local-stats-pixel fb-conv-api

9 paradumi no PSRS laikiem, kurus daudzi nesapratīs60

715 2

Tie, kuri piedzīvojuši PSRS laikus, noteikti atcerēsies šos neparastos ieradumus, bet daudziem tie liksies dīvaini vai nesaprotami. Bet mūsu mammas vai vecmāmiņas, iespējams, šos ieradumus saglabājušas vēl līdz pat mūsu laikiem.

715 2 60 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 60

0/2000
Aizdomājos par 6.punktu... Arī mūsdienās šķiet kaut kā pašsaprotami, ja vīrietis mājās visu var salabot pats (OK, varbūt ne gluži pilnīgi visu, bet lielāko daļu), tas pats arī par remontdarbiem. 🤔 Ja neko neprot, tad jautājums, kas tas par vīrieti...
1 0 atbildēt
Pa lielam komentāros jau viss ir pateikts. Piebildīšu, ka šo to vēl līdz šim remontēju pats, jo iz pieredzes, dažs labs “krutais meistars” saremontē vai uzbūvē tā, ka par tādu darbu rokas jānolauž. Piemērs. Autiņam pastāvīgi gadu no gada lūza stabilizātora bukses un atsaites. Mainīju servisā. Pēc seši mēneši pagalam. Kad man tas viss apnika izgatavoju no poliuretāna bukses un braucu bez problēmām 3 gadu. Ietaupījums no 30-70€ katrus sešus mēnešus neskaitot nervus. Tehnisko skati iziet var. Tas tikai viens piemērs. Vēlu visiem veiksmi darbos!
1 0 atbildēt
3. 4. 6. 7. To vēljoprojām daru kopā ar vecmammu emotion Nēsmu dzimusi PSRS ....
1 0 atbildēt

 emotion 

1 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

mana klaviatūra ir vēljoprojām plēvē!

0 0 atbildēt

Kas tur ko nemācēt salabot rozeti - tur taču viss loģiski ir izveidots. Daudz grūtāk(Gandrīz neiespējami) ir iztīrīt aizsistu notekcauruli, vai pārlasīt auto motoru- bez speciāliem instrumentiem tas ir diezgan nereāli.  emotion  Tagad jau lielu daļu var atrast youtube pamācības kā izdarīt to un to, nav vairs tas laiks kad gadiem krāta pieredze, lai zinātu kā izdarīt vienkāršas lietas. Viss mainās tik strauji, ka grūtības pakāpe mehāniski izdarāmām lietām salīdzinot ar visu citu ir kļuvusi ļoti zema. Vot kaut ko izveidot no koka(kas arī ir izcili uztaisīts), veikt mājas remontu,  kvalitatīvi nokrāsot+sametināt auto lai ir līdzeni, pārlasīt motoru, programmēt, mācīties un pārzināt medicīnu - tas jau ir grūti. Viss pārējais, vai nu uzreiz saprotams, vai arī pirmoreiz nokļūdoties, pēc tam sapratīsi un darīsi labāk. 

0 0 atbildēt
6. tīri apsveicami. Arī tagad ta būtu jābūt.
0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

Atceros kā mana vecmamma vēl nesenajā 2010. gadā, pat dzīvojot pārticībā, mazgāja un lietoja no jauna izlietotās čipsu pakas. emotion

0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

Devītajam pilnīgi piekrītu. Man ļoti nepatīk sākt izmantot kaut ko jaunu, pirms vecais vēl nav nolietots.

0 0 atbildēt

Mūsu steidzīgajā laikmetā reti kurš piekopj pasēdēšanu pirms promdošanās.

0 0 atbildēt
6. jau it kā nav nekas dīvains vai neparasts un tiek darīts arī mūsdienās, nē?
0 0 atbildēt

 3. bildes komentārs galīgigarām,neviens neko apgrauztu no otra šķīvja neēda,vairāk meta ārā jo ar ledusskapjiem bija švaki ,tie katrā mājā nebija jo tas bija baigs deficīts.

0 2 atbildēt