local-stats-pixel fb-conv-api

Piens=veselība. Vai tiešām?71

500 16

Esmu pārliecināts ka bērnībā visi tikām mācīti vienādi:"Dzer pienu, lai kauli aug spēcīgi un veselīgi." Nav nekāds noslēpums, ka viss šis galvenokārt nāk no ASV kampaņas "Got Milk" kur aktieri un sabiedrībā zināmi cilvēki pārdeva savas sejas itkā labam nolūkam, bet paskatīsimies cik labi viss ir sanācis un vai piena produkti nav kārtējais iemesls, kas piebaro cilvēku ar pārtiku, kas ir bagāta ar dzīvnieku valsts proteīnu, piesātinātajiem taukiem, holesterīnu, kalorijam un atstāj bez šķiedrvielām un lieko svaru.

Pieņemu, ka saņemšu vēl vairāk heiterus, kā iepriekš, jo šis jau būs provakatīvs ne tikai gaļēdājam, bet arī veģetāriešiem.

500 16 71 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 71

0/2000

Likās ka būs noderigs raksts, bet tiekot līdz otrajai daļai, sapratu ka šī ir kāda no debīlajām vegānisma reklāmām.

23 3 atbildēt
Skābpiena produkti ir ok.Kefīrs,paniņas.rūgušpiens.
12 0 atbildēt

Esmu tipiskai Darvina teorijas piekritējs.Ja pieņem,ka teorija ir pareiza,tad mūsu senči milj.gadu bāza mutē visu,kas nespēja aizmukt.Līdz ar to piekrītu,ka piens nevarētu būt īpaši bieži sastopams senču maltītēs.Par gaļu gan nepiekrītu.Desas un visādas ķimikālijas,kuras stumj gaļas produktos nevar būt īpaši veselīgas,bet pati gaļa diez vai ir īpaši kaitīga

11 0 atbildēt

Pirmkaart, nesapratu, kas ir domaats ar sho:

Govis, kas tiek barotas neizdzīvo no mīlestības... (c)

Otrkaart, shajaa teikumaa:

kas paskaidro kāpēc valstīs ar lielu piena patērīņu ir arī auksta statistika ar osteoprozes gadījumiem (c)

jaaprecizee, cik auKsta statistika? 0 graadu? Vai -20? Vai muuzjiigais sasalums? Cik tad auKsta?

Treshkaart: jautaajums: ko pats raksta autors lieto uzturaa? Ja var paluugt, luudzu preciizi no dzimshanas liidz shodienai pa etapiem.

9 2 atbildēt

''Drīz arī Latvijā lauksaimnieki būs spiesti izmantot Factory Farm metodes lai gūtu peļņu. ''Man gan šķiet, ka mūsu bāleliņi, ks pie varas, vienkārši aizslēgs to ciet, tāpat kā cukurfabriku.Un tad mums būs jāimportē piens.Bet nu nenovirzīsimies no tēmas.Tātad ko es gribēju teikt:Wow, pirmo reizi esmu redzējis šādu rakstu, bet par pienu varētu būt garāka saruna.Kā jau tu pieminēji rakstā, ''Piens pēc dabas ir atkarības izraisošs, lai bērns tiektos pie mātes krūts lai dabūtu nākošo devu ar uzturvielām lai organisms spētu augt. ''Man pašam ir tāds grēks, mazliet paskaitot, dienā es izdzeru vismaz divas glāzes piena.Just sayin'.Un katram (vienalga cilvēkam, dzīvniekam, putnam, utt.)ir tiesības nodzīvot savu dzīvi kaut cik normāli.

7 0 atbildēt

Kautgan par to WHO skandalozo ziņojumu, izrādās, 7 cilvēki nobalsoja pret.Parasti pret ir tikai 1 vai 2 cilvēki.Ar liek padomāt.

4 0 atbildēt

Gribu paskaidrot, ka neesmu ne viena, ne otra pusē.Es mēģinu savos uzskatos ieturēt neitralitāti.Ar to gan kā ir, tā ir, bet mēģinu.

4 0 atbildēt

Kautkā pie irsas, kad tev ir pie irsas emotion 

3 0 atbildēt
Man vienalga!!! Man garsho piens!
4 2 atbildēt

Bezsakars - Tā ir plika filozofēšana. Dzīvnieks nedrīkstētu būt cilvēka īpašums. 

2 0 atbildēt

No kādas planētas tu esi  nokritis? Govs ir tieši tāds pats zīdītājs kā kaķis, suns vai cilvēks. Atsevišķi sugas indivīdi var būt ar traumētu hormonālo sistēmu un psihi, bet govs nav nekāds maģisks dzīvnieks kas dod pienu cilvēkam. 

