local-stats-pixel fb-conv-api

Mani pulksteņi - 7. daļa - Japāņu papildinājums10

116 0

Sveiki,

Par cik vecos rakstus nevaru labot, jācep jauns ar Japāņu daiveru klāstu papildinājumu.

Ar mega atlaidi nopirku 2011. gada Orient M force daiveri....mehānisms tas pats kas visiem Orient M force un 5x dārgākajiem Saturation diver - 40N5A. Tam ir manuāla uzvilkšanas iespēja un stop sekunde precīzai ieregulēšanai + Power reserve rādītājs, kurš rāda uzvilktas atsperes rezervi stundās.

Šis konkrētais modelis bija pieejams ar 3 krāsu ciparnīcām - melnu, zilu un oranžu. Oranžu jau sen gribēju - bet par cik Seiko monster cena ir kosmosā... Oranžā krāsa tika "izdomāta" 60tajos..kad pulksteņu ražotājs Doxa izpētīja ka oranžs fons zem ūdens ir labāks...ciparnīca labāk saskatāma...atiku prikumu līdz kamēr šis gadījās pa rokai...ja nemaldos jauna cena bija ap 700USD, be reāli i-veikalos ar atlaidēm ap 400, es pirku jaunu biku zem 200..laba cena IMHO.

Kas patīk: svars, korpusa forma ar uzvilkšanas galvas aizsargu, izmērs (46mm - jā liels, bet man tādi der) , safīra stikls , 3 iso sertifikāi - trieciendrošība, ūdensdrošība un noturība pret magnētisko lauku (var "sabojāt" precizitāti ja atspere magnetizējas). Ir ausīs caurumi priekš ērtas siksnu maiņas...

Kas biku nepatīk: datuma logs varēja būt lielāks, tāpat kā h un m rādītāji...ķēde paplāna un pirmie posmi "tukšie". Tāpat ķēde saīsināšana prasa iemaņas un var pazaudēt mazās buksītes.

Otrs jaunieguvums - klasika, klasika un vēlreiz klasika : seiko SKX007. Viņam ir arī bračkas - skx013 - mazākā izmērā un skx009 ar sarkn-zilu luneti - tutā saukts par "pepsi". Nu ko tur daudz stāstīt 20 gadus topā esošs Seiko ISO sertificēts daiveru pulkstenis. Izmērs 42mm, bet izskatās mazs, jo īsas "ausis". Šim pulksteni pieejami n-tie kustomizācijas varinati...var mainīt visu ko sirds vēlas..ir pat specializēti i-veikali šīm nodarbēm...piem. http://www.dagazwatch.com/

Mans ir pilnīgs stock. Uzreiz brīdinu, ka resno roku īpašniekiem var nederēt stock ķēde - man ar 20,5cm roku +- nebija pat neviens posms jāizņem.

Kas patīk - forma, klasika, askētiskais tool diver ciparnīcas izpildījums bez liekiem bling,bling.

Kas nepatīk - varēja būt biku lielāks priekš manis, mehānims tikai ar automātisku uzvilkšanas funkciju - vecais labais darba zirgs 7S26, kurš ir arī iekš Seiko "Monster". Nav ausīs caurumi ērtai siksnu nomaiņai... Stock ķēde ir ērta, bet viegla un ar "lētuma"piegaršu..bet ir 100tiem aftermarketa variantu -kaut vai starpcode.com etc. Labi izskatās uz militārā stila NATO/ZULU neilona siksnām.

Tad vēl papildus ievietoju bildes ar sav "Ķīnas" draugu. Es pat nezinu viņa nosaukumu - zinu tik ka ražots "Beijing watch factory" un mēģinu sievieti pieradināt pie automātiem - Viens Orient modelītis arī pievienots bildēs.

Tas pagaidām viss, bet gan jau kas vēl būs emotion

« 1  2  3 »
116 0 10 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 10

0/2000

arī tādi fetiši pastāv.... emotion

2 0 atbildēt

Nu pēdējā bildē no attāluma visi gandrīz vienādi ....kāda jēga no ārējas līdzības tik daudziem pulksteņiem, jo tik smalkas nianses, kas tev ir kā fetišs, neviens neiedziļinās un neredz! Labāk kādi divi, bet ļiti interesanti pēc dizaina un ārēji ļoti atšķirīgi pulksteņi!

2 0 atbildēt

super,super  emotion  emotion 

2 0 atbildēt

 emotion 

2 0 atbildēt

 emotion 

1 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt