu un video formātā ko varētu jums parādīt, bet vēlējos tikai pateikt cilvēkiem, ka šajā vietā valda haoss un netīrība, maigi izsakoties.
Un katru Latvieti kas tur mēģina cīnīties pret to, atlaiž.

Vēlētos, lai kāds no lielākiem uzņēmumiem ierauga šo rakstu un uzraksta man, jo es uzskatu, ka šo vietu ir jātaisa ciet.

Bildē būs redzams fritieris kurā lielāko daļu laika tiek cepta oriģinālā vista. Un tādu bilžu man ir vēl daudz.

Reklāma
Reklāma
Reklāma
2686 11 123 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 123

0/2000

juus tur ar gumijas zaabakiem straadaajat?  emotion 

21 0 atbildēt

Visu laiku gruzījos, ka tik daudzās valstīs KFC esmu bijis, bet Latvijā neesmu bijis un ēdis. Tagad es esmu laimīgs, ka neesmu te bijis

19 0 atbildēt
Vēlos piebilst, ka ne visas bildes esmu fotografējis es.
19 0 atbildēt

Veci(Vai meitēn), ES ARĪ TUR STRĀDĀJU! Manī NEVIENS NEKLAUSĪJĀS!!!!!!!!!! Tas, kas tur notiek, IR MURGS,

17 0 atbildēt
Labs. Nekad nav paticis kfc, un tagad vēl jo mazāk emotion
17 0 atbildēt
Tas jau ir darīts. Domā bez sociālajiem portāliem te kautkas notiek?
17 0 atbildēt

Esmu ēdis maķītī un hesītī (1,bet vēl KFC (dzīvoju Latgalē) nē  un laikam vairs ilgi negribēsies. Liels paldies par šo rasktu un par informāciju. Maķīšos arī ir tāpat mana māsīca man stāstija ka tur  vienalga  kāda gaļa ar visādiem piejaukumiem utt tāpēc viņa tgd ir veģetāriete.

18 1 atbildēt
Nu lol. Es arī strādāju virtuvē, bet nekad nav sanācis šādu netīrību savākt. Ja atnāktu PVD un ieraudzītu to skatu, kas ir bildēs, uzreiz pateiktu, ka tas ir sakrājies nedēļu laikā. Es pat to redzu. Ceru, ka PVD aizies līdz šai vietai. Lai gan, tagad, kad visas šitās bildes ir publicētas, KFC ņems un aši uztaisīs ğenerāltīrīšanu pa vienu nakti..
14 0 atbildēt

Vairākas reizes izmantota eļļa ir kancorogēna (palīdz veidoties audzējam) emotion  Es mājās vārot frī pēc katras vārīšanas nomainu eļļu,  deārgāk jā, bet veselībai cena ir visaugstakā emotion 

14 0 atbildēt

kāpēc kaut ko mainīt ja cilvēki tā pat nāk un maksā?

Bet tas ka vosur ir krievi, jap, man darbā arī , strādāju apsardzē  un daļa kolēģu pat nesaprot ko viņiem saka ja runā latviski lai gan pēc likuma apsargam ir jāzin valsts valoda, nožēlojama situācija bet krievam jau neko nevar pateikt - diskriminācija!!!

14 0 atbildēt
Kā var tāds restorāns būt atvērts??
13 0 atbildēt

Nesaprotu, kā tas ūķis vispār nav aizklapēts?? Taisa kaunu KFC zīmolam!!!

Turklāt, visi pazīstamie, kuri tur bijuši, teica, ka mēsls, un otreiz tur vairs nerādās. 

13 0 atbildēt

Šito rakstu var pārtulkot angļu valodā. Aizsūtīsim uz KFC ASV galveno mītni.

13 0 atbildēt
Ārprāts, šausmas! Tas ir pretīgi! Ko dara attiecīgās iestādes vai PVD kautko tādu redzot? Vai šai vietai sen jau nebūtu jābūt aizklapētai? Agrāk strādāju pati restorānā (nebija gan fast food) un atceros cik mums viss bija tīrs un kārtīgs. Eļļa fritierī tika mainīta pēc dažām cepšanas reizēm, tāpat pannas un katli pēc katras gatavošanas tika nesti mazgāt un ņemti jauni. Flīzes un grīdas spīdēja un laistijās un cilvēki strādāja ar prieku tīrā un patīkamā vidē. Katrs darbinieks atbildēja par savu darba vietu, lai viss būtu tīrs un kārtīgs. Kā izskatās šeit vadībai un darbiniekiem pat nav ne mazākās vēlēšanās kaut ko mainīt. Turklāt neticu, ka KFC ienākumi tik mazi, ka nespēj satīrīt neko un kanalizāciju salabot. emotion
12 0 atbildēt

gandrīz izvēmos par pēdējo bildi - kanalizācijas caurumu.   emotion 

12 0 atbildēt

Es Ārzemēs strādāju līdzīgā iestādē,par sagādnieku. Un godīgi sakot,nekas nemainās ar visām ātrajām ieskrietuvēm. tā pati eļļa kas zem frajeriem stāv un veca vista. tajā vietā kur es strādāju,klientiem deva nedēļu  vecu vistu,kura bija jau zaļa,aplēja tikai ar citronskābes sulu lai neizdala tās specifisko aromātu,un deva tik iekšā! Tāpēc mc ir Lielāks par visiem,viņiem tirgus  noiets ir ātrāks,preces nestāv uz vietas. Tur vienmēr ir tīrs. Ejot iekšā kāds vienmēr kaut ko fonā slauka,vai tīra. BET visā visumā,ir jāmāk gatavot pašam emotion) kā saka,labāk paša maize,nekā cita garoza 

12 0 atbildēt
Piesaisti TV uzmanību un aizies kā smērēti prom tie krievi, te arī pierādās, ka krieviem pohu* uz visiem...
11 0 atbildēt
Šausmasemotion
11 0 atbildēt
Uzraxti visu šo KFC brenda īpašniekiem UK (laikam). Tie neļaus ņirgāties.
11 0 atbildēt
« 1  2  3  4  5 »