local-stats-pixel fb-conv-api

Latvijas florbolisti sakauj igauņus6

31 1

Šodien pasaules florbola čempionāta spēlē par 5.-8. vietu Latvijas florbola izlase ar 8:1 sakāva Igauniju. Latvijas izlase aizvadīja savu labāko spēli čempionātā - droša aizsardzība, rezultatīvs uzbrukums un izcils Guntis Bundzenieks vārtos! Igauņiem tā arī nebija iespēja aizķerties spēlē. Rīt cīņā par piekto vietu latvieši tiksies ar Krievijas - Norvēģijas pāra uzvarētāju.

Baltijas dueli ar diviem ātriem vārtiem sāka Latvijas florbolisti. Ceturtajā sekundē (!) pirmo Ata Blinda metienu no vārtu priekšas nespēja tvert Igaunijas vārtsargs Jarko Sāstamoinens, savukārt pusminūti vēlāk ātro uzbrukumu pēc Laiviņa piespēles rezultatīvi pabeidza Kostusevs. Turpinājumā spēle izlīdzinājās, neliels pārsvars bumbinās kontrolē igauņiem, taču pie bīstamiem metieniem viņiem trešdaļas pirmajā pusē tā arī tikt neizdevās.
Spēle igauņiem labvēlīgā gultnē nonāca trešdaļas vidusdaļā, kad mūsu vārtu priekšā burzmā tiesneši saskatīja pārkāpumu Andra Malkava darbībās. Tūliņ pat gan Jānis Jansons divreiz pamanījās aizskriet viens pret vienu, taču diemžēl nesekmīgi. Pēc minūtes nervi neiztur arī Atim Blindam, kurš uz divām inūtēm tika nosēdināts blakus Malkavam un ātri vien Kristians Talme atklāja rezultātu arī igauņiem. Nu daudz aktīvāki kļuva igauņi, taču epizodiski ļoti bīstami pretuzbrukumi padevās arī latviešiem. Lielisks mūsējo vārtos bija Guntis Bundzenieks, trešdaļā vairākkārt glābjot Latviju no vārtu zaudējuma.

Latvija izlīdzina spēli un palielina vadību
Otro trešdaļu Īro Parviainena vadītā Latvijas izlase sāka stabili un igauņiem pārņemt spēles kontroli neļāva. Spīdēt turpināja pirmā maiņa. Tieši tā trešdaļas sestajā minūtē izkārto trešo vārtu guvumu. Pēc Andra Malkava piespēles no stūra, pie vārtiem veiklāts izrādās Jānis Jansons. Pēc četrām minūtēm vārtu gūšanas godu atkal pārņēma otrā maiņa. Mūsu otrs aizsardzības bombardieris ar spēcīgu metienu un rikošetu panāca jau sirdi nomierinošo 4:1. Ar momentu realizāciju nesekmējās arī igauņiem, kuriem epizodiski patraucēja veiksmes trūkums un Gunta Bundzenieka lieliskā spēle.

Latvieši noformē igauņiem sakāvi

Pēdējā trešdaļā Latvijas florbolisti turpināja uzņemto kursu, pārliecinoši darbojoties visās pozīcijās. Trešdaļas sākumā izturētajam mazakumam sekoja lielais vairākums 5 pret 3. Lai arī Romāns Pass paspēja atgriezties laukumā, tūliņ pat Sāstamoinena vārtos piekto bumbiņu raidīja Oskars Fīrmanis. Turpmāko pāris minūšu laikā Blinds un Jansons pēc Juškēviča piespēlēm uzstādīja 7:1, savukārt trīs minūtes pirms spēles beigām Jānis Jansons noformē sev hattrick un sagrāvi igauņiem - 8:1.

Jansonam arī spēles labākā spēlētāja tituls.

Jau rīt Latvijas izlase tepat Hartwall arēnā aizvadīs čempionāta pēdējo spēli. Cīņā par piekto vietu latvieši tiksies ar Krievijas - Norvēģijas pāra uzvarētāju.

Pasaules čempionāts florbolā, Helsinki
Spēle par 5.-8. vietu

Latvija - Igaunija 8:1 (2:1 2:0 4:0)
Metieni 18:27

31 1 6 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 6

0/2000

mans treneris 3 bildē Ainārs Juškēvičš! 

0 0 atbildēt

mans treneris 3. bildē Jānis Volajs ! (fōnā sēž  :D )

0 0 atbildēt

kura vieta ta musejiem ir?

0 0 atbildēt

kā igauņi tik tālu tika? un es domāju, ka viņi nedaudz bremzēti.

0 1 atbildēt