local-stats-pixel fb-conv-api

Dabas aizsardzības pārvalde lūdz palīdzēt noskaidrot lāča vajātāju10

70 0

Lūdzam sabiedrības iesaisti, lai noskaidrotu autoru saziņas vietnē Whatsapp daudzkārt pārpublicētam video, kurā redzams, kā kāds vīrietis diennakts tumšajā laikā ilgstoši, braucot nopakaļ ar automašīnu, trenc pusaugu lāci pa meža ceļu,” raksta Dabas aizsardzības pārvalde.

“Speciālistu ieskatā šī nav vienkārša traucēšana, bet jau vardarbīga rīcība. Lācis nav spējīgs ilgstoši skriet. Turklāt šajā brīdī, kad lāči gatavojas ziemas guļai, tiem svarīgi ir uzkrāt, nevis patērēt enerģijas rezerves. Līdz ar to ilgāka pakaļdzīšanās lācim varētu beigties pat ar nopietnām veselības problēmām,” uzsver Latvijas Valsts mežzinātnes institūts "Silava" vadošais pētnieks Jānis Ozoliņš, norādot, ka “šajā gadījumā ir radīta arī potenciāli bīstama situācija sabiedrībai. Proti, gadījumā, ja pretim nāktu vai ar velo brauktu kāds cilvēks, būtu garantēta ļoti bīstama sadursme”.

70 0 10 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 10

0/2000

Kad dažus ogotājus vai sēņotaāus mežā saplosis, vot tad sapratīs lāča īsto dabu.

8 0 atbildēt

Kur cilvēks var būt tik ļauns.emotion emotion

5 0 atbildēt

Ja noķers, tad ar naudas sodu cauri netiks.. - šī jau bija apzināta mocīšana..

4 0 atbildēt

Ta nu traģēdija, nabaga lācīti dzenāja, kurš varēja no ceļa mierīgi iemukt krūmos. Pilnīgs stulbums ar to lāču aizsardzību. Redzēs, ko darīs, kad pirmie cilvēku upuri parādīsies, tad dziedās citu dziesmu. Normāls dzīvnieks no cilvēka turās pa gabalu, lāči, kā redzams, to nesaprot. Es būtu ar ķengursitamo visdrīzāk uzdevis, lai tinās ātrāk lapās.

Cilvēki mirst no kara un bada, a jūs te pa lopiem raudat!

5 1 atbildēt