1 0 atbildēt

Nav svarīgi cik labi kopta govs  - pienā vienmēr būs dzīvnieku proteīns, piesātninātie tauki un holesterīns. 

kāds vēl vegānais šņabis un alus...? wtf? ;D 

1 0 atbildēt

5.punkts par ūdens daudzumu ir kaut kas safleitēts un nepareizs, jo tik daudz litri ir 100 000kubi, kas ir puslatvijas ūdens patēriņš dienā, tas ir, Latvijas divi miljoni iedzīvotāji dienā patērē 200 000 kubus jeb 200 000 000 litrus ūdeni. PIe tam, govs tilpums ir 1 kubu, tad sanāk, ka dienā 700 lopi katrs izdzer 1000 kubus (tūkstoti savu tilpumu ūdeni), un pārējie 300 kubi aiziet uz katru govi kā mazgājamais līdzeklis? 

Un es iedomājos to sūkņu jaudu - 100 000 kubus vienā dienā var pārpumpēt apmēram 5-6 sūkņi ar elektrisko jaudu 1000kW (pie nosacījuma, ka tie ir sinhronie dzinēji, kas sasniedzot abarotus rij mazāk elektrību), tātad, dienā 24x5x1000x0,14 = EUR 16 800,00.

No 700 govīm varētu dabūt laukā apmēram 14000 - 16000 litrus pienu, tātad, piena pašizmaksa tikai pa elektrību būtu EUR 1,00 par litru. nerēķinot paiku, iekārtas, utt.     

2 1 atbildēt
Žēl ka nepieminēji veikala "pienu" emotion
1 0 atbildēt

Govis jau tiek izvarotas - mākslīgā apaugļošana. 

1 0 atbildēt

Tas viss ir cilvēkam? Smieklīgi. Šī pasaule ir arī mājas pārējiem dzīvniekiem. 

1 0 atbildēt

Tātad pateikšu uzreiz būs garš komentārs.

Tēma nr.1 

Kas pie desasluņķa nu kāpēc ir daži sieri (ezkins un bucllc4) kas piekasās par gramatiku. Tikai 3 dienas nebiju redzējis komentāru kur nebūtu apspriesta gramatika.

tēma nr2

Nu tie lūzumi par kuriem tu teici paskaidro kādā veidā tur piens ir vainīgs? Piens jau nepaņēma beisbola nūju un negāja dauzīt cilvēkus. Reāli to nevar skaitīt jo lielākoties cilvēks tīši vai netīši salauž kaulus. Piemēram, ja es nokrītu no koka salaužu roku, kur tu tur redzi piena vainu? Tā ir mana vaina jo es kāpu kokā

Diabēts hmm... ko gan varētu šeit teikt varam salīdzināt slaveno margarīnu kur iekšā ir palmu tauki un vienkāršo sviestu govs piens. Zinot ka šie produkti satur holesterīnu un zinot bioloģiju es varu teikt šādi Augu tauki kā palmu eļļa ir neveselīga, tā izšķīst tikai pie 38 grādiem jeb kad tu esi saslimis bet tikmēr tā ceļo pa tavu organismu. Sviests ir veselīgs un labs produkts. Par veselību lielākoties viņš ir labāks nekā margarīns. 

Labi nedrīkst dzert govs, kazas pienu. Ko tad dzeram sojas pienu kas nu nemaz nebūtu pat labāks par govs pienu, jo lai izaudzētu sojas pupiņas lielie biznesmeņi liek minerāl mēslus + uzrodas insekti (apsmidzina ar pesticīdiem) tālāk visu to augs uzsūc un viss jauki aiziet uz pākstīm pupiņās. Tu saproti ka tie pesticīdi nonāk tejā visiem ārstiem un dietologiem teiktajā "sojas piena labumā"?

Uz vienu komentāru tu atbildēji ka nedrīkst dzert arī skābpiena produktus. Kas sanāk ar tām slavenajām bifidobaktērijām, tās ir tikai jogurtos un piena produktos, jogurts arī ir piena produkts.

Godīgi teikšu tā ja mēs tiešām klausītu ārstiem un visiem tiem dietologiem tad mēs nedrīkstētu ēst NEKO jo viens saka ka rupjmaize ir slikta cits ūdens ir slikts nākamais vēl un vēl. Tagad es mierīgi tev saku neklausies ko tie ārsti saka jo viņiem rūp nauda un kurš gan var likt tev mainīt tavu dzīvi. Ja negribi neēd ja gribi ēd mēs dzīvojam lai baudītu un būtu laimīgi, nevis lai klausītos ko ārsti un dietologi mums saka lai daram un censtos iebaidīt ar pārtiku. Tā ir mūsu dzīve ja kādam nepatīk ko tu vai es ēdu lai tad viņi iet iekostdesā. 

2 1 atbildēt

Pienu nedzeru,gaļu ēdu un visu citu,kas ienāk prātā - arī. Kāpēc? Jo tā gribās! Un viss cits ir mazsvarīgs. Katram ir iespēja nodzīvot savu dzīvi tā,kā viņs to vēlas.

1 0 atbildēt

 

Mana kļūda, izlaboju, atvainojos. Brīnums kā ātrāk neviens to nesāka man acīs bāzt emotion Rakstu nedaudz sasteidzu... 

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt