local-stats-pixel fb-conv-api

Nezināmais sportā4

24 0

Nezināmais sportā

Sports ir ne tikai veids kā uzlabot savu veselību. Sports virzās uz priekšu. Katru gadu tiek parādīti jauni vai veci sporta veidi. Katru gadu televizoru ekrānos parādās jauni varoņi, kurus mēs turpināmies nemitīgi vērot. Katru gadu tiek noteikti vai pārspēti jauni rekordi. Protams, dažreiz mēs redzam smieklīgas un neveiklas situācijas no sportistu dzīves, taču šīs atmiņas mūsu atmiņā būs patīkami siltas. Daži nedzirdēti, bet interesanti fakti par un ap sportu.


Tikai daži cilvēki zina, bet maksimālais lidojuma ātrums badmintonā var sasniegt pat 270 kilometru stundā.









Spēlējot boulingu, nav vajadzība mest spēcīgi bumbu. Ķegļiem pietiek piedurties ar nelielu spēku, kad ķeglis pats pēc inerces un svara apgāžas.






Vidēji futbola spēlē, futbolists noskrien 11 km, taču visas savas karjeras laikā var noskriet pat līdz 300 000 km.









Pazīstams visā pasaulē, basketbolists Shakil O Neil visas savas basketbola karjeras laikā ieguva aptuveni 30 000 punktus, taču tikai vienu reizi savā dzīvē viņš varēja iemest grozā no tālmetiena līnijas.







Kad 1992.gada olimpisko spēļu laikā basketbolistu komandai piešķīra zelta medaļas, Maikls Džordans stāvēja ar sev apliktu karogu. Šī rīcība nebija domāta, lai rādītu patriotismu, bet gan tāpēc, ka tajā laikā Džordanam bija kontrakts ar „NIKE” firmu, bet apģērbs bija no „REEBOK” firmas.






Lībijas spēlētājs Suleimans Ali Našhnuns tiek uzskatīts par garāko basketbolistu vēsturē. Viņa augums ir 2,45 metri. Bet par šodienas visgarāko cilvēku tiek uzskatīts Sudānas basketbolists Manute Bol, ku ra garums ir 231 cm.








Mistika ir diezgan reti sastopama parādība sporta derībās, taču joprojām pastāv viens ārkārtējs gadījums, kam jāpievērš īpaša uzmanība. Vienkāršs darbinieks - Mick Gibbs ieguva 800 tūkstošus dolāru, liekot tikai 50 centus. Jaunais vīrietis uzreiz uzminēja 15 precīzus rezultātus vienā reizē.
2016. gada Rio Olimpiskajās spēlēs, zelta medaļas svēra 500 gramus. Tā sastāvēja no 92,5% sudraba, 6,16 vara un tikai 1,34 zelta, kas tika izmantots tikai pārklāšanai. Tādējādi katram Rio zelta medaļniekam bija 6,7 ​​grami 24 karātu zelta. Zelta medaļas cena: 600 dolāri, sudraba – 325 dolāri, bet bronzas – 3 dolāri.






Stenlija kausa ieguvējiem tiek piešķirta kausa kopija, un oriģināls tiek turēts Toronto salas hokeja zālē.






Toms Upe BA Turība

24 0 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 4

0/2000

Ir jau labi, bet bildītes baigi pietrūkst emotion 

2 0 atbildēt

 emotion 

1 0 atbildēt

 emotion 

1 0 atbildēt