local-stats-pixel fb-conv-api

Čeļabinska vai Černobiļa - kurš atšķir šos “hieroglifus”?6

120 2

Sakarā ar HBO mini seriāla “Chernobyl” panākumiem, arvien vairāk pieaug tūristu interese par šo pilsētu.

Atrodas arī tādi uzņēmīgi cilvēki, kas labprāt gūst peļņu no šībrīža modīgas tēmas. Viens no tādiem darboņiem izrādījās kāds ekskursiju vadītājs no Ķīnas, kas piedāvāja tūristiem (kas ar ne īpaši pārliecinošām ģeogrāfijas zināšanām, kā arī ar Černobiļas notikumu hronoloģiju) ekskursijas pa atsvešinātajām zonām.

Ekskursiju vadītājs noklusēja to, ka savas grupas vadāja nevis pa Ukrainas pilsētu Černobiļu, bet pa Krievijas pilsētu Čeļabinsku.

Apbrīnojami, bet blēdim ilgu laiku izdevās uzturēt šo leģendu, tā kā daži pilsētas rajoni pēc sava izskata tiešām līdzinās Ukrainas spoku-pilsētai.

Pasakas izdevās iestāstīt vēl arī tāpēc, ka radiācijas fons dažos Čeļabinskas rajonos tiešām bija virs normas.

Starpcitu, uzņēmīgais cilvēks izdomāja stāstu arī par to, kāpēc pilsētas ielās var sastapt lielu cilvēku skaitu, kas nestaigā gāzmaskās un pie jostām piestiprinātiem krakšķošiem dozimetriem. Ķīnietis saviem klientiem stāstījis to, ka avārijas sekas Černobiļā (Čeļabinskā) it kā izdevās novērst tiktāl, ka radiācijas fons šeit ir atgriezies normas robežās un tāpēc iedzīvotāji atgriezušies savās mājās.

Kā vienmēr “meliem īsas kājas” un agri vai vēlu patiesība nāktu gaismā. Tas izdevās viņa tautietim - enerģētikas ministrijas vadītājam, kas iegādājās sev un savai ģimenei populāro ekskursiju uz vietu, kur pats reiz bijis iepriekšējā gadsimta 80-tajos gados un vienkārši atmaskoja blēdi.

Šobrīd ķīniešiem kļūst arvien populārāks ceļojums uz Čeļabinsku emotion

Jā, un Ķīnietis dabūja 10 gadus #

120 2 6 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 6

0/2000

Atceros, kad nokrita Čeļābinskā meteorīts - pēc netā izplatītā video, filmēta ar reģistratoru, rietumnieki uzzināja, ka meteorīts krieviski ir "nihu*a sebja" emotion

14 0 atbildēt

Radiāciju var meklēt slepenajās pilsētās Čeļabinska-40 un Čeļabinska-65.

Kištimas avārija un viss tāds.

9 0 atbildēt

Pasakas izdevās iestāstīt vēl arī tāpēc, ka radiācijas fons dažos Čeļabinskas rajonos tiešām bija virs normas....

--------------

Nav tur radiācija virs normas- zinot ka radiācija ir visur, vajag tik mēraparātu pārslēgt citā režīmā.. - 2, vai 20 - ir starpība, kurš skatās uz komatu..   

2 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt