Vai var nopirkt svaigu gaļu un pa taisno iemest to saldētavā? Var, protams. Tomēr šis ieteikums var atvieglot tev dzīvi tajā brīdī, kad izdomā, ka tā gaļa ir arī jāpagatavo.
Izcils ieteikums, kas būtu jāievero, ja plāno likt saldētavā gaļu0
31
0
Attēls no: canva.com
Kas ir jādara ar gaļu pirms saldēšanas? Sadali to porcijās!
Iztēlojies, cik daudz vietas nepraktiski aizņemtu, piemēram, 3 kilogrami kakla karbonādes gabala. Un tagad iztēlojies: ko tu ar tiem kilogramiem darīsi pēc atlaidināšanas? Vai arī ēdīsi visu nedēļu vienu un to pašu...
Sadalīšana gabalos nodrošinās to, ka:
● gaļa vienmērīgāk un ātrāk sasals;
● atlaidināto gabalu izlietosi un nepaliks pāri;
● Kā arī mazākus gabaliņus ir ērtāk ierūmēt saldētavā, jo īpaši tad, ja tiem jāatrod vieta kopā ar citiem produktiem.
Noderīgi ir arī uz katra iepakojuma norādīt datumu, lai zini, cik ilgi tas bijis saldētavā, un notiesāšanu vari sākt ar to, kas tur pabijis visilgāk.