local-stats-pixel fb-conv-api

Izteiksmīgs logu noformējums0

12 3

Logs vieno pasauli un telpas iemītniekus, tas dāvā gaismu un saules siltumu, aizsargā no vēja, lietus un svešiem skatieniem. Reizēm tas aizņem pat pusi sienas, un arvien biežāk to dēvē par interjera objektu. Ar logu noformējuma palīdzību varam radīt noskaņu telpā, noslēpties no ielas trokšņiem vai ielaist savā istabā pasaules elpu. Tāpēc tam jāpievērš tikpat liela vērība kā telpas iekārtošanai.

Mode

•Barokāli raksti aizkaros, žalūzijās un citos interjera priekšmetus ir aktuāli jau kādu laiku.

•Spoži un spīdīgi brokāti.

•Divkrāsu un divslāņu audumi aizkariem – caurspīdīga un biezāka auduma kombinācija rada neparastu vizuālo efektu.

•Spilgti krāsu kontrasti, piemēram, zelts ar rozā vai zaļš ar sarkanu, atgriežas interjerā ar divkāršu sparu pēc pelēcīgo toņu uzvaras gājieniem.

•Aktuāli ir dažādas intensitātes brūnganie toņi un nemirstīgais melnbaltais.

•Dabīgie materiāli, piemēram, lins ar zīda pavedienu caurvijumi.

•Austrumi – Ķīna un Indija – ar košumu un krāsainību, spožu elementu klātbūtni materiālos – spoguļi, fliteri, pērles, zelta un sudraba diegi. Galvenokārt izmanto dabīgos materiālus – zīdu, linu un kokvilnu.

•Izsmalcināti mežģīnu raksti uz caurspīdīga fona.

•Dzīvnieku valsts motīvi – ķepu nospiedumi uz auduma, ādas raksti vai pašu dzīvnieku miniatūri attēli.

•Austrumu žalūzijas un papīršķiedras rullo.

Telpas iekārtojums

Ja telpā ir bagātīgs interjers, ar vairākām izteiksmīgām detaļām, tad logam nevajadzētu būt spilgtam elementam. Jebkuras drapērijas telpu ne tikai darīs mājīgāku, bet arī samazinās. Žalūzijas ir ļoti praktiskas un piemērotas mazākām telpām, jo ekonomē vietu. Telpu vizuāli paplašina arī krāsu kontrasti viena loga noformējumā un silto un auksto toņu kombinācija. Ja logu noformējums un sienas ir vienā krāsā, telpa šķiet mazāka un neizteiksmīga. Tāpēc, izvēloties aizkarus, varam rotaļāties ar faktūrām un krāsu kontrastiem. Uzmanība jāpievērš arī aizkaru stiprinājumiem – cilpām, lentēm, knaģiem un citiem elementiem, kas kalpo kā aksesuāri un piešķir asumu kopējām tēlam.

Noskaņojums un personības tips

Sapņotājiem patiks vieglas drapērijas vai rullo žalūziju romantiskas apdrukas. Populārs risinājums nelielai telpai ir rullo kombinācija ar plāniem dekoratīvajiem aizkariem, kur žalūzijas pilda praktisko loga aizsegšanas funkciju, bet aizkars kalpo kā dizaina elements. Askētisma piekritējiem patiks roboti raksti un vienkrāsainas žalūzijas vai aizkari. Interjerā, kur dominē dabīgums un pītas mēbeles, piestāvēs bambusa un papīršķiedras žalūzijas. Tās ir ļoti dekoratīvas, ar dažādu gaismas un siltuma caurlaidību – no pavisam biezām līdz caurspīdīgām, rada telpā interesantas ēnu spēles. Var papildināt ar lina vai zīda aizkariem. No bambusa šķiedras tiek veidotas Austrumu žalūzijas, kam raksturīgs rupjāks pinums un liestes. Pārsvarā tās ir gaismas caurlaidīgas, pasargā no tiešiem saules stariem. Horizontālās koka žalūzijas rada mājīgu noskaņu telpā, bet šķērskoku regulējamais slīpums padara tās ideāli piemērotas, lai noslēptos no ārpasaules.

Telpas funkcija

Aizkaru un žalūziju daudzveidība nojauc jebkādas dizaina robežas – ja patīk un iederas, varam likt kruzuļainus aizkarus vannasistabā un askētiskas žalūzijas guļamistabā. Te gan jāpadomā par telpas funkciju: cik ilgi tajā uzturamies, kādas emocijas vēlamies iegūt – relaksēties pēc saspringtas darbadienas un baudīt romantiku vai gūt enerģiju, dzerot rīta kafiju. Guļamistabās populāri ir gaismu atstarojošie rullo žalūziju audumi, kuriem ir atšķirīgas gaismas caurlaidības pakāpes – gan tiem, kas var izgulēties tikai tumsā, gan tiem, kas modinātāja vietā vēlas pamosties no pirmajiem saules stariem. Vizuāla noformējuma ziņā mēs varam eksperimentēt, bet funkcionalitātei jāievēro ražotāju norādījumi – rullo žalūzijas nevajadzētu likt mitrās telpās un vietās, kur tās ir tiešā ūdens, karstuma vai garaiņu ietekmē (tātad vannasistabā un virtuvē, ja logam tuvumā atrodas izlietne vai plīts). Dabīgajiem audumiem ir labāka gaisa caurlaidība, tie labi aiztur gaismu un karstumu – pārsvarā pieejami puscaurspīdīgi vai biezi audumi. Karstumu ļoti labi aiztur lins.

Vide

Tā veido mājokļa kompozīciju – gan pēc funkcionalitātes, gan stila noteikti atšķirsies loga noformējums lauku mājās un pilsētas dzīvoklī. Jāievēro, vai loga aizsegs kalpos tikai kā dekors vai ir nozīmīga arī tā praktiskā funkcija, vai no rītiem modina satiksmes troksnis vai putnu vīterošana.

12 3 0 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 0

0/2000