local-stats-pixel fb-conv-api

Kuru cīņas mākslu Tu izvēlies?42

188 4

Šī raksta mērķis ir sniegt ieskatu populārākajās cīņas mākslās, izvērtēt to stiprās un vājās puses un palīdzēt rast atbildi uz jautājumu "Kuru cīņas mākslu man labāk apgūt?"

Es pats esmu vairāk vai mazāk trenējies lielākajā daļā no šajā rakstā pieminētajām cīņas mākslām, tāpēc jūs nedrīkstat teikt, ka es pats par cīņas mākslām neko nesapratu, lai gan jau tagad es paredzu, ka daudz kam šajā rakstā sacītajam nepiekritīsiet :D

188 4 42 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 42

0/2000

Tā jau samērā raksts ir labs, bet varētu būt vēl daudzi cīņu veidi klāt :)  , vai nu uztaisi vēl turpinājumu šim rakstam emotion

8 0 atbildēt

Es nesaprotu, nekad savos 6 gados karatē neesmu redzējis, ka kāds lauztu dēlīšu, vien tad kad bija priekšnesums, vai kā to saukt. Karatē ir mākslas sports un ir skatāms, bet dzīvajā kautiņā neko nevarēs izdarīt, jo nu ar tiem visām stājām, sitieniem neko neizdarīsi, jo tie ir tikai skatam.

Sliktās puses: reāli neko neizdarīsi, ne aizsardzība un vēl jo mazāk uzbrukums nav labs reālā cīņā 

7 0 atbildēt

es css trenējos.emotion

10 5 atbildēt
Diez gan interesanti bija palasīt... Bet iesaku uztaisī turpinājumu, kurā ir apraksti par jaunākiem un varbūt ne tik plaši pazīstamiem cīņas veidiem... Piemēram, Ashihara karate un Josui karate... Pati aarī r tiem nodarbojos..
4 0 atbildēt

Ja tu kaut kur nopietni trenētos,tad tu nepielīdzinātu cīņas mākslu ar kautiņiem uz ielas. Tas ir pirmais ko iemāca visur - uzsāki kautiņu uz ielas,tu vairs šeit netrenējies. Tu to dari priekš sevis,lai aizstāvētu sevi un vajākos. Pats trenējos muay-thai aptuveni pusgadu. Agrāk bija tā,ka mani apcēla. Tagad ir tā,ka mani baidās. Nevienu neesmu sitis,nevienam neesmu draudējis,bet visi apzinās to,ka viņiem sāpēs vairāk nekā man,ja uzsāks kautiņu. Ļoti ļoti ļoti debīli apraksti!!! Pēc šiem aprakstiem spriežu,ka tu esi wannabe džeks,kurš bez pūliņiem grib iegūt panākumus,lai klubā varētu tēlot karali.

4 1 atbildēt

Mans ir Taibokss un tik labs raksts. Pašam bija doma taisīt ko šitādu. emotion

3 0 atbildēt

Kung fu vājš sitiens? Paskaties filmiņas par to,kā trenē kung fu mūkus un par to,kas vispār kung fu ir primārais....

Puse no sarakstītā par šiem sportiem pat neatbilst minimāli subjektīvam aprakstam.....

2 0 atbildēt

A kur džudo emotion

2 0 atbildēt

žēl ka nebija nekas par UFC jeb MMA

3 1 atbildēt

Šis pēdējais :D

12. Nu zini, ja tu esi iemācījies kauties uz ielas un arī bieži sanākt pakauties,tad nu tāds būs vistiprākais un atpizģīt varēs visus teikvandistus, karatistus un visus pārējos, bet to iemācīties var tikai no bērnības, jo tad tu tev ir agresivitāte un mazāks bailes un ar tām morālajām bailes iedvešanu daudz panāksi, jo pretinieks kļūst ievērojami vājāks. 

1 0 atbildēt

Taekvondo !

