local-stats-pixel fb-conv-api

Blast from the past: Sandra Kalniete par "Saskaņas centru"1

Ļaujot Kalnietes kundzei netraucēti "skriet" priekšvēlēšanu sprintu, nesot savu pašreizējo politisko uzstādījumu par kategorisko norobežošanos no Saskaņas Centra, Latvijas rakstošā žurnālistika dara pāri saviem lasītājiem. Jo Kalnietes kundzes politiskie uzstādīijumi mēdz mainīties nu ļoti līdzīgi lielai daļai citu Latvijas jau valdījušo politiķu, un iespējamā sadarbība ar SC nav izņēmums. Daži citāti ilustrācijai:

Intervijā "Latvijas Avīzei": "Kalniete: JL nevar būt mūku ordenis":

"LA:– Patlaban valdības atkāpšanos prasa divas partijas: JL un SC. Esat sarunājuši pirms Aksenoka gāšanas? Kā rīkosies šī komanda, ieguvusi savās rokās zināmas kārtis? Ja grasāties gāzt valdību, cik tālu iespējama sadarbība ar SC?

S.K. – Kad labējai koalīcijai Rīgas domē nebija vēlēšanās ar mums turpināt darbu, skatījāmies uz tiem, kas būtu gatavi strādāt konstruktīvi, – SC. Tāds bija valdes lēmums. Rīgas dome ir pašvaldība, un daudzviet Latvijā koalīcijas pašvaldībās ir visdažādākajās politiskajās krāsās, bet politika ir otrajā plānā. Mēs vēlamies strādāt kopā ar citām politiskajām partijām tajos jautājumos, kur mums nav principiālu domstarpību. Jautājumi, kur nebūs nekādas piekāpšanās, ir tie, kas nacionāli ir ļoti svarīgi. Bet ir virkne saimniecisku jautājumu, kuriem nav politisko krāsu. Svarīgākais ir prasme atrast sabiedrotos un, pateicoties mūsu sadarbībai, spēt izpildīt solījumus, kurus kā mēs, tā sabiedrotie vēlētājiem esam devuši."

Diena, Ināra Egle, "JL riskē, glābjoties pie kreisajiem":

"A.Aksenoks var cerēt tikai uz sadarbību ar PCTVL, Saskaņas centru un Dzimteni, ar kuriem kopā JL ir vairākums - 32 balsis.
(..)
Gandrīz visi aptaujātie JL politiķi, starp kuriem bija arī Saeimas deputāti Ainars Latkovskis un Dzintars Zaķis, uzskata, ka, līdzīgi kā Ludzā, Salaspilī, Rēzeknē, arī Rīgā ir iespējams sadarboties ideoloģiski atšķirīgām partijām, jo pašvaldības darba kārtībā ir saimnieciski jautājumi.
(..)
Atsevišķi JL domes deputāti ne tikai atzina, ka pozitīvi vērtē mēra kandidātu Jāni Birku (TB/LNNK), bet neslēpa arī, ka viņiem grūti iedomāties sadarbību ar kreisajiem. To viņi ir pauduši arī jaunās koalīcijas veidotājiem. Tajā pašā laikā vairāki JL līderi Dienai pieļāva sadarbību ar kreisajiem. "Starp Saeimu un pašvaldību ir liela atšķirība un, ja labējās partijas ar mums nevēlas strādāt kopā, tad mēs sadarbosimies ar tiem, kas to vēlas," teica Sandra Kalniete."

Protams, ka nesaskatīt atšķirību starp Rīgu un Salaspili (ka Rīgas domē notiekošais tomēr ir cieši saistīts ar, un iespaido Saeimā notiekošo) ir viens politisks nonsenss. Jebkurā gadījumā, domājiet, ka iemesls Kalnietes kundzes nostādņu maiņai uz tagadējām bija aiziešana no JL, - vispirms neatkarīgi, tad "jaunā" partijā? Nē, arī neštimmējas:

Diena, "No JL aizgājušie darbosies kā neatkarīgie deputāti":

"Daudzos svarīgos jautājumos viņi sadarbošoties gan ar to pašu JL, gan Tautas partiju pametušajiem Aigaru Štokenbergu un Arti Pabriku, kā arī "Saskaņas centru", sacījusi S.Kalniete."

Ojektīva nevis kaislē par vientiešu zvejošanai radīto "pret Šleseru!" kampaņu iedegusies žurnālistika, manuprāt, prasītu Kalnietes kundzes paziņojumus balansēt ar informāciju, kura liecina, ka viņas nostādnes attiecībā uz sadarbību ar SC ir bijušas mainīgas, līdz ar to īsti pat neizzināmas (jo ir grūti prognozēt, vai pašreizējā ir pēdējā).

Tāpat nonsenss ir ļaut Kalnietes kundzei netraucētai un neapstrīdētai skriet ar "apvienoto" PS/JL/SCP latviskuma gaisotnes glābēju Rīgā karodziņu. Pirmkārt, viņai ir apšaubāmas pilnvaras runāt abu pārējo partiju vārdā, un otrkārt - tas ir absurdi, jo JL mēra kandidāts taču jau ir pieteicies kā "labāks par Šleseru" SC partneris koalīcijā...
6 3 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 1

0/2000
Kalnietes kundze atkal brauks uz Eiropu "paņemt tik plašsaziņas līdzekļu telpas, cik es to spēju to izdarīt"? Vai arī pierādīt citiem "liberāļiem" to, ka arī teju 20 gadus pēc PSRS gala, viņa joprojām ir mazāk "posttotalitāra" par tiem latviešiem, kuri viņu tur ievēlētu? :)
0 0 atbildēt