local-stats-pixel fb-conv-api

Blast from the past: SC sveic Rīgas "atbrīvošanas" dienā!2

Vai vēl atminies Saskaņas Centra sirsnīgos sveicienus Rīgas "atbrīvošanas" dienā? Ja nē - še būs atgādinājums, ar ko kopā daži par tādiem kā SC runasvīriem un sievām kļuvuši bāleliņi un tautmeitas vēlas pārvaldīt (bez šaubām, stingri pēc "labās pārvaldības" principiem) Latvijas valsti.

Nu sakiet, vai tad tas nebūtu feini un šiki - šādu sirsnīgu apsveikumu šogad saņemt no kāda Latvijas Ministru kabineta locekļa? :)

Krievu versijā - pilnīgāks skaidrojums par pasākuma un izvēlētās vietas nozīmīgumu SC pārstāvjiem.

Papildināts:

Gadījumā, ja kādam tomēr ir paslīdējusi garām JL vēlme "ietekmēt valdības darbu" ar SC, nevis PS un TB/LNNK balsīm:

"Jaunais laiks (JL) pirmdien nedaudz pārsteidza tuvākos sabiedrotos Tautas partiju (TP), paziņojot savu nodomu iet jaunajā valdībā kopā ar kreisās opozīcijas partiju Saskaņas centru (SC). Vēl piektdien TP un JL sarunās par to neesot runāts, taču TP līderis Mareks Segliņš ar izpratni uzņēma JL vēlmi, saprotot, ka partneri nevēlas būt vieni vecajā koalīcijā, jo tad nevarētu ietekmēt valdības darbu. Pirmdien pēc neskaitāmajām partiju savstarpējām sarunām, kā arī konsultācijām ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru radās iespaids, ka partijas gatavojas ļoti plašai koalīcijai, opozīcijā atstājot PCTVL, kā arī Pilsonisko savienību un TB/LNNK, kuras nevar iet vienā valdībā ar SC. JL savu izvēli par labu SC motivē ar nepieciešamību veidot plašu koalīciju un tās pārstāvniecību Saeimā, kas ir lielāka nekā tēvzemiešiem."

-- "Gatavojas plašai koalīcijai", Ināra Egle, Sanita Jemberga, Diena, 24. februāris (2009)
.
7 2 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 2

0/2000
Ir, ir gana laba tā locīšanās - piekrītu :) Re, kur vēl vien labs "Blast from te past", par citu JL locīšanos: http://www.youtube.com/watch?v=2P8Th9hCVZQ
0 0 atbildēt
Nezinu, manuprāt JL ir iedevis skaidru politisku uzvaru SC, arī ja tās pašas valdībā nebūs, vai ja nebūs tās balsu tai vai citā balsojumā. Proti: politisko pieņemamību, itin neko nemainot savās programnostādnēs. Lopiņa galva mājā ir iekšā vismaz virtuāli, un gan jau ar laiku gani ievedīs arī to pakaļu. Neticot, ka politikā kas tiek darīts par Urbanoviča kunga skaistajām acīm, jautājums var būt tikai viens: apmaiņā pret ko? Ja ir 51 balss, kas balso par to, par ko topošā koalīcija spēj iepriekš vienoties (un citādi, ja vien pati brucināšana nav izvēlētā darbošanās "jēga", nav jēgas veidot valdību, kura bruktu nākošajā "grūtajā" balsjumā), tad, izņemot tik un tā uz nākošā sasaukuma Saeimu attiecināmos Satversmes grozījumus, nekādas "plašās koalīcijas" akūti nav nepieciešamas. Ja savukārt nevar par kādiem jautājumiem visi vienoties, "interesanti" būtu iepriekš zināt, par kuriem tieši jautājumiem, un kādās konfigurācijās tad plāno izmanevrēt to vairākumu (un kāpec to nevarēja izmanevrēt, iesaistot, manuprāt, pēdējā laikā vislojālāk pret partneriem izturošos TB/LNNK, un PS).
0 0 atbildēt