local-stats-pixel fb-conv-api

Faktiņi par Valentīndienu4

Valentīn diena vairs nav aiz kalniem tāpēc es ieliku dažus faktiņus

– Amerikāņi katru gadu tērē vidēji 277 miljonus ASV dolāru apsveikuma kartīšu iegādei;

– 85% apsveikuma kartīšu iegādājas sievietes;

– Katru gadu Valentīndienā uz Itālijas pilsētu Veronu, kur dzīvoja Šekspīra Romeo un Džuljeta, tiek nosūtīts aptuveni 1000 apsveikuma kartīšu, adresētas Džuljetai.

-Aptuveni 3% no mājdzīvnieku īpašniekiem Valentindienas dāvanas pasniedz saviem mājdzīvniekiem, jo tie ir pateicīgāki par cilvēkiem.

Bērni vecumā no 6-10 gadiem izsūta un saņem vairāk kā 650 miljonus pastkartes Valentīndienā.

-Roze ir tradicionālais Valentīndienas zieds, tas simbolizē romaniku un kaislību. Roze ir saistīta arī ar romiešu dievieti - Vēnēru.

-15% sieviešu pašas sev nosūta ziedus Valentīndienā.(..... Dīvaini ne?)

-Viduslaikos cilvēki ticēja,ka putni atrod savu partneri tieši Valentīndienā,tāpēc izdomāja,ka tāpat jābūt arī ar cilvēkiem

-Pati vecākā,atrastā valentīndienas kartiņa ir rakstīta apmēram 1415gadā. To sūtija kāds vīrs savai franču izcelsmes sievai,kamēr viņš pats atradās Londonas tornī. Šī vēstule vēljoprojām ir apskatāma Anglijas muzejā.

-Kāpēc tiek dāvinātas sārtas rozes? Jo sarkanā krāsa jau ilgi tiek pielīdzināta mīlestības krāsai. Tā arī bija romāņu mīlas dievietes Venēras mīļākais zieds.

-Viduslaikos meitenes ēda visādus briesmīgus ēdienus, lai viņas varētu savos sapņos redzēt to, kā izskatīsies viņu līgavainis.

-19.gadsimtā psihiatri ieteica saviem pacientiem ēst šokolādi, lai viņi spētu pārciest savu otrās pusītes zaudēšanu.

-Ja tu esi viens Valentīndienā, tad tu vari tā vietā svinēt ”Singles Awarness Day” jeb ”SAD”

-Vispopulārākā teorija par šiem svētkiem ir tāda, ka Romas Imperators Klaudius 2 negribēja, lai karavīri precas kara laikā. Bet Bīskaps Valentīns tam nepiekrita un slepeni laulāja cilvēkus. Par to viņš tika nosūtīts uz cietumu un pēc tam nogalināts. Kamēr viņš bija cietumā -viņš nosūtīja cietuma uzrauga meitai vēstuli, kuru parakstīja – ”No tava Valentīna”.

44 0 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 4

0/2000

👍

2 0 atbildēt

😊👌

2 0 atbildēt

Nu pizņec 🙈

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt