Vai tu zini, kāpēc nedrīkst apliet kafiju ar vārošu ūdeni?
Der zināt! Ja gribi gardu kafiju, neaplej to ar vārošu ūdeni5
Kafiju nav ieteicams apliet ar verdošu ūdeni (100 grādi), jo tad dzēriens var zaudēt savu īsto garšu un aromātu. Lietpratēji norāda, ka optimālā ūdens temperatūra kafijas pagatavošanai ir 90-95 grādi.
Protams, vairumam no mums tējkannās nav iestrādātu termometru, bet tas nozīmē, ka pēc ūdens uzvārīšanās tam jāļauj dažas minūtes padzist.
Ko verdošs ūdens nodara atšķirīgiem kafiju veidiem, skaidro «News.glavred».
Ja ikdienā dzer šķīstošo kafiju, tad ir vērts ņemt vērā, ka tajā ir mākslīgie komponenti. Pārāk karsts ūdens var izcelt to garšu un smaržu, kas bieži vien nav īpaši patīkama. Piemēram, kafija var kļūt izteikti rūgta vai iegūt skābu garšu.
Savukārt maltu pupiņu kafiju nevajag apliet ar verdošu ūdeni, jo tad netiks atklāta tās garša un aromāts. Karstais ūdens it kā «apdedzina» kafijas graudus, un patiesas baudas vietā tikai rūgtums. Tomēr arī pārāk vēss ūdens nebūs labs, jo tad kafija neievilksies un garša būs pliekana - neizteiksmīga.
Tātad - pat rīta skrējienā, lai kafijas baudīšana izdevusies, ūdeni uzvārām un ļaujam tam dažas minūtes atdzist, pirms lejam krūzītē. Pa to laiku noteikti atradīsies kādi citi ikdienas rituāli, ko paveikt.