local-stats-pixel fb-conv-api

Purple Jesus - Adrians Pītersons13

55 0

Tā kā esmu amerikāņu futbola fans un sporta kopumā atbalstītājs, tad nolēmu ievietot rakstu par vienu no, manuprāt, pašlaik pasaules labākajiem atlētiem - NFL komandas Minesotas "Vikings" pussargu (RB), Adrianu Pītersonu.

Adrian Lewis Peterson - dzimis 1985. gada 21. martā, Teksasas štata Palestīnā, ASV.

Ar amerikāņu futbolu aizrāvies kopš septiņu gadu vecuma, kad piedalījās dažāda vecuma komandās. Vēlāk, pievienojās vidusskolas futbola vienībai, bet pēc videnes absolvēšanas, lai arī par viņu interesējās visas valsts labākās augstskolu futbola programmas, pievienojās Oklahomas augstskolas "Sooners" komandai.

 

Savā koledžas futbolista karjeras laikā Pītersons sevi pierādīja kā vienu no valsts labākajiem futbolistiem, jo tika nominēts prestižajai Heismana balvai (pasniedz labākajam NCAA futbolistam), kā arī citām balvām. Līdz, beigu beigās, "Sports Illustrated" viņu iekļāva desmitgades (2000.-2009.) NCAA labāko futbolistu simboliskajā komandā.

 

Karjeru Nacionālajā futbola līgā Adrians Pītersons sāka (un vēl aizvien turpina) Minesotas "Vikings" komandā, kura 2007. gada draftā viņu izvēlējās ar kopājo 7. numuru. Aizvadītajās trijās sezonās "Purpura Jēzus" (Pītersona iesauka - aut.) pie profiem arī neapjuka, jo trīs reizes ir iekļauts "Pro Bowl" (analgs "All-Stars") komandā, 2008. gadā tika atzīts par Zvaigžņu spēles labāko spēlētāju, 2007 - par labāko debitantu, kā arī saņēmis labākā jardu "izsitēja" titulus un trīs reizes iekļauts NFL pēcssezonas simboliskajā izlasē.

 

Interesanti, ka 2007. gadā, kad Pītersons mēģināja iekļūt NFL un tādēļ viņam bija jāveic dažādi testi un vingrinājumi, tad noskaidrojās, ka pie auguma 183 cm un svara 98.5 kg viņa vertikālais leciens ir 97.79 cm, 36.5 metrus (40 jardus) viņš noskrien 4.4 sekundēs (no augstā starta, pa zāli, futbola bučos), bet maksimālais svars ar kuru viņš var veikt pietupiena vingrinājumus ar svaru stieni ir aptuveni 245 kg (!!!).  

Par šādiem rādītājiem svaru zālē un arī uz laukuma kādam varētu likties, ka "All Day" (cita Pītersona iesauka - aut.) saņem milzu naudu... . Nekā! Aizvadītajā sezonā Adrians Pītersons pamatalgā saņēma vien 760 330 ASV dolārus. Tiesa, jāpiebilst, ka šāda alga ir skaidrojama ar to, ka viņš vēl aizvien spēlē pamatojoties uz debitanta līgumu, kuru spēlētājs 2007. gadā noslēdza uz sešām sezonām par kopējo summu 40.5 miljoni ASV dolāru. 



55 0 13 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 13

0/2000

FUMBLE!!!!

0 0 atbildēt

taads bicis, psc ;D

0 0 atbildēt

jopt

0 0 atbildēt

2. bilde jopcik kādi bicepsi :D man oficiāli skauž

0 0 atbildēt

Man viņš ļoti patīk kā spēlētājs, bet šitie viņam par daudz sanāk!

 

http://www.youtube.com/watch?v=7WWmIIfMcys

0 0 atbildēt

Visu neizlasīju, neesmu šī sporta veida cienītāja (lai gan nenoliegšu šī sporta veida atlētu pievilcību), bet "+" ielikšu jau vien par to, ka tajās rindkopās, kuras tomēr izlasīju, priecēja, ka visa interpunkcija ir prefekti pareiza. Prieks par to, ka ir vēl ir klāt nācis cilvēks, kurš pārvalda latviešu (ceru,ka dzimto) valodu!

0 0 atbildēt

MataHari - un ja nav dzimtā? :D:D ķip kaut kas slikts, ja viņš ir krievs, bet prot labi latviešu valodu?

0 0 atbildēt

Vesaliigs puika !!!!! emotion

0 0 atbildēt

neko sev tā lieciens čalim. O.o

0 0 atbildēt

kas pa bicuhu emotion

0 0 atbildēt

normaals muskuls...emotion

0 0 atbildēt

iespaidiigs vecis :)

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt