local-stats-pixel fb-conv-api

10 reizes, kad Latvija tika Eirovīzijas finālā6

49 0

Apskatīsim tās 10 reizes, kad Latvijas pārstāvji tika Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā. Sāksim ar tām reizēm, kad Latvijas pārstāvji tika finālā bez nepieciešamības uzstāties pusfinālā.

Brainstorm - My Star

Pirmais Eirovīzijas dziesmu konkurss, kurā Latvijas vārdu nesa grupa «Prāta vētra». Finālā tika iegūta 3. vieta ar 136 punktiem.

Arnis Mednis - Too Much

Otrā reize dziesmu konkursā nebija īpaši veiksmīga. Arnis Mednis ieguva 18. vietu ar 16 punktiem.

Marie N - I Wanna

Trešā reize - veiksmīgā. Marija Naumova ar savu dziesmu un priekšnesumu ne tikai godam pārstāvēja Latviju dziesmu konkursā, bet izcīnīja arī spožu uzvaru ar 176 punktiem. Nākamajā gadā Eirovīzija notika tepat Latvijā - Rīgā.

F.L.Y. - Hello From Mars

Ceturtā reize un mēģinājums atkārtot Marijas Naumovas iepriekšējā gada panākumus dziesmu konkursā, apvienojās trīs talantīgi mūziķi - Lauris Reiniks, Mārtiņš Freimanis un Yana Kay. Lai arī cerības bija augstas, tomēr rezultāts bija slikts - 24. vieta ar 5 punktiem.

Cosmos - I Hear Your Heart

2006. gadā grupai Cosmos izdevās pēdējo reizi pārstāvēt Latviju Eirovīzijas finālā bez nepieciešamības uzstāties pusfinālā. Kādreiz dziesmu konkursa noteikumi paredzēja, ka, ja valsts ieņem vietu TOP 10 (neskaitot tās vietas, kuras ieņēma tolaik lielais četrinieks - Francija, Spānija, Vācija un Lielbritānija), nākamā gada konkursā tiek uzreiz garantēta vieta finālā.

Turpināsim ar tiem izpildītājiem, kuriem nācās iziet cauri arī pusfināla fāzei!

Walters and Kazha - The War Is Not Over

2005. gadā divi jaunieši devās pārstāvēt savu valsti dziesmu konkursā un izcīnīja finālā 5. vietu ar 153 punktiem.

Bonaparti.lv - Questa notte

2007. gadā Latvijas iedzīvotāji un žūrija izdomāja, ka ir laba doma sūtīt uz dziesmu konkursu dziesmu itāļu valodā. Grupa finālā izcīnīja 16. vietu ar 54 punktiem.

Pirates of the Sea - Wolves of the Sea

2008. gadā neviens nebija mācījies no kļūdām, kas pieļautas 2007. gadā. Šī mākslinieku apvienība izcīnīja 12 vietu ar 83 punktiem.

Iespējams, šis priekšnesums apbēdināja kādu pirātu un tas uzlika lāstu, jo pēc tam veselus 6 gadus Latvijas pārstāvji netika finālā.

Aminata - Love Injected

Sešus gadus ilgušo lāstu lauza Aminata 2015. gadā, kad ar savu spēcīgo balsi un lielisko dziesmu ielauzās finālā un izcīnīja 6. vietu ar 132 punktiem. Starp citu, pusfinālā viņa ieguva 2. vietu ar 155 punktiem, kas ir visaugstākais vērtējums, ko mūsu valsts pārstāvji ir līdz šim ieguvuši pusfinālā.

Justs - Heartbeat

2016. gadā, sekojot Aminatai pa pēdām, uz lielās Eirovīzijas skatuves kāpa Justs, kuram finālā neveicās tik labi, cik mēs visi bijām cerējuši. Viņš izcīnīja 15. vietu ar 132 punktiem.

Diemžēl pēc Justa atkal sekoja melnā līnija - trīs gadus Latvijas pārstāvji nespēja kvalificēties finālam, ceturtajā gadā Eirovīzijas konkurss pandēmijas dēļ tika atcelts, piektajā gadā Samanta Tīna ar savu enerģisko priekšnesumu neizkļuva no pusfināla. Māksliniece pusfinālā ar 14 punktiem ierindojās vien 17. vietā. Grupa «Citi zēni» arī nespēja 2022. gadā izkļūt no pusfināla, un 2023. gadā grupa «Sudden Lights» pirmajā pusfinālā ierindojās 11. vietā.

Vai šogad mums veiksies labāk?

49 0 6 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 6

0/2000

Es vispār to mēslu 💩 neskatos.

4 0 atbildēt

Man slinkums to Eirovīziju skatīties. 😊

https://media.tenor.com/yLkhHdIyTaYAAAAd/couch-potato.gif

3 0 atbildēt

ceru, ka nē

0 0 atbildēt

Cerams, cerams 🤞🏻

0 0 atbildēt