local-stats-pixel fb-conv-api

Pieaug jauniešu atkarība no mobilā telefona17

Mobilie telefoni līdz ar tehnoloģiskās attīstības ritumu ir kļuvuši par kaut ko daudz vairāk nekā vienkārši telefonu. Šīs ierīces ir gandrīz katram, ko mēs ikdienā satiekam, un tādēļ varbūt nemaz nav jābrīnās, ka cilvēki sāk kļūt neglābjami atkarīgi no tām.

433 0 17 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 17

0/2000
Televizors, pārtika, darbs, mīlestība arī medikamenti utt. arī var raisīt pieradumu, atkarību. Es personīgi diezgan saudz stundas dienā pavadu pie interneta (informācijas gūšanai, izklaidēm), taču man personīgi kā man liekas atkarība no tā nav, jo es varu bez tā telefona vai datora mierīgi iztikt. Ir cilvēki kam piemēram tie paši smēķi izraisa atkarību un ir tādi kam neizraisa. Manuprāt tās visas ir psiholoģiska rakstura problēmas, kuras varētu atrisināt ar psihologa palīdzību.
12 0 atbildēt

Ko tur brīnīties? Tehnoloģijas drīz būs ar vienādības zīmi, mūsu planētas unikālajiem iemītniekiem - cilvēkiem. 

21.gs visu ir paveicies mūsu vietā, tagad varam justies lepni, jo pirksti mums ir garāki un kakli šķībāki, kā mūsu priekšgādējiem. 

12 0 atbildēt
Es esmu atkarīgs. Ko darīt???
11 0 atbildēt

Spoki.lv arī izraisa atkarību emotion

9 3 atbildēt
Atkarība jau nav mobīlajā, bat gan aplikācijās kuras lieto, daudziem ir ļoti svarīgi dalīties ar kādu informāciju/foto un ik pa pāris sekundēm skatīties cik like un komentāri ir savākti.
5 0 atbildēt
raksts par mani...es zinu ka man ir problema-telefons
3 1 atbildēt

 

Vēl ir jāveic padziļinātāki pētījumi, lai noskaidrotu, kādi faktori visbiežāk noved cilvēku līdz atkarībai no tehnoloģijām.   Kādi vēl pētījumi? Jauns info - dopamīna deva, laiks sejasgrāmatā - dopamīna deva, achievments spēlē - dopamīna deva. Ja apkārt ir sūds, tad patīkami atrasties tādā atalgojošā vidē, vienīgais risinājums problēmai ir problēmas apzināšanās, tad savas vides sakārtošana un jaunu dopamīna atalgojuma izstrāde, piemēram, sports. Problēmu vairumā gadījumu apzinās tikai gudri cilvēki, pārējie dārzeņi, bet lai paliek dārzeņi, mazāka konkurence izsisties dzīvē. Bēdīgākais jau liekas sociālais aspekts, kad meitenes mūsdienās tupa gaida, kad kaut ko interesantu pateiksi un nespēj uzturēt normālu sarunu.
2 0 atbildēt
Tikai nevajag arī,kad parādījās 3310, 3210 tāpat kam tie bija, viņi bija atkarīgi. Tikai atšķirība tā, ka tajos laikos retais to varēja atļauties iegādāties,tagat tas viss ir vienkāršāk pat pa 30 eiram var dabūt laizāmo telefonu ar kuru vari sērfot netā un darīt visu nepieciešamo.
2 0 atbildēt

raksts par manu māsu

1 0 atbildēt

Izdomā te visādus aifonus un tačškrīnsūdus un tad brīnās!!! Nemaz neko labāku par 3310 nevajadzēja tirgū laist tad nebūtu šādas problēmas... Tad telefonu izmantotu paradzētajam mērķim un būtu oki!!!

3 2 atbildēt
Bļaaa esmu atkarīga.
1 0 atbildēt
Man bija tā ka biju atkarīga no WhatsApp, Facebook, Instagram un citiem soc.tīkliem, bet vienreiz saņēmos un izdzēsu visus atkarības radītājus. Pagāja laiks atkal viss bija ok un sāku atkal šīs aplikācijas un atkarība bija gaisusi...
1 0 atbildēt
aaaaaaa esu atkariiiiiiixxx :0
1 0 atbildēt
😄
0 0 atbildēt

man telefons ir kam? 

spēlēm - 30%

youtube - 20%

spoki - 15%

9gag - 10%

kamera - 10%

mūzika - 10%

zvani/sms - 5%

+ ja kaut ko sameklēt googlē. u.c. lietas.

piekāst facebook, man ir graudiem.lb jau vairāk kā 10 gadus. twitter galīgi nav vajadzīgs. 

ā, un izmantoju dienā vidēji 5 stundas, dažreiz pat ne stundu, citrreiz 8 stundas. 

2 3 atbildēt