local-stats-pixel fb-conv-api

Miegs ar slapjiem matiem1

Lai gūtu panākumus emotion un veiksmi sabiedriskajā dzīvē un biznesā, mums jāgūst uzvaras arī savā privātajā dzīvē . Ikvienam ir nepieciešams sevi pilnveidot gan intelektuāli, gan arī veikt regulāras rūpes par savu ārējo tēlu. emotion

Bieži mēs savas rūpes par sevi pārspīlējam, taču visbiežāk mēs pieļaujam daudz dažādu niecīgu un tāpat būtisku kļūdu!

Šajā rakstā apkopotas tipiskākās kļūdas matu kopšanā un veidošanā:

1. Nepareiza matu kopšanas līdzekļu izvēle

Mūsdienās pieejams milzīgs klāsts plaša pateriņa un arī profesionālās matu kosmētikas. Reklāmu un ieteikumu ir tik daudz, ka jebkurš šo krāsaino pudelīšu jūklī var apmulst. emotion

Biežākā kļūda, kuru pieļauj, izvēloties, šampūnu, ir tā, ka, pirmkārt, izvēle, pērkot šampūnu ir impulsīva. Pirms matu kosmētikas iegādes, konsultējieties kaut vai tikai vienu reizi ar savu frizieri par Jūsu tipam un struktūrai atbilstošu matu kopšanas un veidošanas kosmētiku.

Uzdodiet papildus jautājumus, kādi ir jūsu mati un kas jāievēro to kopšanā.

Ja pareizāk izvēlēsieties kosmētiku lietošanai mājās, jo mati labāk izskatīsies, būs stipri, izturīgi, mazāk lūzīs un iegūs dabisku spīdumu. emotion

2. Ūdens temperatūra

Pārāk karsta ūdens lietošana ikdienā pastiprina tauku dziedzeru darbību galvas āda un kaitē mata kvalitātei.

Ja Jūsu mati bieži taukojas emotion, tad pārāk karsta ūdens tempratūra matu mazgāšanas laikā, ir viens no stimulatoriem taukošanās rašanai. Karstais ūdens rada arī termiskos bojājumus mata kutikulai jeb virsējam slānim. Tāpēc mati ātri zaudē spīdumu, ižžūst un paliek trausli.

3. Šampūnu lieto pārāk daudz

Šampūna lietošanas paradumus var salīdzināt ar zobu pastu. Lai gan zobārsti atgādina, ka vienā zobu tīrīšanas reizē pietiek ar zirnīti zobu pastas, tomēr televīzijas reklāmas uzstājīgi mums parāda, ka uz zobu birsts uzspiestās pastas daudzums ir 3 reizes lielāks.

Pareizi būtu, ja mēs paklausītu ārsta padomam, nevis reklāmai

Tāpat ir ar šampūna lietošanas daudzumu vienā mazgāšanas reizē. Vienkāršie, plaši pieejamie, parastie šampūni ir šķidri un līdzīgi kā reklāmā, tie iespiesti rokā, izplūst pa visu plaukstu.

Te jau atkal ir kļūda, kas par daudz, tas par skādi.

Katru mazgāšanas reizi ņemot nelielu šampūna daudzumu, vispirms to vienmērīgi saziepējot starp rokām, un tikai tad ar pirkstu spilventiņiem un apļveida kustībām attīriet galvas ādu. Ja mati neputo, izskalojiet kārtīgi šampūnu un tad vēlreiz izmazgājiet matus ar nelielu šampūna devu.

Matus ar šampūnu katrā mazgāšanas reizē ir mazgā vismaz 2 reizes līdz tie ir tīri. Pirmajā reizē šampūns nomazgā virsējo putekļu kārtu, otrajā vai pa tikai trešajā reizē, ja mati bijuši ļoti netīri, šampūns attīra galvas ādu no taukvielām.

Pareiza šampūna devas izmantošana katrā mazgāšanas reizē ieekonomēs Jūsu līdzekļus, jo šampūnu Jūs lietosiet tik, cik ta sir nepieciešams.

4. Kondicionieri nelieto vispār emotion

Ir kāds sakāmvārds: “Šampūns un kondicionieris jālieto katrā mazgāšanas reizē!” Tas attiecas praktiski uz visiem matu tipiem.

Pavisam vienkārši - šampūns atver mata zvīņas, un kondicionieris tās aizver. Tāpēc, ja nelietosiet kondicionieri katru reizi, mati ātrāk nobružāsies, biežāk lūzies un būs nepakļāvīgi.

Jāatzīmē, ka vīrieši var arī iztikt bez kondicioniera lietošanas ikdienā, ja vien nesā īsu matu griezumu. Šajā gadījumā matus dabiski ietauko un aizsargā sebums, kas izdalās no galvas ādas.

5. Matu berzēšana dvielī

Pavisam nesen skatoties, kādu mākslas filmu, kārtējo reizi pamanīju, ka varone savu matus pēc mazgāšanas berzē dvielī. Sliktākais tajā ir tas, ka mēs redzēto varam pieņemt kā piemēru un vēl sliktāk ja to atkārtojam.

Pareizi ir ja pēc mazgāšanas un kodicioniera lietošanas matus nosusina dvielī, lai nospiestu lieko mitrumu no matiem un atvieglotu to ātrāku žūšanu, žāvēšanu vai veidošanu.

6. Matu žāvēšana

Matu žāvēšanu veic, lai matus pēc matu mazgāšanas padarītu sausus. Būtiskākais matu žāvēšanas procesā izžāvēt ne vien matus, bet arī apžāvēt galvas ādu. Nepareiza matu žāvēšana var būt dažādu slimību cēlonis. Matu žāvēšana ir viens no vienkāršākajiem matu veidošanas veidiem. Taču bieži matus žāvējot pieļauj sekojošas kļūdas:

- matus žāvē ar pārāk karstu gaisa plūsmu;

- matus žāvē nekonkrēti, noliecot galvu uz priekšu un intensīvi vicinot fēnu. Rezultātā iegūst „lauvenes” skatu.emotion

- matus žāvē visus kopā, neatdalot atsevišķas matu šķipsnas vai kārtas. Rezultātā mati nav pilnībā izžuvuši.

- matus žāvē gultā jeb miegs ar slapjiem matiem. emotion

Gan vīrieši, gan sievietes, aizņemtības dēļ bieži pieļauj kļūdu, matus mazgājot īsi pirms gulētiešanas. Kāpēc mazgāt matus vakarā ir kļūda? Ja pēc matu mazgāšanas ļaujiem tiem žūt pašiem, vai arī žāvējām ar fēnu, tie praktiski vienmēr netiek izžāvēti par 100%. Matos labākajā gadījumā saglabājas aptuveni 10% mitruma, citreiz pat vairāk.

Guļot, protams, mati berzējoties pret spilvenu, parasti zaudē šo lieko mitrumu un tautas valodā sakot “ieguļās”. No rīta skatos spogulī, Jūs sveicina izpūris tēls.

Ja esat vīrietis, tad iespējams Jums laiks pietiks, lai vēlreiz matus izmazgātu vai saslapinātu tos ar ūdeni, lai mati iegultos pareizā formā.

Ja esat sievietei, tad parasti ir aptuveni divas izvēles. Tā kā atkārtotai matu mazgāšanai un žāvēšanai laika vairs nepietiek, tad sievietes matus saņem astē vai nevīžīgā copītē. Otrs variants - lieto karsto matu pannu, lai izlīdzinatu matus.

Jūs teiksiet, kas tur slikts?!

Pirmkārt, matu saņemšana astē ir viens no nepievilcīgākajiem matu sakārtojumiem.

Un nevīžīga matu aksesuāru lietošana, rada mehāniskus bojājumus Jūsu matiem, tāpāt kā termiskus – taisnošana ar karsto pannu.

7. Nepiemērota matu aksesuāru lietošana

Kā jau pirms mirkļa minēju, nepiemērotu matu aksesuāru lietošana matiem rada mehāniskus bojājumus. Piemēram, bieža matu gumijas lietošana, pārāk cieši nospiež matus.

Tie kļūst trausli matu gumijas savilkšanas vietā.

Tāpat matu gumija no matiem tiek izņemta to vienkārši izraujot, un tā tiek saplēsti mati vai pat izrauti pilnībā.

Lai matu gumijas lietošanu padarītu saudzīgāku Jūsu matiem, vēlams izvēlēties matu gumiju no mīksta materiāla un bez metāla stieplītes pa vidu, jo tajā aizķeras mati, un tie, izņemot matu gumiju tiek izplēsti.

8. Pārāk bieža matu veidošana ar karstajiem matu veidošanas instrumentiem

Kādu laiciņu atpakaļ bija garo un taisno matu mode. Ne visām no mums daba tādus ir devusi.

Lai iegūtu taisnus un gludus matus, var izmantot šim mērķim atbilstošu – nogludinošu matu kosmētiku, taču par tādas eksistenci, ja vien speciāli par to nejautājam, mēs nezinam.

Tāpat matus padarīt taisnus var izmantojot karsto matu veidošanas instrumentu – matu pannu jeb taisnotāju. Un šīs nu jau ir kļuvis par “ne vārdu” gan friziermeistariem, gan klientiem ikdienas matu veidošanā.

Biežākā kļūda, kuru izdara sievietes – matu pannas jeb taisnotājus lieto nepareizi, pārāk bieži un pirms to lietošanas neizmanto speciālus matu aizsardzības līdzekļus.

Pilnīgi noteikti arī pēc pareizas matu taisnotāja lietošanas ilgstošākā periodā, mati kļūs trauslāki, biežāk lūzt un tie zaudē dabisko spīdumu.

9. Nepareiza matu krāsošanas metode emotion

Mājās apstākļos matus nokrāsot pašai/am ir sarežģīti. Nepieciešams labs apgaismojums, vairāki spoguļi, spēcīgi muskuļi un liela precizitāte. Krāsojot matus saviem spēkiem, ir grūti precīzi un vienmērīgi iekrāsot matus.

Tā kā matu kopšanas kosmētika un matu krāsas ir plaša patēriņa prece, kā arī mūsdienās pieejama ikvienā lielveikalā un specializētajos veikalos, tad izskaut matu krāsošanu mājas apstākļos ir neiespējami.

Pērkot matu krāsu lielveikalā ir grūti noteikt izvēlētās matu krāsas toni, jo matu krāsa uz iepakojuma var maldināt.

Cilvēki bez priekšzināšanām nezina, ka matam, piemēram, dabīgi ir noteikts pigments, kurš, ķīmiskas reakcijas laikā sajaucas ar mākslīgo pigmentu, radot jaunu toni. Diemžēl bieži blondīnes iegūst tik nevēlamos dzeltenās nokrāsas matus, bet tumšmates – negribētos zaļas vai sarkanas nokrāsas matus.

Tāpat, reti ir iespējams noteikt kāds ir matu krāsas iepakojumā esošā oksidanta stiprums, jo pamācībā tas nav norādīts. Līdz ar to mati tiek ķīmiski pārāk stipri, sabojāti matu struktūrai neatbilstoša oksidanta dēļ.

Tātad, lai saglabātu savu matu skaistumu un veselību, noderīgākais padoms ir atrodams nevis televīzijas, interneta vai žurnāla reklāmā redzētais, vai pat draudzenes ieteiktais,

bet gan tas padoms, ko sniegs Tavs frizieris, tieši Tev emotion

.

Nekautrējies un uzdod viņam savu jautājumu par matu kopšanu un veidošanu ikdienā. Tas noteikti būs pats labākais, ko vari izdarīt savu matu veselības labā, neiztērējot kaudzi naudas. emotion

Ar košumu,

Jūsu Laura

100 4 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 1

0/2000

Piekāst matus. Dzenam uz nullīti emotion

1 0 atbildēt