local-stats-pixel

Jauneklis, kurš zaudēja aci - ne tik mierīgs tovakar (UPD)20

Kamēr profesionālā žurnālistika aizraujas ar šķidri pamatotu komentēšanu, mazie cilvēki internetā atkal piegādā "mantu".

Tiem, kas to vēl nav pamanījuši, šeit ir foto apkopojums, kurš parāda, ko kāds jauneklis 13. janvāra vakarā darīja Vecrīgā, kā arī, manuprāt, pietiekami pārliecinoši demonstrē, ka šis jauneklis visdrīzāk ir Edgars Gorbaņs, jeb Edgars, kurš esot "iestrēdzis" Vecrīgā un grautiņu laikā zaudēja aci. Pievienoju pirmo trīs foto ekrānšāviņu; saitē ir atrodami labākas kvalitātes foto, kā arī citi attēli no Edgara draugu kontiem one.lv.

Foto kredīti:

1) Andrejs Strokins, F64
2) AFI, caur Delfi Foto

Vēl tas pats jauneklis redzams šeit - fonā kādai akmeni metošai jaunietei. Šeit, šeit un šeit - bariņā, laikam vēl Doma laukumā.

Papildināts:

Atļāvos bez AFI un F64 atļaujas pievienot vēl trīs internetā paņemtus foto, kuri manuprāt rāda, kur jauneklis varēja būt "iestrēdzis". Pirmajā redzams pūļa uzbrukums policistam. Otrajā, kur aiz stūra redzams vēl viens apdraudēts policists, šis pats uzbrukums no cita leņķa - šķiet, jau mazliet vēlāk. Trešajā burzmā skaidri saskatāms "iestrēgušais" jauneklis.

Papildināts I:

Otrā bilžu apkopojuma izejas materiāls labākā kvalitātē:
1) F64, Andrejs Strokins
2) AFI, caur Delfi
3) AFI, caur Delfi

Tiem, kas nav ievērojuši, Tribīnes galerijas bildes iespējams izplēst uzklikšķinot tām ar labo peles pogu un izvēloties "Open Image in New Window"

Papildināts II:

Skat. arī: "TV zvaigzne Edgars -kā viņu nerādīs LNT & Pabrika sekretārs"
60 7 20 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 20

0/2000
Visus, kas piedalījās grautiņos un kam nav Latvijas pilsonības, jādeportē ārā no valsts un jāieliek melnajā sarakstā.
0 0 atbildēt
pilnīgi piekrītu! pāris desmiti armijnieku vai specvienības kadri tiktu ātri ar tādu bariņu galā, ja ļautu! Un pietktu tikai ar stekiem! Savukārt daļai pūļa būtu dzīvībai nebīstami zilumi, kas liktu mest mieru tajā vakarā, bet pēc pāris dienām jau būtu aizmiesies..
0 0 atbildēt
vovo. Lai beidz tos policistus vainot. Ja vaino, tad iespejams tikai par maigo attieksmi, bet ne par to, ka kads pa stingru panjemts! Cilveki darija savu darbu! VISS
0 0 atbildēt
tikai tā! Poliči jau varēja paskatīt: kur urļiku bariņš, tur brutālāk, kur letiņu bariņš, tur maigāk :D
0 0 atbildēt
A ko tam policistam vajadzeeja dariit - skatiities, ka vinja koleegji nosit kaut kaadi idioti?
0 0 atbildēt
Pagaidām nevienu policistu tā kā nemaz neprasās kaut kā "attaisnot" - arī par, itkā, kādu instrukciju pārkāpšanu. Es gaidīt gaidu to brīdi, kad kāds no šiem TV komentārraidījumiem parādīs "ārzemju pieredzi". Teiksim no mini-nemieriem, kas janvāra sākumā izcēlās Londonā pie Izraēlas vēstniecības. Tur ir tāda "neizskaidrojama" policijas atturība vērojama, neskatoties uz uzbrukumiem, ka žoklis atkaras. Pamatīgi spēki vienkārši tur kordonu, nevienu necenšas aizturēt, neskatoties uz to, ka viņiem met pat ar policijas metāla barjerām. Domāju, ka nesagaidīšu, jo žurnālisti nav pat pacentušies izskaidrot vienu no galvenajiem policijas darbības principiem un mērķiem tādos brīžos. Jebkāda spēka pielietošana - pēdējais līdzeklis, uzsvars uz to, lai panāktu labprātīgu izklīšanu nevis kāda maksimālu "atštaukāšanu", vai iespējami daudz cilvēku tūlītēju aizturēšanu. Skaidrojumu vietā iet vaļā acīmredzami vienpusīgi mēģinājumi apšaubīt policijas vai vismaz tās vadības darbu.
0 0 atbildēt
Tā ir, tā ir - bet nu nebūs "xyz iepriekš ziņoja/rakstīja"... Piemēram TVNetā manuprāt vispār ir vērojams žurnālistiskā -- nosaukšu to par godaprātu -- nobrukums (ne tikai komentāros, bet arī ziņās). Vietā nāk streipisms :)
0 0 atbildēt
Īstenībā šitāds materiāls būtu jāpublicē tādā pat apjomā tajos medijos, kuri stāstīja versiju par to, kā abi miermīlīgie puiši tur nejauši garām gāja, jo pretējā gadījumā vecais labais stāsts - kurš skaļāk nobļaujas, tam taisnība. Man nepatīk, kad kādam jāzaudē acs, bet patīk, kad tādus blefotājus noķer aiz olām, jo te izskatās, ka ne tikai džeks būs zaudējis aci, bet arī vecāki atbildēs par dēla "pēcskolas pastaigu" gar Saeimas durvīm.
0 0 atbildēt
Nez gan vai ziņu dienesti zina labāk kas kuram acī :-)
0 0 atbildēt
Paldies. Es pārskatīju video - BBC un citus, kurus varēju atrast - nekļuva skaidrs, vai runa ir par pēdējos 3 foto fiksēto incidentu. BBC video policists izšauj uz viltus strēlnieku (šinelī). Vieta gan varētu būt apmēram tā pati (Foto: http://www.novonews.lv/foto/?id=619 ). @eindhoven Jā, bija tāda informācija. Tāpēc, atšķirībā no profesionāļiem, rakstu "zaudēja aci". :)
0 0 atbildēt
šitās bildes vajadzēja parādīt mammiņai un tētītim, kas nākošajā dienā pēc atrakcijām, Mamikina raidijumā, kreklu uz grūtīm plēsa un apgalvoja ka dēliņš vakarā no skolas mājās nācis cauri vecrīgai un deļ policijas aplenkuma nav varējis izkļūt no vecrīgas. Žēl ka tobrīd neviens nezināja ka puisītis arī iedzīrdīts bijis.
0 0 atbildēt
Vai tad tvnetā nebij ārsta slēdziens, ka acs varētu būt izdurta ar jebko? Un lodi taču neatrada? Vai arī es kaut ko palaidu garām?
0 0 atbildēt
Neatceros, piedod. Domāju, ka kādā brīdī tas izskanēja TV vai Radio, kur tika atzīts, ka viens no pilicistiem raidījis vienu-divus šāvienus ar bisi (? vēl pabrīnījos) kas lādēta gumijas lodēm, lai atgaiņātu trakojošo pūli no zemē nogāzta cilvēka sabradāšanas. Paskatīju Googlē - vienīgā atsauce bija šī : http://www.lnt.lv/lv/news/lnt/article.php?id=48956 taču gan jau šī ziņa parādīsies. Nav vairs 91.gads, kad interneta vēl nebija un cik kurš sadzirdēja, tik vinam tika; visas zians ar laiku uzpeld.
0 0 atbildēt
kā jau teicu, tur būtu pat attaisnojums īstai lodei..
0 0 atbildēt
Ja vēl atceries - kurā medijā bija teikts ka tieši gumijas lodi, atsaucoties uz ko?
0 0 atbildēt
Ne pa aci vajadzēja šaut.. pa olām vajadzēja.
0 0 atbildēt
Cik noprotams, jauneklis bijis aktīvs "cīņu" dalībnieks? Masu medijos jau izskanējusi informācija, ka ar gumijas lodi, atbilstoši reglamentam, tomēr šāvis kāds karavīrs, kad viņa tiešais priekšnieks bija trakojošā pūļa nogāzts zemē, lai pasargātu viņu no sabradāšanas. Tad jau sanāk, ka starp zemē gulošā cilvēka spārdītājiem bijis arī šis pusaudzis. Lai cik briesmīgi šie vārdi, puisis šķiet pats nopelnījis savu lodi. Ļaunākais, ka tādi kā viņš to pat lāgā neapziņās, jo jūtas kā varoņi, mētājoties pa pūli ar bruģakmeņiem...
0 0 atbildēt
a nevar sakarīgāk bildes ielikt - lielākas drusku?
0 0 atbildēt
nu jaa.. laikam tur nekas netika nepamanīts.. ja jau visās malās ir bijušās pa kādai kamerai. trāpījās neīstajā vietā neritīgajā laikā .
0 0 atbildēt
Aa, nu tad vajag shitos foto piegaadaat policijai. Vecaaku un Krievijas mediju pilnai laimei veel shameejo vajag tiesaat un iemest tuptuuzii.
0 0 atbildēt