local-stats-pixel fb-conv-api

60'S t0reiz un tgd8

48 0

 

20.gadsimta 60-tos gadus raksturo vairākas apbrīnas vērtas personības. 

1961. gadā Žaklīna Kenedija (Jacqueline Kennedy) kļuva par pirmo lēdiju. Džekija bija harizmātiska personība, kaut viņa izvēlējās diezgan konservatīvus tērpus, sekotāju netrūka.

60-tajos Londona bija mūzikas un modes centrs, mūzikā valdīja Bītli (The Beatles), bet modē - mini & futūrisms. 

1965. gadā Mērija Kvanta (Mary Quant) ieviesa mini, kurš savas pozīcijas nav zaudējis arī šodien. Ar īsiem ģeometriskiem matu griezumiem pasaules slavu ieguva frizieris Vidals Sasūns (Vidal Sassoon).

Sievietes ideāls kļuva naivs un bērnišķīgs - smalka, trausla meitenīte ar milzīgām acīm, kuru fotogrāfijās iemiesoja modele Tvigija (Twiggy).

Aktrises Odrija Hepberna (Audrey Hepburn) un Bridžita Bardo (Brigitt Bardot) sajūsmināja visus, kaut katra pārstāvēja atšķirīgus sieviešu tipāžus. Odrija iemiesoja atklātu un dabisku eleganci, savukārt Bridžita - bērnišķīgu seksapīlu.

60-to gadu stilam raksturīgs:

lakoniskas formas, ģeometriska piegriezuma apgērbs ģeometrija rakstos, lieli krāsu laukumi, vizuālas ilūzijas 3/4 piedurknes mēteļi & žaketes ar izteikti lielām pogām "bērndārznieku" mode - mini sarafāni, mini kleitas, kombinzoni & šorti, pusgarās zeķes & kurpītes bez papēža ar apaļu purngalu futūristiskais stils - nevalkājamu materiālu izmantošana tērpa veidošanā šauras "kapri" bikses šinjonu (lieko matu) izmantošana ģeometrisks īss matu griezums ar garu gludu "poniju" meikapā tiek akcentētas acis - izteikta sēdinājuma līnija & liekās skropstas, gaiši zilas un baltas acu ēnas uz plaksta kustīgās daļas, tumša skropstu līnija, lūpas miesas tonī

Raksturīgākās krāsas: MELNA, ZELTA, SUDRABA, KOŠĀS


Reklāma
Reklāma
Reklāma
« 1  2  3  4 »
48 0 8 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 8

0/2000

Jāiet uz bēniņiem opīša šmotkas pārkrāmēt, būšu spicākais džeks rajonā :D

4 0 atbildēt

nu bet loooooģiski,viss jau ir izdomāts,tagad ir atražošana vai atkārtošnās.un mēs smejamies par modi,skatoties vecas filmas,klipus,uutt,uhn tad-bāc!-tas ,par ko smējāmies,ir pēdējais modes kliedziens!

3 0 atbildēt

kopumā interesanti!

1 0 atbildēt

patika! ;)

1 0 atbildēt

sieviešu apģērbi jau samērā normāli salīdzinot ar tā laika vīriešu apģērbu

1 0 atbildēt

Ļoti patīk 60-gadu stils-piesaista tas kleitiņas un tie uzskasītie mati :))

0 0 atbildēt

tikko noskatījos biogrāfisku flimu par Odriju Hepbernu un visu laiku priecājos par tiešām lieliskajiem tērpiem. Tiešām patīk tieši šis, 60-gadu stils. :)

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt