local-stats-pixel fb-conv-api

Strīdoties lēnāk sadzīst brūces0

8 1

Pēc pamatīga strīdiņa ar savu otro pusīti, lai dziedētu emocionālās traumas, ir nepieciešams kāds laiciņš.

Tomēr, kā izrādās, arī fiziskie ievainojumi pēc nopietniem ķīviņiem dzīst lēnāk.

Zinātnieki atklājuši, ka 30 minūšu ilgs strīds ar mīļoto cilvēku var aizkavēt organisma spēju atjaunoties pat par veselu dienu. Savukārt pāriem, kuru kopdzīvē nesaskaņas ņem virsroku, ievainojumu dzīšana notiek vēl ilgāk.

Ņemot vērā šo faktu, slimnīcās pacientiem, kuriem gaidāma operācija, varētu veikt psiholoģiskos testus, lai noteiktu, cik ilgi viņiem piemērojams gultas režīms.

Viens no imūnsistēmas pamatelementiem ir citokīni, kas veicina brūču dzīšanu. Taču, ja to līmenis asinīs ir pārāk augsts, tie var izraisīt iekaisumus, kas saistīti ar artrītu, diabētu, vēzi, sirdslēkmēm, saka pētnieki.

Zinātnieki pētīja 42 pārus, kas laulībā nodzīvojuši vidēji 12 gadus. Viņiem viegli tika savainota roka. Pārus palūdza pozitīvi noskaņotā sarunā pastāstīt par īpašībām, kuras viņi vēlētos viens otrā mainīt.

Otrajā vizītē, kas notika pēc diviem mēnešiem, tika veikts atkārtots tests. Taču šoreiz pāriem bija jādiskutē par lietām, kuras izraisa domstarpības, tādējādi sakāpinot emocijas.

Otrajā reizē brūces dzija vienu dienu ilgāk, savukārt tiem pāriem, kuru diskusijas izvērtās naidīgas, ievainojumi dzija vēl par 40% lēnāk.

8 1 0 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 0

0/2000