local-stats-pixel

Godmanis: Parex kapitāla pietiekamība - zem 8 procentiem2

Var jau būt, ka tas ir mazsvarīgi, vai varbūt žurnālisti, kuri plaši atspoguļoja "aizplūdušos" Maybach-us, neklausās Ministru prezidenta teikto uzmanīgi, bet uzstājoties vakar Saeimā, Ivars Godmanis pavēstīja dažus interesantus faktus, tai skaitā šo:

"Pirmkārt, mums bija informācija par to, ka nacionalizācijas likums ir problemātisks. Tāda informācija no juridiskā biroja, no Satversmes - punkts viens. Punkts divi - uz doto brīdi, kad mēs veiktu šādu procesu, bankā vēlarvien - un šodien, - kaut arī kapitāla pietiekamība nav 8%, bet tie ir pāri par 6,5%, kas ir 120 miljoni."


Saskaņā ar 3.ceturkšņa publisko pārskatu, uz 30. septembri Parex bankas kapitāls un rezerves bija apmēram 208,2 miljoni latu, bet Parex grupas - apmēram 216,3 miljoni latu.
9 0 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 2

0/2000
Lai gan tas prasīs papildu izdevumus, valūtas stabilitāti valdība nodrošinās, pārskatot esošos resursus un veicot attiecīgus izdevumu samazinājumus. Savukārt finanšu ministrs Atis Slakteris (TP) atzina, ka neformālās sarunās ar SVF pārstāvjiem esot runāts arī par iespējamām izmaiņām lata piesaistes koridorā, kas nozīmētu valūtas vērtības samazinājumu.
0 0 atbildēt
Pēc Slaktera teiktā, neformālās sarunas parādījušas, ka daļai SVF cilvēku esot uzskats, ka Latvijai, līdzīgi kā Argentīnai, vajadzētu domāt par valūtas devalvāciju. Tomēr tās esot tikai neformālās sarunas, un oficiālajā SVF delegācijā šāda iespēja netiek apspriesta.
0 0 atbildēt