local-stats-pixel fb-conv-api

Arī šogad Adventē neiztiek bez slepkavībām - Strasbūrā apšaudē vismaz 3 mirušie2

Pēdējos gados gada baltākie un ģimeniskākie svētki, diemžēl, regulāri lielvalstīs iekrāsojas sarkanā krāsā, jo gan teroristi, gan neatkarīgi, parasti noziedznieki šajā laikā veic slepkavības. Arī šajā gadā, diemžel, bez tādām neiztikt, jo pirmdienas vakarā Strasbūras Ziemassvētku tirdziņā notikusi apšaude, kurā ir vismaz 3 mirušie un 12 cietušie.

Par galveno aizdomās turamo uzskata 29 gadus veco vietējo vīrieti Šerifu Šekā (Cheriff Chekat), kurš pēc apšaudes aizbēdzis ar nozagtu taksi, taču bēgšanas laikā tika ievainots. Pašlaik Francijā ir paaugstināts terorisma briesmu līmenis un turpinās Šekā meklēšana. Šekā jau pirms nozieguma ir bijis tā saucamajā watchlist jeb bīstamo cilvēku sarakstā.

Apšaude norisinājās astoņos vakarā pēc vietējā laikā netālu no Ziemassvētku tirdziņa Strasbūras centrālajā laukumā, Klebērā. Šajā rītā Šekā, kā jau iepriekš minēju, joprojām, nav noķerts un viņa meklējumos iesaistītas 350 drošības dienesta personas.

Intervijās ar lieciniekiem tiek norādīts, ka vismaz viens no mirušajiem ir taizemiešu tūrists, kuru ir mēģināts atdzīvināt, veicot pirmo palīdzību, taču nesekmīgi un ātrā palīdzība notikuma vietā ir ieradusies pēc 45 minūtēm, līdz tam ārstam sniedzot telefoniskas pamācības kā rīkoties, kā arī tas, ka pirmie šāvieni ir bijuši dzirdami 7.55 pēc vietējā laika. Pēc kuriem atskanējuši kliedzieni un sākuši skriet cilvēki.

Uzbrukuma dēļ Emanuels Makrons paaugstināja terorisma briesmu līmeni Francijā un tiks paaugstināti drošības pasākumi visos Ziemassvētku tirdziņos.

72 0 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 2

0/2000

Ir sakāmvārds; Par vēlu barot suni kad vilks aitās.

0 0 atbildēt

45 min?   lēnā ''palīdzība''

0 0 atbildēt