local-stats-pixel

Sīpoli2

1919.gadā, kad gripa nogalināja 40 miljonus cilvēku, dzīvoja ārsts, kas apmeklēja vairākus fermerus, lai redzētu, vai viņš var viņiem palīdzēt uzveikt gripu. Ļoti daudz fermeri un viņu ģimenes bija saslimuši, un ļoti daudz no saslimušajiem nomira.

Tad ārsts savā ceļā sastapa kādu citu fermeri, kas viņu pārsteidza ar to, ka viņš un visa viņa ģimene bija ļoti veselīgi. Kad ārsts jautāja fermerim, ko viņš dara savādāk kā citi fermeri, viņa sieva atbildēja, ka katrā mājas istabā viņa ir nolikusi uz šķīvja nemizotu sīpolu. Ārsts neticēja tam, ka parasts sīpols var palīdzēt, tapēc viņš palūdza fermerim vienu sīpolu, no tiem, kas bija novietoti istabās, un palika zem mikroskopa - kur viņš ieraudzīja, ka sīpolā ir ļoti daudz gripas baktērijas. Tas acīmredzami bija absorbējis baktērijas saglabājot ģimenes veselību.

Kāda friziere stāsta - pāris gadus atpakaļ daudzi viņas darbinieki slimoja ar gripu, tāpat arī daudzi klienti. Nākošajā gadā viņa novietoja pāris bļodas ar sīpoliem savā salonā. Kā par pārsteigumu, neviens no viņas darbiniekiem tajā gadā nesaslima.

Kāda sieviete saslima ar pneimoniju, tad viņa uzgāja rakstu par sīpoliem - kas teica - jānogriež sīpolam abi gali un jāieliek sīpols tukšā burkā. Burka jānovieto pie slimā pacienta gultas uz nakti. Rakstā tika teikts, ka no rīta sīpols būšot melns dēļ baktērijām, ko tas absorbē. Sieviete šo metodi izmēģināja, un tiešām, nākamajā dienā sīpols bija melns, bet viņa jutās jau daudz labāk.

Nereti mēs mokamies ar vēdergraizēm un nezinam, kas tās izraisījis. Pilnīgi iespējams, ka tas ir sīpols, kas pārāk ilgi atradies istabā sagriezts. Tapēc labāk sīpolus turēt noslēgtā vidē, un nekādā gadījumā neatstāt sīpolu pārpalikumus nākamajai dienai, jo pārpalikušie sīpoli ir saindējoši! Kā stāsta kāds pārtikas eksperts. Vienmēr, kad ir gadījumi ar pārtikas saindēšanos, pirmais, ko pajautāt ir - kad pacients pēdējo reizi ēda sīpolus un no kurienes viņi bija. (kartupeļu salātos? - vislielākā iespēja saindēties. Ja nesaindēsies ar sīpolu, tad saindēsies ar kartupeli, ja vien salātiem nav klāt paštaisītā majonēze, kas arī var izsaukt saindēšanos. Abi divi - gan sīpoli, gan kartupeļi kartupeļu salātos piesaistīs un audzēs baktērijas ātrāk kā jebkura veikalā pirktā majonēze būs sākusi bojāties)

Sīpoli ir kā milzīgs magnēts baktērijām. jo īpaši, necepti sīpoli. Tapēc nekad neatstājiet sīpolu pārpalikumus, pat labi iepakoti tie būs pilni ar baktērijām. Protams, ja jūs paņemsiet pārpalikušos sīpolus nākamajā dienā, kārtīgi sacepsiet un tad lietosiet - visticamāk viss būs kārtībā, bet ja jūs šos sīpolus lietosiet svaigā veidā - jūs uzprasaties uz nepatikšanām.(protams viss atkarīgs no imunitātes stāvokļa arī)

Arī suņiem nekad nevajadzētu dot sīpolus, jo suņi nespēj tos pārstrādāt.

Ceru ka kādam šī informācija noderēs :)

29 2 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 2

0/2000

Gribētu redzēt kā sunim piespiestu ēst sīpolu :D

Sasodīts, man regulāri paliek pāri puse no sīpola!

1 0 atbildēt

Slava sīpoliem!

1 0 atbildēt