local-stats-pixel fb-conv-api

No diviem uz astoņiem riteņiem6

15 0
Pērnā gada rudenī man nozaga riteni, tāpēc šogad pavasarī nodomāju, ka ir jāmēģina kaut kas cits – skrituļslidas.
Pirmās skrituļslidas iesakuiegādāties lētākas, jo, pirmkārt, nevar zināt kā patiks šis process un noteikti daudz reižu vajadzēs krist. Tāpēc, lai nevajadzētu pārdzīvot par sabojātām slidām no daudzajiem kritieniem, daudz par šīm skrituļslidām negribēju izdot.
Samērā lētu skrituļslidu ir daudzos lielveikalos, piemēram, RIMI, MAXIMA u.c. Savas pirmās iegādājos DEPO. Taču ar slidu iegādi nebeidzas visi izdevumi,jo noteikti ir jāpadomā par drošību. Tāpēc ceļu un elkoņu sargi, ķivere un cimdi arī būtu vēlami, lai vieglāk un drošāk krist.
Skrituļošanas pamati nav nemaz tik grūta padarīšana, ja veiksmīgi vari noturēties ziemā uz slidām, tad pirmie pamati tev jau ir, bet tas nav viens un tas pats. Tomēr, ja tā ir pirmā reize uz jebkādām slidām, tad pamatkustību piemērus, ja nav kas pamāca, var arī atrast internetā un pirmos izmēģinājumus var veikt istabā.
Būtiskākā atšķirība starp pārvietošanos ar riteni vai skrituļslidām ir tāda, ka riteņbraucējs var piedalīties ceļu satiksmē gan par gājēju ietvēm, gan autoceļiem, bet skrituļslidotājam ir jāpārvietojas par gājēju vai riteņu celiņu.
Pārvietošanās ar skrituļslidām par Rīgas ielām ir kā klejošana par labirintu, īpaši tuvāk Vecrīgai, jo tur ir daudz bruģētu ietvju. Tāpēc vecpilsētas ainavu apskatīšanu iesaku veikt kājām vai ar divriteni.
Ārpus Rīgas centra skeitošana var sākties, īpaši par riteņu celiņiem un ar asfaltu atjaunotiem trotuāriem un iekšpagalmu ceļiem.
Manuprāt, vislielākās grūtības jauniem skrituļslidotājiem var sagādāt Rīgas tilti, jo neviens no tiem nav 100% piemērots, pat jaunajam „Dienvidu tiltam” ir daži trūkumi, īpaši, tikt no tā nost. Ja salīdzinām Rīgas tiltus pār Daugavu,tad tikai „Salu tiltam” ir piemēroti izveidota ietve Vecrīgas pusē skrituļslidošanai, bet tas ir vienīgais kas ir kvalitatīvs.
Pārvietojoties par Rīgu ar slidām vispirms ir jāiemācās labi bremzēt un izmantot ceļazīmes, bet pats svarīgākais ir jābūt uzmanīgam ātruma izvēlē konkrētās vietās. Var paveikties, ja „kā vējš skrien, kā miets atdurs”, bet, ja mieta nav, tad vari pats par tādu tapt.
Vēl viena lieta, ko esmu ievērojis, ka, ja ar skrituļslidām jūs gribatdoties uz darbu, tad vispirms pārbaudiet ceļu līdz turienei un apskatieties kā pēc tam jūtaties: gribat strādāt vai atpūsties. Esmu ievērojis, ka apmēram 5 (+/-2) kilometru ir tas attālums, pēc kura pārvarēšanas ar skrituļslidām cilvēks ir gatavs darbam, nevis miegam.
Vislabāk ar skrituļslidošanu ir nodarboties brīvajā laikā, kad nav nekurjāsteidzas.
Skeitosim uzmanīgi!
15 0 6 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 6

0/2000
Skritulenes emotion esmu nedaudz aizrāvies emotion bet nu... tās slidas maXXXimā / Rimi gan nekam neder. tiešām grab un klab, bet tas jau vēl sīkums. ātrāk kājas nobeiksi, jo tās ir lētas un vispār metamas ārā... man pašam ir Bleidi un ar šīs firmas slidām esmu apmierināts, tik gulnīšus esmu nobeidzis emotion būs jāaizripo uz latgalīti... (tur netālu viens ļoti labs un lēts gultņu veicis) vēl no pieredzes saku, kad pirmajā gadā OBLIGĀTI vajag ceļus, elkoņu un plaukstu / delnu sargus (personi man plaukstu sargi spiež starp īkšķi un rādītājpirkstu, tāpēc izmantoju tos foršos cimdiņus ar nogriestiem pirkstiem) un kad mācēsi apstāties 3 dažādos veidos (nevies no viņiem nav uz pakaļas vai kkas tamlīdzīgs) tad esi apguvis pamatus ;) Tiekamies ielās!!!! tikai negāziet mani gar zemi emotion emotion
4 0 atbildēt
Ja kādam tiešām ieinteresē skrituļslidošana ,tad iesaku skrituļslidas iegādāties www.taktika.lv <--- specializēts skrituļslidu veikals .
3 0 atbildēt
kādas cenas tajā Taktikā.lv?
2 0 atbildēt
nopeerkot skrituljslidas rimi nekaada brauksana nesanaaks - vairaak grab neka iet uz prieksu.. ja peerk atad peerk normaalas skritulenes ...
2 0 atbildēt
Jau vairākas vasaras braukāju ar slidām, pašam baig patīk un iesaku to arī citiem.
2 0 atbildēt
tiesaam, nevajag pirkt leetas slidas.. nekaadas baudas ar taadaam braukt..
1 0 atbildēt