local-stats-pixel fb-conv-api

Vegānisms 239

263 5

Tātad, sakarā ar to, ka no darba esmu mazliet laicīgāk nolēmu uzcept vēl kādu rakstu. Jo vakar publicēju savu 1. rakstu par Vegānismu, kas ir kkas salīdzinoši jauns manā dzīvē, bet, manuprāt, kas tāds pie kā es pieturēšos. Biju gaidījis vairāk heiterus, bet nebija nemaz tik traki.

Saņēmu ieteikumu, lai pamēģinu atspēkot vienu spēcīgu rakstu - http://authoritynutrition.com/top-5-reasons-why-vegan-diets-are-a-terrible-idea/
Tad nu skatīsimies kā man ies. Netūlkošu visu rakstu vārds vārda, bet tik vien kā pastāstīšu ko es mēģinu atspēkot. Ja interesē pilns raksts - nāksies lasīt pašiem, es te neēsmu lai kopētu un tulkotu.
Tuvā nākotnē arī plānoju citus rakstus par Vegānu sportistiem...

263 5 39 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 39

0/2000
Katrs dara kā grib, bet es netaisos atteikties no sulīga šašlika iesmiņa, pusizcepta steika šķēles, vislielākā burgera Maķītī, pat ne no treknas sviesta kārtas uz rupjmaizes un speķa šķēles pēc kārtīgi nostrādātas dienas. Tās prosas putriņas lai ēd slimnīcās gulošie un citi, kuriem nav vairāk par pildspalvu jācilā. Mūsu senči vienmēr kūtī ir surķīti audzējuši, aiz austiņas kasījuši un beigās uzcepuši.
12 2 atbildēt

Interesanta informācija.

1) Neliels precizējums vienam argumentam. Tu raksti "Dzīvnieku proteīns ir daudz skābāks (Tās tomēr ir aminoskābes) Kas organismā veido skābu vidi, kas nav labvēlīga jūsu kauliem un muskuļiem. " Pamatojums neder, jo jebkuras olbaltumvielas jeb proteīns sastāv no aminoskābēm - ne vien dzīvniekiem, bet arī augiem, sēnēm. Šim sameklē pareizo argumentāciju.

2) Jautājums turmpākai diskusijai - Tu raksti, ka no dzīvnieku valsts pārtikas mēs patiesībā neuzņemam visus vitamīnus utt. Bet neatbildi uz jautājumu, kā šos vitamīnus un citas vielas var uzņemt vegāni. Jo kāpostos Tevis pieminētais B12 un citu svarīgu vielu nav.

5 0 atbildēt
Protams, ka ir ari ekozemnieki un lauksaimnieki, kas rūpejas lai lopiem būtu laba vide un pārtika, bet tādu ir palikuši loti maz. Vinus izkonkurè lielas un neekologiskās lauksaimniecibas. Mana vecmamma ari kadreiz nodarbojās ar lopkopibu un lidz bridim, kad tirgū sākā dominèt kvantums nevis kvalitāte. Mūsdienās visi ir iespringuši par naudu un ari dzivas būtnes uzskata tikai par pelnas objektiem. Lielākoties visi lielie lopturi tendèjas uz mazākiem izdevumiem un lielākiem ienemumiem. Tas nozimè, ka nevienam nerūp kādos apstāklos dzivo dzivnieks, ka tik ātrāk to "uzpūst" un pārdot. Respect, tiem lauksaimniekiem, kas aizdomājas tālāk... Un par veselibas problèmām nezinu, ir pagājis kāds gadu desmits kopš piekopju zalo dzivesveidu un nekādu problèmu nav, bet kā tu saki, laiks rādiis. Starpcitu, mana jogas skolotāja ir vegāne jau lielāko mūza dalu. Vinai šobrid gandriz 60 gadu, izskatās uz gadiem 35, un veseligāku cilvèku par vinu laikam personigi nepazistu emotion
4 0 atbildēt
Daudzi cilvèki laikam nesaprot, kāpèc vegāni un vegetārieši neèd galju un nemaz neaizdomājas no kurienes tā galja ir nākusi. Mūsdienās vairs nenotiek kā agrāk, kad cilvèki dzivniekus kopa un cienija. Es nevaru est galju un man tā ir pretiga, zinot vien no kurienes tā ir nākusi. Mès gimenè needam galju un parsvarā èdam vegānisku èdienu (ar iznèmumiem). Ne man, ne manam viram un berniem nav nekādu veselibas problèmu. Daudz nodarbojamies ar sportu un fiziskām aktivitātèm, tā ka spèka un energijas pietiek. Mans virs, kā sportists ari sākumā nevèlèjās atteikties no galjas, jo nez kapèc kā daudzi virieši uzskatija, ka galja dod spèku un energiju. Pèc tam vins pārliecinājās par pretèjo. Ari draugu vidū mums gandriz visi ir vai nu vegetārieši vai vegāni, protams nedzivojam Latvijā. Mums nez kāpèc vegetārisms un veganisms tiek uzskatiits par kautko slavèjamu, kad esam Latvijā parsvarā sanemam tikai nosodijumu un negativus komentārus. Liekas, ka Latvijā par daudzām šādām tèmām cilvèkiem trūkst informācijas un daudzi ir iesikstejuši savos veclaicigajos uzskatos, piemèram daudzi uzskata, ka nevar atteikties no galjas, jo to èd visi un tas esot latviešu tautas dabā jau kopš laiku laikiem. Man ir liels prieks par šo rakstu, ka vismaz kāds cenšas apgaismot pārèjos un varbūt kādam liks aizdomaties. emotion
4 0 atbildēt

Es nezinu, vai raksta autors pats ir mērījis sev hemoglobīna līmeni, bet es zinu, ka veģetāriešiem un vegāniem hemoglobīna līmenis bieži ir zem normas robežām. Es to zinu tādēļ, ka mana mamma strādā asinsdonoru centrā un pirms asins nodošanas mērahemoglobīna līmeni donoriem. Pēc viņas teiktā viņa spēj noteikt kurš cilvēks ir veģetārietis ar apmēram 80% precizitāti pēc hemoglobīna līmeņa vien (un ārējā izskata, jo biežāk tās ir tievas, jaunas meitenes). Ir pat gadījies tik zems līmenis, ka viņa brīnījās kā tā meitene vēl turējās uz kājām neģībstot.

3 0 atbildēt

 

Atļaušos atkārtoties: Ja tev ir nospļauties par dabu un dzīvniekiem, tad tā arī pasaki un turpini ēst ko ēd, bet nerunā muļķības - Gaļa NAV neaizvietojama pārtika. Ja tu painteresētos par to, palasītu pētījumus tu to zinātu.   

3 0 atbildēt
Tev ir kaut mzākā nojausma kā visas noderīgās lietas nonāk brokastu pārslās? Tik pat veselīgi cilvēki guļ gadiem komā pie sistēmas ar visiem vitamīniem un taukskābēm, bet vai uz to vajag tiekties?
2 0 atbildēt

Jautājums autoram.Kā tu uzņem omega 3?

1 0 atbildēt

būt par vegānu ir ļoti ļoti dārgi emotion

Un tagad tāda pārtika, ka vispār nezini ko ēst un ko neēst, es uzskatu, ka veselīgāk tomēr ir pašam mājās gatavot, nevis pirkt jau gatavu.

1 0 atbildēt

 

Paga, paga. Es nesaku ka vegānismam nav nekādas saistības ar dažādiem neveselīgajiem ieradumiem.  Es rakstu: "vegānu diēta pati par sevi nenozīmē veselīgu dzīvesveidu. "

1. Runa iet par diētu nevis dzīvesveidu, 2. Ir pilns vegānu kas neinformētības pēc sabojā savu veselību neuzņemot vajadzīgās uzturvielas.  Es vienkārši esmu reāls - visi vegāni nevadās pēc vienas ideoloģijas. Katram ir savi iemesli kas viņus piesaista.  Mani vairāk fascinē cilvēki kuri domā ka visu Vegānismu var ielikt vienā rakstā. 

1 0 atbildēt

 

ļoti apšaubu, esmu lasījis dažādus pētījumus. 

0 0 atbildēt

 

Ir daudz un dažādu avotu, vairums saka ka B12 pārdozēt nevar. Runājot par RI (RDI) Procentiem, tas vien tāds pusdzīva cilvēka rādītājs vien ir. Tev neradīsies veselības problemas pie 200 vai par 300%

0 0 atbildēt

 

Es nevienu nemudinu viņus dzert, bet B12 vitamīns tur ir. 

0 0 atbildēt

 

Es arī to visu mīlu, lai cik ironiski nebūtu, tikko ēdu makaronus ar Soyas sieru, garšo lieliski. Visam var atrast aizvietotājus. 

0 0 atbildēt

Man patīk dzīvnieki, it īpaši kažokzvēri. Un es ēdu arī augu valsts produktus.Bet, ja ieraugu pagatavotu vistu, kapēc ne? turklāt es jau nesitu dzīvniekus nost, bet tikai tos sagatavoju. P.S. un starp citu, viss ir dzīvs (molekulu līmenī). P.S.S. es esu visēdājs.

0 1 atbildēt
Augi,augļi un dārzeņi ir tik pat dzīvi kā dzīvnieki un Jūs nelieši-vegāni esiet nežēlīgi slepkavas, jo vienas govs/cūkas vietā "nokaujat" 100/1000 vienības dzīvās radības.
0 1 atbildēt
A es ēdu termiski apstrādātus, varfarbīgi nogalinātus dzīvnieku muskuļaudus un man garšo! emotion)))
2 5 atbildēt