local-stats-pixel fb-conv-api

Blast from the past: ministru un -iju inflācija0

Daļa Latvijas "politiskās mašīnas", kura valdošās koalīcijas paplašināšanu vēlējās veikt tikai caur šovu (neticu, ka ar Godmani neko nevarēja "sarunāt"), ir sākusi izdot prātīgas, tomēr drusku mulsinošas skaņas: pagātnes pieminēšana tādos valstij grūtos laikos esot traucējoša. Viens, bet ne vienīgais piemērs:

"Dienas aptaujātais eskperts sociologs Aigars Freimanis par šķērsli Jaunā laika veiksmei vadīt valdību uzskata pārmetumu izvirzīšana partneriem, kas, viņaprāt, varētu traucēt, ja ne pirmajā brīdī, tad noteikti laikā, kad būs kopā jāstrādā. Taču tas esot raksturīgs ne tikai Jaunajam laikam, tāpēc partijām vajadzētu vienoties atmest savstarpējos pārmetumus par darbību pagātnē, pauda eksperts."

Esmu "nesaprašanā", jo:
- kas tad traucēja mašīnai sākt izdot tādas skaņas, teiksim, pagājušā gada decembrī, un;
- vai tad nav tā, ka tikai kritika, lai arī brīžiem pārmērīga un destruktīvu "pārmetumu izvirzīšanas" veidā formulēta - ir viens no apstākļiem, kas nodrošina, ka grūto laiku lēmumi vismaz ir pamatojami?

Tā, protams, ir pagātnes pieminēšana, bet vēlme "pavilkt svītru" un kaut ko mainīt tikai tad, ja krīzē par katru cenu piepildās tāda "loģika", kura prasa, lai esošā valdība vispirms krīt, un tad sākas "jaunā dzīve", manuprāt nav īsti godīga. Šī būtu uztverama kā "pēdējā valdība"?

JL premjera kandidāts Dombrovska kungs solot "izorganizēt" prom no valdības bērnu, ģimenes un integrācijas lietu sekretariātu, un e-lietu sekretariātu. Godmanis solīja vairāk, un svarīgi būtu atsaukt atmiņā vismaz to, kad šīs ministrijas radās (ja ne to, kādas "labējas" politikas rezultātā).

Ceru, ka neesmu kļūdījies skaitot:
Bērziņa kunga (LC) valdībā 2002. gadā bija 12 ministrijas un divi speciālo uzdevumu ministri. Repšes kunga (JL) valdībā es varu saskaitīt 15 ministrijas, četrus speciālo uzdevumu ministrus un vēl vienu dikti interesantu amatu: ministru prezidenta biedrs (bez jokiem!)

_________
BĢLM:- "2002.gada 7.novembris – jaunievēlētā 8. Saeima izveido valdību, kurā pirmo reizi ir īpašu uzdevumu ministra bērnu un ģimenes lietās postenis, kuru ieņem Ainars Baštiks."

ĪUMSIL:- "2002.gada 21.novembrī Saeima izteica uzticību īpašu uzdevumu ministram sabiedrības integrācijas lietās. Ministra lietvedību tika uzdots pārzināt un darbību materiāltehniski nodrošināt Tieslietu ministrijai. Savukārt 2002.gada 27.decembrī ar Ministra kabineta noteikumiem Nr.612, kas izdoti saskaņā ar Valsts pārvaldes iekārtas likuma 16.panta pirmo daļu, tika izveidots īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās sekretariāts"

EPS:- "2005. gada 1. janvārī tika izveidots Īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās sekretariāts, kas pārņēma Informācijas sabiedrības biroja funkcijas"
3 1 0 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 0

0/2000