local-stats-pixel fb-conv-api

Vai Dāvim Bertānam būtu jāpiedalās NBA ASG 3 punktu metienu konkursā?1

Latvijas basketbola fanam uz šo jautājumu visticamāk atbilde būs tikai 1, bet es pamēģināšu norobežoties no fana manī un paskatīšos uz to ar "NBA PR" veidotāja acīm.

NBA ASG, jeb NBA "Visu Zvaigžņu spēle" ir pavisam tuvu. Katra NBA "Zvaigžņu spēle" sastāv ne tikai no šīs spēles, bet arī mača starp jauniņajiem un otrgadniekiem, kā arī 2 konkursiem, kurus daļa līdzjutēju gaida vairāk kā pašu spēli - "Slam Dunk" jeb "Bumbas triecienu no augšas" un 3 punktu metienu konkursi. Atšķirībā no hokeja, kur konkursos parasti piedalās tie paši, kas spēlē lielo spēli, NBA "Zvaigžņu Spēlē" konkursos var piedalīties pavisam citi spēlētāji. Pateicoties ļoti solīdajam sniegumam latviešu un Sanantonio "Spurs" fani, labprāt šī konkursa dalībnieku vidū redzētu Dāvi "latviešu lāzeri" Bertānu.

Šajā dienā Sanantonio atbalstošais publicists Džabari Jangs publicējis tvītu, kurā norāda, ka Bertāns ir vēlējies piedalīties 3 punktu konkursā, bet saņēmis atteikumu, jo "izdarot" pārāk maz metienu. Interesanti, jo vismaz 2 uzaicinātie (Dirks Novickis un Sets Karijs) izdara vēl mazāk 3 punktu metienu, turklāt ar zemāku precizitāti (Dāvis Bertāns, šobrīd ir precīzākais 3 punktu izpildītājs visā NBA, realizējot 49,2% 3 punktu metienu un Sets Karijs ieņem otro vietu ar 48,1% realizēto tālmetienu, kamēr vācu veterāns Novickis tikai ar 28,6% precizitāti). Neiedziļinoties situācijā, gribētos teikt, ka NBA ir saspiedušies un apbižo latviešus. bet paskatīsimies šajā visā dziļāk.

3 punktu konkursos parasti piedalās astoņi basketbolisti. Ir atrodama informācija par to, ka uzaicināti jau iepriekš minētie Sets Karijs, Dirks Novickis, tāpat arī informācija ir par Demienu Lilardu, Badiju Hīldsu un Stefanu Kariju. Tātad teorētiski vēl ir 3 vietas, bet, visticamākais pie tām tiks vēl, kāds no Goldensteitas "Warriors", kāds Hjūstonas pārstāvis un vai nu, kāds Šarlotes "Hornets" pārstāvis (tieši Šarlotē norisināsies "Zvaigžņu spēle" un tās konkursi) vai arī pagājušā gada 3 punktu konkursa uzvarētājs Devins Būkers. Jau nosauktos uzaicinātos var izskaidrot viegli. Brāļu Kariju duelis - vairākārtējs MVP Stefans pret brāli Setu, Dirks Novickis ir līgas zvaigzne, kas visticamāk aizvada pēdējo sezonu, Lilards un Hīlds - arī augsta līmeņa spēlētāji, kas aktīvi met 3 punktniekus. NBA ir sporta līga, kurā bizness spēli ietekmē visvairāk. Un šajā situācijā Dāvis nav ērtās pozīcijās. Viņš met pietiekami, lai viņu sauktu par labāko 3 punktu metēju, bet tāds šovs kā "Zvaigžņu Spēle" un tās konkursi vairāk ir vieta nevis labākajam, bet zināmākajam vai lielāko naudu atnesošajam. Dāvis ir kluss, mierīgs, neizceļās ar milzu atraktivitāti vai skandāliem, līdz ar to no biznesa viedokļa neinteresants dalībnieks, neskatoties uz ļoti augsto statistikas rādītāju. Ja Dāvim šis rādītājs būtu, esot arī visvairāk metienus izmetušajam sportistam, tad iespējas būtu lielākas. Amerikāņiem vajag stāstu, jo tas paver iespējas radīt interesi. Šeit paverās Dāvja iespēja ieņemt, kādu no atlikušajām 3 vietām (uzreiz saku, ja esmu palaidis garām pilnu astotnieku, sorry, runāju no info, ko esmu pratis atrast) -viņam ir labs "from zero to hero" stāsts, ko "iebarot amerikāņiem" vai precīzāk NBA faniem.

Tie, kas labāk zina par Dāvja karjeru un laiku pirms tās, zina, ka Dāvim sarežģījumu nav trūcis. Dāvis nelaimes gadījuma pazaudēja pirkstu, pēc tam ir 2 reizes sarāvis krusteniskās saites - trauma, kas daudziem izbeidz karjeru. Dāvim tā nav traucējusi nokļūt NBA un kļūt par labu "role-player". Tieši ar šo stāstu Dāvi var iebarot kā interesi radošu, tādam pasākumam kā "Zvaigžņu spēle." "Džeks no mazas valstiņas, kam vismaz 3 reizes dzīvē būtu bijis jāmet miers basim, ticis pāri grūtībām un tagad ir precīzākais trīnīšu metējs NBA. Ko viņš spēs pret aizejošo Novicki un monstru Stefanu Kariju?" Ja tam pieiet šādi - Dāvim ir vieta šajā pasākumā. Bet ja piemirst šo stāstu un uz Dāvi skatās tikai kā uz labu metēju - tad jāgaida cits gads vai cits pasākums, jo šis pasākums ir biznesam un biznesā ne vienmēr vajag labāko. Šādā gadījumā Dāvim daudz labāk būtu pauzi izmantot atpūtai ar nesen dzimušo bērniņu. Lai nu kā būs, lai veicās Dāvim!

 
33 0 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 1

0/2000

nu tiešām vienalga piedalās viņš tur vai nē . . .

0 0 atbildēt