1 0 atbildēt

6. Jau apnika rakstīt, bet arī izturība nav tā labākā pret sitieniem, viņiem tie sitieni ir vāji, bet ļoti precīzi, bet kā labi iemauks pa galvu, tad viss...

1 0 atbildēt

Es biju kikboksā, bet tagad kādu jau pusgadu trenējos taiboksā. Es protams varbūt arī kārtīgi nezinu, bet domāju, ka kikboksā ir vairāk sacensību variants un domāju, ka pret agresīvu taibokseri vai ielinieku var arī neizturēt, šajā sportā nav tās agresivitātes, bet pārāk liela domāšana un precizitāte... es protams nezinu kā citi treneri trenē, lai gan pat šaubos, ka man ir liela taisnība.

Boksa cīņā noteikti uzvarēs bokseris, jo viņi ļoti labi sit ar rokām, bet kikbokseris bez kājām nevar un rokas ir mazāk trenētas, bet protams, ielas variantā bokseri kā mazo uzveiktu (protams ja līdzvērtīgi pretinieki) 

1 0 atbildēt

Un kur ir brīvā cīņa? Pats trenējos jau kādu laiciņu. 

1 0 atbildēt

Pēdējais ir ļoti populārs Jūrmalā Kauguros :D :D varteikt katrs otrais ir profesionāls cīnītājs :D

1 0 atbildēt

Es apkopoju cīņas mākslas(palīdzēja šis raksts.)

Sambo Spindžitsu Teikvando

Džudo Džiudžitsu Reslings

Karatē Krav-maga Brīvā cīņa

Sumo Kungfu Taikbokss

Bokss Aikido Ielu kautiņš

Kikbokss. Jauktās cīņas māksla Kabadi

Kapoeira Jeet Kune Do Tang Soo Do(vienā komentārā pavīdēja) Lohu (urlu) cīņas māksla, kā man to tīk dēvēt.

0 0 atbildēt

Es iesaku Tang Soo Do... Latvijā drīz būs pieejams - majas lapu jau manīju - http://ltsd.org.lv/ treniņi drīzumā sāksies. 

Vājās puses - nav paredzēts cilvēkiem kas vēlās izkauties

Stiprās puses - TSD filozofija iemāca izvairīties no konflikta situācijām.

Noderība reālaja dzīvē - uzvari cīņu pirms tā vēl iesakusies. Tapēc ļoti noderīgi

0 0 atbildēt

Es labāk turpināšu spokos tupētemotion

1 1 atbildēt

Jiu-Jitsu ir mans draugs ja vaig salauzt kādam kaklu... emotion

0 0 atbildēt

Jāatcerās, ka Taekwondo ir divas galvenās federācijas - ITF jeb internacionālā un WTF jeb world. ITF ir oriģinālais TKD, t.i., to aizsāka ģenerālis Choi Hong Hi, lai karavīriem iemācītu pašaizsardzību un disciplīnu. WTF radās vēlāk, šis ir olimpiskais sporta veids, tātad tīri balstās uz sportu. ITF ir reāla cīņas māksla, jo tajā tiek izmantotas gan rokas, gan kājas, taču WTF, kā jau minēju, ir tīri sports un balstās praktiski uz kājām. Sacensībās baigi tupa - rokas kaut kur mētājas un galu galā sanāk tā, kurš pirmais trāpa, tas vinnē, jo aizsardzības praktiski nav, visas kājas lido točna galvā. ITF sacenēs, savukārt, nokdauni/nokauti ir baigi reti, jo ir jēdzīga aizsardzība un cīņas māksla ir REĀLA, nevis balstīta uz smukiem spērieniem. Tāpēc ir jāizvēlas - vai nu gribi mācīties reālu cīņas mākslu (ar tuvcīņas elementiem un reālu sišanu), vai tikai skaisti dragāt ar kājām. 

0 0 atbildēt