Daudziem no mums ļoti patīk mikroviļņu krāsnis, jo tās ir ļoti vienkāršas, ērtas un parocīgas, ja nepieciešams ātri uzsildīt vai pagatavot kādu ēdienu.
Mikroviļņu krāsns ASV ir pazīstama jau vairāk nekā 30 gadus. Taču mēs šodien nolēmām noskaidrot atbildi uz jautājumu, vai mikroviļņu krāsns ir veselīga ēdiena pagatavošanai. Diemžēl atbilde uz šo jautājumu ir “nē!”
Mikroviļņu krāsnis izdala jonizējošu starojumu. Šāds starojums izmaina atomu elektromagnētisko dabu vai jonizē tos. Tādā veidā tiek izmainītas šo atomu spējas reaģēt ar citiem atomiem un molekulām. Rentgena, gammas stari un kodolmedicīna ir vietas, kur tiek izmantoti jonizējošie starojumi. Mikroviļņu krāsnī uzsildītais ēdiens ir pilns ar augstas frekvences siltuma viļņiem, tādējādi radot draudus jūsu veselībai
Kā mikroviļņu krāsnīs tiek gatavoti ēdieni?
Mikroviļņu krāsns sildīšanas laikā atomi maina savu polaritāti, kā rezultāta tiek radīta berze, kas veicina ēdiena silšanu.
Kādēļ mikroviļņu krāsnis ir kaitīgas?
Eksperti apgalvo, ka katrā mikroviļņu krāsnī atrodas 2 450 000 000 hercu. Pats briesmīgākais ir tas, ka cilvēka organismam kaitējumu var radīt vien 10 herci, tādēļ nekad neatrodieties blakus darbībā esošai mikroviļņu krāsnij. Jūs nemanīsiet, kā organismam tiek kaitēts, līdz tas jau būs izdarīts.
Ko mikroviļņu krāsns var nodarīt mūsu organismam?
Tās var izraisīt iedzimtus defektus.
Izraisa vēzi, kataraktu.
Novājina imūnsistēmu.
Samazina organisma spējas pretoties vīrusu un baktēriju infekcijām, novedot pie daudz smagākām saslimšanām.
Ko mikroviļņu krāsns nodara mūsu ēdienam?
Tā izjauc ķīmiskās un molekulārās saites. Daudzi eksperti apgalvo, ka mikroviļņu krāsns iznīcina pārtikā esošās barības vielas.
Mikroviļņu krāsns iedarbībā ēdienam tiek izjauktas un deformētas molekulas, izveidojot bīstamus radioaktīvus savienojumus.
Mikroviļņu krāsnī uzsildīts krūts piens zaudē 96% antivielu.
Ar krūti barojamu bērnu ēdienu maisījumu sastāvs pilnībā izmainās, radot imunoloģiskos traucējumus.
1992. gadā tika pētīta to cilvēku veselība, kuri ēda mikroviļņu krāsnī pagatavotus dārzeņus. Tika iegūti šādi rezultāti:
Ātri palielinājās holesterīna līmenis.
Hemoglobīna līmeņa samazināšanās izraisīja anēmiju.
Samazinājās balto asinsķermenīšu daudzums asinīs.
Vai arī palielinājās leikocītu daudzums, liecinot par organisma iekaisumu.
Mikroviļņu krāsns lietošana
Jums ir jāzina, ka pat tad, ja mikroviļņu krāsns ir pilnīgi hermētiska, jūs tik un tā esat pakļauti elektromagnētiskā lauka iedarbībai. Starojums spēj nokļūt cilvēka organismā (tieši tādēļ šādi paši starojumi tiek izmantoti rentgenu laikā) un izraisīt nopietnus kaitējumus. Stāvot 10 cm attālumā no mikroviļņu krāsns gatavošanas laikā esat pakļauti 100 – 500 mg, bet nepilna metra attālumā vidēji 1 – 35 mg.
Lai arī mirkoviļņu krāsns ir daudz izdevīgāka un ērtāka par parasto, jūs riskējat dārgi samaksāt par to ar savas ģimenes veselību un labklājību.
.