local-stats-pixel fb-conv-api

Jābūt gataviem tam, ka tā var kļūt par globālu epidēmiju: Honkongas eksperts4

Saskaņā ar Honkongas universitātes (HKU) sabiedrības veselības medicīnas katedras priekšsēdētāja profesora Gabriela Leunga teikto, Vuhana koronavīrusa inficēto cilvēku skaits ik pēc sešām dienām varētu divkāršoties, ja nebūs nozīmīgas intervences.

Leungs, kurš ir arī Pasaules Veselības organizācijas Sadarbības centra infekcijas slimību epidemioloģijas un kontroles centra dibinātājs Honkongā, pirmdienas pēcpusdienā preses konferencē HKU sniedza savu prognozi par iespējamo uzliesmojuma apmēru.

Viņš sacīja, ka ir iesniedzis savu ziņojumu Pekinas un Honkongas varasiestādēm, kā arī Pasaules Veselības organizācijai (PVO).

Leungs sacīja, ka pēc viņa komandas modeļa, Vuhana koronavīrusa gadījumu skaits, ieskaitot pacientus, kuri inkubējas (neuzrāda simptomus), sākot ar 25. janvāri, varētu sasniegt 44 000 gadījumu.

''Šī epidēmija pieaug diezgan strauji, un tā paātrinās, ” sacīja Leungs.

Divu scenāriju rezultāti - vienam ar iedzīvotāju karantīnu, kā tas tika novērots Vuānā, un otram, kas nav - bija gandrīz identiski rezultāti, kas liek domāt, ka “iedzīvotāju karantīna, iespējams, nespēj būtiski mainīt epidēmijas gaitu citās lielākajās pilsētu kopās. ”

Papildus Uhanai Leungs brīdināja, ka Ķīna var redzēt pašpietiekamu epidēmiju epicentrus citās lielākajās kontinentālās pilsētās, tostarp Pekinā, Šanhajā, Guandžou un Šenženā.

"Tā nav prognoze, tā nav pārliecība, taču šī teorija liek mums uztraukties, lai mēs brīdinātu varas iestādes un brīdinātu sabiedrību par šāda iznākuma iespējamību," sacīja Leungs.

Saskaņā ar Leung prognozēm, lielākajās pilsētās saslimšanas gadījumu skaits varētu sasniegt maksimumu no maija vidus līdz aprīļa vidum.

Lai tas nenotiktu, būs nepieciešami “ievērojami drakoniski pasākumi, kas drīzāk, nevis vēlāk ierobežo iedzīvotāju mobilitāti,” sacīja Leungs.

Leungs sacīja, ka cilvēkiem jābūt gataviem uzliesmojumam, ja gadījumā tas kļūst par globālu epidēmiju, lai gan pats Leungs nav pārliecināts par jebkādu iznākumu.

73 6 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 4

0/2000

Lai saražotu vakcīnas, arī vajadzīgs laiks un mutācijām tās nederēs - baigā ķēdes reakcija var iznākt. 

6 0 atbildēt

Dievs sācis spēlēt ‘Plague Inc Evolved’ pshhh…slimība jau ir globāla…a.) nav tikai ziņotu gadījumu…b.) vienkārši info labāk noklusēt…

x.) Tas tika speciāli palaists, lai samazinātu pasaules populāciju…+ vakcīna jau ir rokā…

https://media.tenor.com/images/240debd2d6cacec963734a5ff3b9a9c5/tenor.gif

5 1 atbildēt

Pagaidām neizskatās, ka šis kauj kā mēris. Priekš Ķīnas nedēļas laikā 100 mirušie un 4000 slimie nav vērā ņemams skaitlis. Tai pilsētā ir pie 10M iedzīvotāju!

3 0 atbildēt

Lai gan pats leungs nav pārliecināts par jebkādu iznākumu. 😄

0 2 atbildēt