Vajadzēs nedaudz mazsālītu lasīti (maximā bieži arī noceno)
4 olas,
kartupeļus, kādus trīs,
kausēto sieru,
Var pielikt sīpoliņu
Tātad, paņemam lielo katlu, sagriežam un nedaudz pavāram kartupeļus, olas vāram atsevišķi (sevišķā stundentu metode - čaiņikā, ļoti labi darbojas, mazajā var iedabūt vien 3 olas, bet lielajā vairāk, kad čaiņiks uzvārījies, atstājam olas tur uz kādām 7 minūtēm, karstajā ūdenī vāram arī lasi, un pievienojam čaiņika saturu (olas gan nomizojam vēlms sagriezt) katlā izvārītajiem kartupeļiem. Sīpoliņu var sagriezt, kamēr vārās viss pārējais. Tad visam jau gatavam katlā pievienoja kausēto sieru un garšvielas, ja tādas gribās. viss, zupīte gatava. Ļoti iecienīts ēdiens LLU, manā universitātē.