local-stats-pixel fb-conv-api

HDD full usage!10

Sveiks, spoku lasītāj. Šis raksts nebūs nekāds informatīvais, bet tieši otrādi balstīts uz kādu problēmu, ko ikdienas dzīve skārusi mani un varbūt arī kādu citu.. Neesmu datoru ģēnijs, tapēc atvainojiet, ja ko nepareizi formulēju.
Tātad viss sākās pirms kādām 2-3 nedēļām un arī nepateikšu iemeslu no kā tas radās.
Pati problēma ir tajā, kad ieslēdzot PC, man windows ieldādē salīdzinoši ātri, bet kad ir ielādēts un kaut vai mēģinot man ieiet Google Chrome man šausmīgi ilgi to ver vaļā, ja tajā pašā laikā mēģinu atvērt, piemēram, steam tad labāk to nedarīt, jo pretējā gadījumā tas aizņems 2-4min. Ko mēģinu pateikt ir tas, kad ir nepamatoti liels hard disk drive usage. Spēlējot man gtav, skatoties filmu pat klausoties radio – ik pa brīdim 10-30min ir aptuveni 30sec intervālu liels lags, freeze, lai arī kā to varētu nosaukt, bet tajā brīdī dators vispār nereaģē uz nekādām komandām, kas šis lags ir pagājis tas visas saspiestās, pogas un izdarītās komandas nostrādā vienlaikus. Šī laga brīdi HDD aktivitāte strādā uz visiem 100% ar aptuveni 30sec intervālu.
Sākumā pārinstalēju no win10 uz win10 atstājot vienu C disk drive. Tad formatēju(win instalēšanas laikā), optimizēju, defragmentēju HDD, izslēdzu win10 automatic updates, izlsēdzu superfetch, updatoju BIOS, ieinstalēju video draiverus, izskenēju ar antvirusu nod32 esset 9, izskenēju vai nav mallwaria un vēl dažas lietiņas.. Bet viss tas izrādijās velti..
Pat nezinu, kas pie vainas, jo agrāk šāda problēma man nav bijusi. Manuprāt, HDD ir jānomaina uz SSD, bet rodas jautājums vai tas ko atrisinās, vai arī kārtējais darbs, kurš papildinās sarakstu.

PC parametri:
CPU_ Intel(R) Core (TM) i5-3350P CPU @ 3.10 GHz 3.30 GHz
RAM_ 8,00 GB
VIDEO _ AMD HDD 7700 Series 1 GB
HDD _ 1 TB

Paldies par uzmanību un izsaki arī savu viedokli.


P.S. – latviešu valodas skolotājiem/ām



32 2 10 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 10

0/2000

Pārbaudi disku vai tajā nav bjātie sektori (bad sectors) komand modulī plaid kā administrators, chkdsk/f, var gadīties kad tev cietais iet uz beigām, ssd disks ir laba fīča, man kompim ir  2 ( parastais un ssd) uz ssd glabaju tikai windows un programu failus. dodu 80 % ka tev jāmaina cietnis.

3 1 atbildēt

jamaina hdd...90 %emotion

1 0 atbildēt
Visticamāk tev HDD drīz atdos galus, labāk gatavojies laicīgi mainīt. emotion
1 0 atbildēt
Pamegini aiznemties ssd no kada un parbaudit. Bet ar win tada problema man ir bijusi daudz.Tagad esmu pargajis uz Mac par cik speles nespeleju.
0 0 atbildēt
95% ka cietais. Paņem 1TB failiem un kaut 60-120GB windai un programu failiem. Man tā ir stacionārajam datoram...un win10 iet zvērā. Man ir vēl portatīvais ar SSD. Ieslēdzas ātri, uzreiz jau ver vaļā ko gribi utt.
0 0 atbildēt
90% pārliecināts ka vaina ir hdd ātrumā.. nebrīnīšos ja tev ir 5400 rpm hdd... tas reāli ir storage cietais kas nespēj veikt plašas funkcijas... 7200 rpm nebūtu glābiņš jo pēdējā laikā parādās programmas un speeles kas patteeree daudz hdd resursus... western digital 10000 rpm ir tas kas nepieciešams aktīviem pc lietotājiem ... bet protams ssd pārsit visus iepriekš minētos ... taču ssd mūžš ir krietni vien mazāks... ja lieto ssd iesaku paskatīties youtube video kaà paildzināt ssd lietošanu (reāli uz ssd turot tikai O sis)
0 0 atbildēt

Nav windows , nav problēmu !

Lieto Linux un viss būs kārtībā  emotion 

0 1 atbildēt

[FIXED] HDD full usage! Tātad nomainīju uz SSD un iet kā zvērs. Advice - cenšaties mazāk lādēt no torrentiem kam ir HDD, tas arī bija iemesls visam šim.  

0 1 atbildēt

Gan jau W10 pie vainas.

Un SSD uzlikšana nez vai līdzēs, tā pat varēs nočakarēt viņu tāpat kā šo.

Vispār, te nav nekāds PC forums, ja kas.

0 7 atbildēt