local-stats-pixel

Eiropas pilsoņu debates par Eiropas nākotni 20091

Eiropas Pilsoņu debašu 2009 Latvijas mājas lapas atklāšana

Tuvojoties 2009.gada Eiropas Parlamenta vēlēšanām, Eiropas pilsoņu debates 2009 dos iespēju iedzīvotājiem diskutēt par to, kā reaģēt uz pašreizējo ekonomisko un finansiālo krīzi, nodrošinot platformu visas Eiropas dialogam par Eiropas nākotni.

Eiropas pilsoņu debates 2009 dos iespēju visiem Eiropas iedzīvotājiem piedalīties diskusijā par to, kā ES var veidot mūsu ekonomisko un sociālo nākotni globalizētajā pasaulē. Ikviens var piedalīties tiešsaistes apspriedē nacionālajās mājas lapās, kas tiek atklātas šodien, 3.decembrī. Apspriedes notiks katrā ES dalībvalstī, bet apspriežu kulminācija būs Eiropas pilsoņu samitā 2009.gada maijā.

Nacionālās mājas lapas dod iespēju ikvienam piedalīties diskusijā, paust savu viedokli par šo svarīgo jautājumu un palīdzēt izstrādāt rekomendācijas vietējiem un Eiropas politikas veidotājiem. Tiešsaistes apspriedēs izskanējušās idejas tiks apspriestas nacionālajās debatēs, kas notiks nākamā gada martā visās 27 ES dalībvalstīs, un kurās kopumā piedalīsies 1500 iedzīvotāji no dažādiem reģioniem, vecuma grupām un profesijām. Nacionālo debašu rezultāti tiks nodoti politikas veidotājiem Eiropas pilsoņu samitā, kas notiks maijā.

Francijas Eiropas lietu ministrs Žans Pjērs Žuajē (Jean-Pierre Jouyet) apsveica projektu, sakot: “Esmu gandarīts, ka šis projekts tiek atklāts laikā, kad Francijas ES prezidentūra tuvojas beigām. Šī projekta metodes ir inovatīvas, temati – būtiski un pilnīgi neaizstājami laikā, ko piedzīvojam. Mums Eiropas līmenī jābūt arvien vērīgākiem pret pilsoņiem, lai Eiropas būvēšanas procesa centrā būtu cilvēks.”

Šodien, atklājot Eiropas pilsoņu debates 2009, Eiropas Parlamenta Viceprezidente Diāna Valis (Diana Wallis) arī cildināja iniciatīvu: “Eiropas politikas veidotājiem ir vajadzīgi iedzīvotāji kā partneri abpusējā dialogā, un tas ir tieši tas, ko Eiropas pilsoņu debates apjomīgā un ambiciozā līmenī piedāvā.”

Eiropas pilsoņu debates 2009 tiek līdzfinansētas Eiropas Komisijas programmas “Debate Europe” ietvaros. Runājot pasākuma atklāšanā, Eiropas Komisijas Viceprezidente Margota Valstrēma (Margot Wallström) teica: “Šis projekts nosaka jaunu standartu pilsoņu līdzdalībai strādājot gan nacionālajā, gan Eiropas līmenī, apvienojot tiešsaistes un klātienes dialogu.”

Eiropas pilsoņu debates organizē konsorcijs, kas sastāv no vairāk nekā 40 Eiropas partnerorganizācijām. Konsorciju vada King Baudouin Foundation. Projekta finansēšanā piedalās vairāki fondi, ieskaitot King Baudouin Foundation, Compagnia di San Paolo un Robert Bosch Foundation, kā arī finansētāji nacionālā līmenī.

Ikviens var piedalīties debatēs šajā mājas lapā:

www.eiropas-pilsonu-debates.eu

Sīkāka informācija pieejama pie Daces Akules, Sabiedriskās politikas centra PROVIDUS Eiropas politikas pētnieces, tālr. 67039258, 29443520, akule@providus.lv
3 1 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 1

0/2000
Debatees var piedaliities ikviens, bet leemumus mees piejmemsim kaa mums tiikaas tiku un taa:D:D
0 0 atbildēt