local-stats-pixel fb-conv-api

Dredi7

52 0

Aiz "nav ko darīt" raksts. Grūti tulkojās man tie teksti ar visādiem reliģiskiem piejaukumiem, tāpēc varētu būt diezgan biezs ar kļūdām. Nācās mazliet parakties pa internetu vēl, lai varētu dot pēc iespējas precīzāku tulkojumu.

Vēsture


Dredi tuvajos austrumos.

Tiek stāstīts, ka Nazariešu bībeles varonim Samsonam esot bijuši "7 cirtas matu, kas esot viņa spēks". Kad šīs cirtas esot nogrieztas, viņš esot notverts . Nazirieši nedrīkst griezt savus matus kā savu zvērestu dievam, un ir pieļaujams, ka dredi starp viņiem ir sastopami jau diezgan sen. Stāsts par Samsonu ir 3000 gadu vecs, un tas nozīmē, ka dredi bija jau diezgan noteikts kulturāls un reliģisks simbols pirmstam.

Dredi Indijā.

Tiek stāstīts, ka Hindu dievs Šiva pasargāja zemi no Gangas postošās plūsmas kad tā nokrita uz zemes. Ganga bija iesprostota Šivas matētajos matos un varēja lēnām no tiem aiztecēt. Šiva ir atbildīga arī par visuma izveidošanu un iznīcināšanu kad viņa atradās Natarajas formā. Viņam (Jeb Šivai Nataraja formā) dejojot, viņa dredi (vai "jataa" kā tie pazīstami Indijā) krīt apkārt viņam un izsit visu no vietas, iznīcina visu kas stājās to ceļāStāsti par Šivu un viņas priekštečiem ir aptuveni 3500 gadu veci.
Sadhu un sadhiv ir svētie vīri un sivietes, kuri atsakās no normālas dzīves lai sasniegtu apgaismību un atbrīvošanu. Daudzi atļauj saviem matiem samezgloties, veidojot dredus, kā veidu lai atbrīvotos no iedomības, kā arī saistības ar moderno sabiedrību. Daudzi ir Šivas sekotāji (vai vienas no tās formām) un daudzu cilvēku acīs tiek uzskatīti par svētiem...Viņiem bieži prasa lai tie svētītu kāzas un slimos, kā arī lai atrisinātu ģimenes un individuāļu konfliktus.

Dredi Āfrikā

Tiek baumots, ka ēģiptieši ir nēsājuši dredus, kā arī atraktajām mūmijām esot bijuši dredi. Diemžēl šīm baumām nav gana pierādijumu. Ēģiptieši varēja nēsāt dredus, tāpēc ka viņu zīmējumi un hieroglifi atgādina frizūras kas izskatās peč drediem, bet nav skaidru pierādijumu, ka dredi ir bijuši sastopami starp ēģiptiešiem.
Baye Fall ir "Islamic Mouride Brotherhood" seka Rietum Āfrikā, viņi ir pazīstami ar savu krāsaino apģērbu un drediem, ko viņi sauc par ndiange (stiprajiem matiem). Baye Falltika dibināta vēlajā deviņpadsmitajā gadsimtā , un atspoguļo pieķeršanos viņu smagajam darbam.

Dredi Amerikas kontinentā.

Cementerio de Chauchilla, Peru, ir atrastas mūmijas ar gariem, bieziem drediem. Šīs mūmijas ir vecākas par Incan civilizāciju par vairākiem simtiem gadu, un tiek uzskatīts, ka viņu kultūra ir pie vainas Nazca līniju radīšanā, kas ir izmētātas pa Peru tuksnesi.
Vēsturnieks William H. Prescott rakstija par Acteku priesteriem kuri nēsā dredus savā grāmatā "Meksikas Iekarošanas Vēsture" ,1843. gadā.Aprakstot cilvēku ziedošanu, viņš rakstija , "Sanāksmē viņu sagaidija 6 priesteri, kuru garie, matētie dredi nepaklausīgi plūda pār to caunādas halātiem, kuri bija noklāti ar mistiskiem hieroglifiem."

 

Dredi Eiropā.

Lai arī citās vietās tiktu runāts par to ka Cēzars ir teicis, ka Ķeltiem "mati esot bijuši kā čūskas", nav pierādijumu tam, ka viņš kādreiz būtu ko tādu teicis, kautgan pastāv romiešu monētas kas ir aptuveni 2000 gadu vecas uz kurām attēloti drediem līdzīgi mati uz Gallu figūrām, kuras izkaltas pēc romiešu izplēšanās to teritorijā.

Dredi Karību jūras salās.

Tieši šajā reģionā radās vārds "dredi". Daudziem rietumniekiem dredi visvairāk asociējās ar rastafari kustību. Pašam terminam "dredi" ir vairāki iespējami aizsākumi. Viena versija ir ka šie matētie mati piešķīra "briesmīgu" (angliski "dreadful") izskatu...taču vēlviena versija ir par to, ka tas radies no sekotāju bailēm (angliski "dread" ir arī bailes) no Dieva.

Mana piebilde

Atceramies vienu, dredus nevar piesiet tikai melanajiem, vai kādam citam, tie ir universāli, un ir tikuši valkāti visur, jo līdzko tu neķemmē matus, tie sāk mezgloties un veidot dredus. Alu cilvēkiem bija dredi, visām kultūrām ir bijuši dredi. Viņi nav nedz netīri, nedz pilni ar visādiem kukaiņiem. Bet pirms izlem par to vai veidot dredus, padomā par to, vai būs pacietība gaidīt kamēr viņi nobriest, kas aizņem apmēram gadu, ja viņi sākumā tiek uzkasīti, bet var aizņemt ilgāk, ja vienkārši beidz ķemmēt matus.

Bildes

Reklāma
Reklāma
Reklāma
« 1  2  3 »
52 0 7 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 7

0/2000

Man patīk cilvēki ar drediem un dredi kā tādi, bet galvenais, lai viņi ir smuki, sakopti! :)

5 0 atbildēt

Niks - cilvēkam ar drediem ir tādas pašas iespējas dabūt utis kā cilvēkam bez drediem. Ne lielāka iespēja, ne mazāka, ja ir utis, tad ir utis, dredi vai nē.

3 0 atbildēt

Āhh, dievinu puišus ar drediem. ♥ (Tikai tos, kam tie tiešām mīlīgi izskatās).

1 0 atbildēt

Forši-nav katru rītu jāķemmējas

0 0 atbildēt

atbildot uz JOOO komentāru " JA DREDI MATUS SAIISINA APTUVENI UZ PUSI TAD ... " Ja nemaldos tad tas džeks ir no viena foruma un viņam viņi jau ir 8 gadus. Sākumā bija līdz pleciem.  

0 0 atbildēt

(heart)

es par drediem(rock)

0 0 atbildēt

nice +

0 0 atbildēt